autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru checul de lamaie, •200 gr faina, •50 gr amidon, •1 plic praf de copt, •1 plic zahar vanilat, •coaja rasa si sucul de la 1 lamaie, •100 gr zahar, •2 oua, •100 gr unt sau margarina Rama, moale, •zeama de la ½ lamaie + 5 linguri zahar pudra, pentru sirop, Pentru checul de ciocolata, •150 gr faina, •50 gr amidon, •50 gr cacao, •1 plic praf de copt, •2 lingurite scortisoara, •125 gr zahar, •2 oua, •100 gr unt sau margarina Rama, moale, •50 ml vin rosu, •rom, pentru insiropare, Pentru crema, •1 plic crema de lamaie, •1 plic crema de ciocolata + 1 plic crema de ciocolata trufe cu rom, •750 ml lapte rece, •2 lingurite esenta de portocale, Pentru décor, •pasta de zahar/fondant, •decoratiuni

Dificultate: Medie Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180ᵒC.Se ung cu grasime si se tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de copt (una mai mare si una mai mica).
2. Pentru prepararea checurilor, se amesteca intr-un vas ingredientele uscate.Se bate untul/margarina cu zaharul.Se adauga ouale, cate unul pe rand, apoi se adauga coaja si zeama de lamaie/vinul rosu.Se amesteca compozitia cu ingredientele uscate pana se obtine un aluat omogen. Se toarna aluatul in forme si se da la copt 35-45 minute (mie mi-a trebuit 35 minute pentru checul de lamaie si 45 minute pentru cel de ciocolata).Chiar dupa ce a fost scos checul de lamaie, se inteapa de cateva ori si se periaza cu o parte din siropul de lamaie, apoi se lasa la racit.La fel se procedeaza cu checul de ciocolata si romul.
3. Dupa ce s-au racit ambele checuri, se taie in jumatate, pe orizontala, apoi se mai insiropeaza cu siropul de lamaie/romul ramas.
4. Pentru umplutura, se prepara crema de lamaie cu 250 ml lapte si 3 linguri zahar pudra, iar crema de ciocolata se prepara impreuna cu cea de ciocolata trufe si rom cu 500 ml lapte, 5-6 linguri zahar pudra si esenta de portocale (comform intructiunilor de pe ambalaj).
5. Pentru asamblarea tortului, se aseaza o jumatate chec de lamaie pe farfurie, se unge cu ¾ cantitate din crema de ciocolata si, deasupra se aseaza cealata jumatate de chec.Se unge intreg checul de lamaie cu crema ramasa.Se acopera cu o fasie de pasta de zahar/ fondant alb.
6. Se repeta operatiune cu checul de ciocolata, crema de lamaie si pasta de zahar/fondant.Se unge cu 2 lingurite gem centrul primului chec. Se aseaza deasupra acestuia checul de ciocolata, apoi se decoreaza intreg tortul cu pasta de zahar/ fondant si diferite decoratiuni (eu l-am decorat cu un avion in varf (facut din biscuiti) si steagul Ro si Fr (din frisca), deoarece tortul l-am facut pentru unchiul, mastusa si verisoara mea care vor pleca din nou in Franta dupa o vacanta petrecuta in Ro).

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Avion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca. 3.

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Foarte aspectos si cred ca e si gustos!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

    Lura, multumim pt reteta de pasta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Un deliciu,iar in plus arata minunat...

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Pasta de zahar - pasta cu care am decorat tortul Timp de preparare : 15-25 minute Ingrediente • 450 de grame de zahar pudra amestecat cu 1 lingura amidon alimentar • 5 grame gelatina • 30 ml apa • 50 de gr miere de albine • esenta de vanilie, migdale, fistic, etc. (optional) Preparare 1. Se dizolva gelatina in cei 30 ml de apa, se topeste pe foc, se adauga mierea si se amesteca pana la omogenizarea completa - nu trebuie sa fiarba, caci atunci se va strica gelatina. Se framanta cu zaharul pudra, daca e prea tare se adauga cate o putina apa, iar daca e prea moale se mai adauga zahar pudra. Se poate colora cu coloranti alimentari si modela in diverse forme etc.Pasta se poate pastra mult timp intr-un loc rece si uscat.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Inedit...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Cred ca ar fi fost foarte bine, daca ne spuneai si noua cum se face pasta de fondant,ca sa intelegem pasii, catre finisarea tortului.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Laura, e tare frumos tortul tau.

    • Maria

      Maria (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru checul de lamaie
  • •200 gr faina
  • •50 gr amidon
  • •1 plic praf de copt
  • •1 plic zahar vanilat
  • •coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • •100 gr zahar
  • •2 oua
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • •zeama de la ½ lamaie + 5 linguri zahar pudra
  • pentru sirop
  • Pentru checul de ciocolata
  • •150 gr faina
  • •50 gr amidon
  • •50 gr cacao
  • •1 plic praf de copt
  • •2 lingurite scortisoara
  • •125 gr zahar
  • •2 oua
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • •50 ml vin rosu
  • •rom
  • pentru insiropare
  • Pentru crema
  • •1 plic crema de lamaie
  • •1 plic crema de ciocolata + 1 plic crema de ciocolata trufe cu rom
  • •750 ml lapte rece
  • •2 lingurite esenta de portocale
  • Pentru décor
  • •pasta de zahar/fondant
  • •decoratiuni

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

lumi (Chef de cuisine)

Foarte aspectos si cred ca e si gustos!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata