autor:

yopyop

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort Capsunica fericita

Autor: yopyop (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: yopyop (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 martie 2016

Ingrediente
3 oua mari, 60 gr faina, 75 gr zahar, o lingura rom (zeama lamaie), Fructe : 1/2 kg capsuni, 350 gr zahar, 50 ml rom, 2 albusuri, 100 gr biscuiti, Martipan cca 100 gr, colorant natural, O papusica

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si o lingura cu rom (15ml) si se bat in continuare, pana cand se intareste spuma (sa nu cada de pe tel), cand se ridica). Dupa aceea se pun toate galbenusurile, se bat de 4-5 ori, se adauga faina si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus, de 9-10 ori. Compozitia se coace in cratita de 2 l, unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe platou.Se freaca cu dosul furculitei 100 gr. capsuni cu 100 gr. zahar pana ce compozitia capata consistenta unui sirop gros, apoi se adauga romul. Cu acest sirop se stropeste blatul rece (taiat in doua) pe care se aseaza 200 gr. capsuni, presarate cu biscuiti rasi (rolul lor e acela de a absorbi zeama lasata de fructe).

Spuma: albusurile se bat spuma, se adauga 50 gr. zahar si o lingura rom (zeama lamaie) si spuma se bate pana se intareste din nou. Separat, se fierb in clocot, 5 minute , 200 gr. capsuni cu 200 gr. zahar, la foc mic, amestecand incontinuu si asa clocotite, se toarna peste albusurile spuma.

Spuma se bate repede, cca 10 ', pana cand se intareste bine(sa nu cada de pe tel cand se ridica). Tortul se umple si se unge, lateral si deasupra, cu aceasta spuma care se niveleaza, apoi se da la rece pana se pregateste martipanul pentru decor care va fi dupa imaginatia fiecaruia. Tortul se tine in frigider.

Un tort economic si delicios. Eu am folosit papusa Capsunica, e tort pentru fiica mea de ziua onomastica Sf. C-tin si Elena.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Capsunica fericita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Pentru inceput, vom taia cubulete salamul, muschiul, sunca, ardeiul rosu, vom felia maslinele si

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de coarne

Tort cu crema de coarne

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 36 %
389.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 60 gr faina
  • 75 gr zahar
  • o lingura rom (zeama lamaie)
  • Fructe : 1/2 kg capsuni
  • 350 gr zahar
  • 50 ml rom
  • 2 albusuri
  • 100 gr biscuiti
  • Martipan cca 100 gr
  • colorant natural
  • O papusica

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de branza