autor:

cretu_veronica22

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort "Buturuga de Craciun"

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 linguri de apa, 6 linguri de ulei, 6 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 1 praf de copt cu sofran, , Crema:, 400 gr ciocolata, 400 ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat:



Batem albusurile spuma impreuna cu apa si praful de copt,adaugam apoi zaharul cate o lingura pe rand si batem pana se topeste zaharul.Adaugam apoi cate o lingura de ulei si apoi cate un galbenus mixand in continuare.

Faina se incorporeaza amestecand usor .Coacem blatul 10-12 min la foc mediu in tava patrata(40/40 cm).Avem grija sa nu coacem prea mult pentru a nu se usca marginile.In caz ca se intampla acest lucru ,cand scoatem tava din cuptor taiem foarte repede marginea uscata si apoi rasturnam foaia pe un prosop de bumbac umed si rulam apoi foaia cu prosop cu tot.Lasam sa se raceasca incet in bucatarie(nu intr-un loc prea rece).



Crema:



Ciocolata maruntita se pune intr-o cratita pe foc mic.Adaugam si frisca si lasam pe foc pana se topeste ciocolata,amestecand tot timpul usor.Avem grija ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.Se acopera si se da la rece 5-6 ore.

Mixam crema apoi pana devine spumoasa.

Desfacem foaia de rulada intindem apoi un strat uniform de crema si rulam foaia la loc.O impachetam in folie alimentara si o dam la rece 2 ore. Taiem capetele ruladei pe care le vom folosi ca "cioturi pe buturuga".Decoram la final rulada cu crema imitand scoarta de copac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Buturuga de Craciun"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu Fructe de Padure

Tort cu Fructe de Padure

Incepem cu prepararea blatului:..Se mixeaza cele 5 oua cu un praf de sare,cand sunt batute bine si

26 voturi    17 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort marmorat cu branza si ciocolata

Tort marmorat cu branza si ciocolata

1. Primul pas este să mărunţeşti biscuiţii digestivi şi să-i amesteci cu untul. Pune hârtie

15 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dragos Marian Iordache , 17 decembrie 2014

    imi place

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema:
  • 400 gr ciocolata
  • 400 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
tortuletul meu de Paste
Cookie Settings