Tort Capsunica fericita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Capsunica fericita

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 60 gr faina
  • 75 gr zahar
  • o lingura rom (zeama lamaie)
  • Fructe : 1/2 kg capsuni
  • 350 gr zahar
  • 50 ml rom
  • 2 albusuri
  • 100 gr biscuiti
  • Martipan cca 100 gr
  • colorant natural
  • O papusica

Mod de preparare

Blatul: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si o lingura cu rom (15ml) si se bat in continuare, pana cand se intareste spuma (sa nu cada de pe tel), cand se ridica). Dupa aceea se pun toate galbenusurile, se bat de 4-5 ori, se adauga faina si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus, de 9-10 ori. Compozitia se coace in cratita de 2 l, unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe platou.Se freaca cu dosul furculitei 100 gr. capsuni cu 100 gr. zahar pana ce compozitia capata consistenta unui sirop gros, apoi se adauga romul. Cu acest sirop se stropeste blatul rece (taiat in doua) pe care se aseaza 200 gr. capsuni, presarate cu biscuiti rasi (rolul lor e acela de a absorbi zeama lasata de fructe).

Spuma: albusurile se bat spuma, se adauga 50 gr. zahar si o lingura rom (zeama lamaie) si spuma se bate pana se intareste din nou. Separat, se fierb in clocot, 5 minute , 200 gr. capsuni cu 200 gr. zahar, la foc mic, amestecand incontinuu si asa clocotite, se toarna peste albusurile spuma.

Spuma se bate repede, cca 10 ', pana cand se intareste bine(sa nu cada de pe tel cand se ridica). Tortul se umple si se unge, lateral si deasupra, cu aceasta spuma care se niveleaza, apoi se da la rece pana se pregateste martipanul pentru decor care va fi dupa imaginatia fiecaruia. Tortul se tine in frigider.

Un tort economic si delicios. Eu am folosit papusa Capsunica, e tort pentru fiica mea de ziua onomastica Sf. C-tin si Elena.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise