Tort Avion

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort Avion

Ingrediente

  • Pentru checul de lamaie
  • • 200 gr faina
  • • 50 gr amidon
  • • 1 plic praf de copt
  • • 1 plic zahar vanilat
  • • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • • 100 gr zahar
  • • 2 oua
  • • 100 gr unt sau margarina Rama, moale
  • • zeama de la ½ lamaie + 5 linguri zahar pudra, pentru sirop
  • Pentru checul de ciocolata
  • • 150 gr faina
  • • 50 gr amidon
  • • 50 gr cacao
  • • 1 plic praf de copt
  • • 2 lingurite scortisoara
  • • 125 gr zahar
  • • 2 oua
  • • 100 gr unt sau margarina Rama, moale
  • • 50 ml vin rosu
  • • rom, pentru insiropare
  • Pentru crema
  • • 1 plic crema de lamaie
  • • 1 plic crema de ciocolata + 1 plic crema de ciocolata trufe cu rom
  • • 750 ml lapte rece
  • • 2 lingurite esenta de portocale
  • Pentru décor
  • • pasta de zahar/fondant
  • • decoratiuni

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180ᵒC.Se ung cu grasime si se tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de copt (una mai mare si una mai mica).

2. Pentru prepararea checurilor, se amesteca intr-un vas ingredientele uscate.Se bate untul/margarina cu zaharul.Se adauga ouale, cate unul pe rand, apoi se adauga coaja si zeama de lamaie/vinul rosu.Se amesteca compozitia cu ingredientele uscate pana se obtine un aluat omogen. Se toarna aluatul in forme si se da la copt 35-45 minute (mie mi-a trebuit 35 minute pentru checul de lamaie si 45 minute pentru cel de ciocolata).Chiar dupa ce a fost scos checul de lamaie, se inteapa de cateva ori si se periaza cu o parte din siropul de lamaie, apoi se lasa la racit.La fel se procedeaza cu checul de ciocolata si romul.

3. Dupa ce s-au racit ambele checuri, se taie in jumatate, pe orizontala, apoi se mai insiropeaza cu siropul de lamaie/romul ramas.

4. Pentru umplutura, se prepara crema de lamaie cu 250 ml lapte si 3 linguri zahar pudra, iar crema de ciocolata se prepara impreuna cu cea de ciocolata trufe si rom cu 500 ml lapte, 5-6 linguri zahar pudra si esenta de portocale (comform intructiunilor de pe ambalaj).

5. Pentru asamblarea tortului, se aseaza o jumatate chec de lamaie pe farfurie, se unge cu ¾ cantitate din crema de ciocolata si, deasupra se aseaza cealata jumatate de chec.Se unge intreg checul de lamaie cu crema ramasa.Se acopera cu o fasie de pasta de zahar/ fondant alb.

6. Se repeta operatiune cu checul de ciocolata, crema de lamaie si pasta de zahar/fondant.Se unge cu 2 lingurite gem centrul primului chec. Se aseaza deasupra acestuia checul de ciocolata, apoi se decoreaza intreg tortul cu pasta de zahar/ fondant si diferite decoratiuni (eu l-am decorat cu un avion in varf (facut din biscuiti) si steagul Ro si Fr (din frisca), deoarece tortul l-am facut pentru unchiul, mastusa si verisoara mea care vor pleca din nou in Franta dupa o vacanta petrecuta in Ro).

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise