autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, •100 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, •1 ceasca zahar brun, •½ ceasca zahar alb, •1 lingurita esenta de vanilie, •2 oua, la temperatura camerei, •2 galbenusuri, la temperatura camerei, •1 ½ ceasca faina, •un praf de sare, •½ ceasca smantana, •¼ lingurita bicarbonat de sodiu, Pentru caramel, •1 ½ ceasca zahar, •½ ceasca sirop de zahar (reteta o vezi mai jos), •200 ml apa, •300 ml frisca lichida, , •nuca de cocos, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 135ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
2. Cu mixerul, bate untul/margarina cu zaharul si vanilia.Adauga ouale si galbenusurile si amesteca bine.Cerne faina cu sarea.Intr-un vas separat, amesteca smantana cu bicarbonatul.Adauga amestecul de faina si smantana, alternativ in amestecul cu oua, incepand si terminand cu faina.Pune compozitia obtinuta in tava si coace-o timp de 20 minute la 140ᵒC, apoi mareste temperatura cuptorului la 180ᵒC si mai coace-o pentru inca 20 minute, pana cand, la introducerea unei scobitori in centru, va iesi curata.
3. Pnetru caramel, pune zaharul, siropul de zahar si apa intr-o cratita si lasa-le sa fiarba fara sa le amesteci, periind din cand in cand peretii cratitei cu o perie uda.Lasa-le pe foc aprox.20 minute, pana ce zaharul capata o culoare ca a caramelului.Ia cratita de pe foc si aduga frisca lichida, avand grija la aburi.Lasa caramelul sa se raceasca, apoi pastreaza-l la frigider pana este gata de folosit.Daca doresti un caramel mai gors, atunci fa astfel : Pune caramelul preparat la fiert intr-o cratita.Intr-un pahar amesteca 3-4 linguri amidon alimentar/faina cu putina apa rece, apoi adauga acest amestec in caramel.Lasa caramelul pe foc pana se va ingrosa, amestecand continuu.Lasa-l sa se raceasca inainte de a-l folosi.
4. Pentru oranarea tortului cu nuca de cocos, pune nuca de cocos intr-o tava tapetata cu foaie de copt si da-o la cuptorul incins la 180ᵒC pana ce a devenit usor maronie, aprox. 15 minute.
5. Pentru asamblarea tortului, taie blatul de aluat in forma de inima, apoi taie-l in jumatate, orizontal.Unge o jumatate cu o parte din caramel (daca caramelul este prea tare pentru uns, incalzeste-l la cuptorul cu microunde), presara deasupra putina nuca de cocos, iar deasupra aseaza cealalata jumatate de blat.Toarna caramelul peste intreg tortul, intinzandu-l cu un cutit, astfel incat tortul sa fie acoperit de tot.Pune nuca de cocos de-a lungul marginilor tortului, apoi pastreaza tortul la frigider pana este gata de servit.Se poate sevi alaturi de ingheatata de cocos si fistic.
Sirop de zahar
Cantitate : aprox.2 cesti
Ingrediente
• 2 cesti zahar
• ¾ ceasca apa
• ½ lingurita zeama de lamaie lamaie/otet
• ½ lingurita amidon de porumb
• putina sare
Preparare
1. Pune toate ingredientele intr-o tigaie mare.Amesteca si lasa-le sa fiarba. Redu caldura focului, pentru ca amestecul sa fiarba usor si acopera-l timp de 3 minute.Ia capacul jos si gateste pana ce amestecul ajunge moale.Amesteca din cand in cand.
2. Lasa siropul sa se raceasca si tine-l intr-un vas acoperit, la temperatura camerei.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort semifreddo cu caramel si crocant

Tort semifreddo cu caramel si crocant

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa; Mascarponele se adauga in compozitia de

6 voturi    8 comentarii
4h
Torturi
Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

1.Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt/margarina si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda

8 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Excelent tortuletul...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Minunat ! Felicitari !sigur este si foarte gustos...

  • Fara foto

    andreea , 11 septembrie 2009

    Ce torituri superbe, imi plac! Bye:*

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Frumos...gustos pare ..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Un deliciu apetisant

    • PrincessMyss

      PrincessMyss (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Pare delicios!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Nota 10 cu felicitari...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Un tort extraordinar si o prezentare pe masura.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Super prezentare si cred ca este un deliciu,ti-am furat reteta si foarte ingenios cum faci inimioara,eu am o tava de teflon in forma de inima.Felicitari pentru acest frumos tort.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Felicitari, tortul arata de nota 10, si la gust cred ca e super.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      10 , atat mai pot sa spun...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      E minunat! Nota 10...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • •1 ceasca zahar brun
  • •½ ceasca zahar alb
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •2 oua
  • la temperatura camerei
  • •2 galbenusuri
  • la temperatura camerei
  • •1 ½ ceasca faina
  • •un praf de sare
  • •½ ceasca smantana
  • •¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru caramel
  • •1 ½ ceasca zahar
  • •½ ceasca sirop de zahar (reteta o vezi mai jos)
  • •200 ml apa
  • •300 ml frisca lichida
  • •nuca de cocos
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Excelent tortuletul...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

1 vot    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

1 vot    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.