1. Se incinge cuptorul la 180ᵒC.Se ung cu grasime si se tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de copt (una mai mare si una mai mica).
2. Pentru prepararea checurilor, se amesteca intr-un vas ingredientele uscate.Se bate untul/margarina cu zaharul.Se adauga ouale, cate unul pe rand, apoi se adauga coaja si zeama de lamaie/vinul rosu.Se amesteca compozitia cu ingredientele uscate pana se obtine un aluat omogen. Se toarna aluatul in forme si se da la copt 35-45 minute (mie mi-a trebuit 35 minute pentru checul de lamaie si 45 minute pentru cel de ciocolata).Chiar dupa ce a fost scos checul de lamaie, se inteapa de cateva ori si se periaza cu o parte din siropul de lamaie, apoi se lasa la racit.La fel se procedeaza cu checul de ciocolata si romul.
3. Dupa ce s-au racit ambele checuri, se taie in jumatate, pe orizontala, apoi se mai insiropeaza cu siropul de lamaie/romul ramas.
4. Pentru umplutura, se prepara crema de lamaie cu 250 ml lapte si 3 linguri zahar pudra, iar crema de ciocolata se prepara impreuna cu cea de ciocolata trufe si rom cu 500 ml lapte, 5-6 linguri zahar pudra si esenta de portocale (comform intructiunilor de pe ambalaj).
5. Pentru asamblarea tortului, se aseaza o jumatate chec de lamaie pe farfurie, se unge cu ¾ cantitate din crema de ciocolata si, deasupra se aseaza cealata jumatate de chec.Se unge intreg checul de lamaie cu crema ramasa.Se acopera cu o fasie de pasta de zahar/ fondant alb.
6. Se repeta operatiune cu checul de ciocolata, crema de lamaie si pasta de zahar/fondant.Se unge cu 2 lingurite gem centrul primului chec. Se aseaza deasupra acestuia checul de ciocolata, apoi se decoreaza intreg tortul cu pasta de zahar/ fondant si diferite decoratiuni (eu l-am decorat cu un avion in varf (facut din biscuiti) si steagul Ro si Fr (din frisca), deoarece tortul l-am facut pentru unchiul, mastusa si verisoara mea care vor pleca din nou in Franta dupa o vacanta petrecuta in Ro).
:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii