autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, •100 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, •1 ceasca zahar brun, •½ ceasca zahar alb, •1 lingurita esenta de vanilie, •2 oua, la temperatura camerei, •2 galbenusuri, la temperatura camerei, •1 ½ ceasca faina, •un praf de sare, •½ ceasca smantana, •¼ lingurita bicarbonat de sodiu, Pentru caramel, •1 ½ ceasca zahar, •½ ceasca sirop de zahar (reteta o vezi mai jos), •200 ml apa, •300 ml frisca lichida, , •nuca de cocos, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 135ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
2. Cu mixerul, bate untul/margarina cu zaharul si vanilia.Adauga ouale si galbenusurile si amesteca bine.Cerne faina cu sarea.Intr-un vas separat, amesteca smantana cu bicarbonatul.Adauga amestecul de faina si smantana, alternativ in amestecul cu oua, incepand si terminand cu faina.Pune compozitia obtinuta in tava si coace-o timp de 20 minute la 140ᵒC, apoi mareste temperatura cuptorului la 180ᵒC si mai coace-o pentru inca 20 minute, pana cand, la introducerea unei scobitori in centru, va iesi curata.
3. Pnetru caramel, pune zaharul, siropul de zahar si apa intr-o cratita si lasa-le sa fiarba fara sa le amesteci, periind din cand in cand peretii cratitei cu o perie uda.Lasa-le pe foc aprox.20 minute, pana ce zaharul capata o culoare ca a caramelului.Ia cratita de pe foc si aduga frisca lichida, avand grija la aburi.Lasa caramelul sa se raceasca, apoi pastreaza-l la frigider pana este gata de folosit.Daca doresti un caramel mai gors, atunci fa astfel : Pune caramelul preparat la fiert intr-o cratita.Intr-un pahar amesteca 3-4 linguri amidon alimentar/faina cu putina apa rece, apoi adauga acest amestec in caramel.Lasa caramelul pe foc pana se va ingrosa, amestecand continuu.Lasa-l sa se raceasca inainte de a-l folosi.
4. Pentru oranarea tortului cu nuca de cocos, pune nuca de cocos intr-o tava tapetata cu foaie de copt si da-o la cuptorul incins la 180ᵒC pana ce a devenit usor maronie, aprox. 15 minute.
5. Pentru asamblarea tortului, taie blatul de aluat in forma de inima, apoi taie-l in jumatate, orizontal.Unge o jumatate cu o parte din caramel (daca caramelul este prea tare pentru uns, incalzeste-l la cuptorul cu microunde), presara deasupra putina nuca de cocos, iar deasupra aseaza cealalata jumatate de blat.Toarna caramelul peste intreg tortul, intinzandu-l cu un cutit, astfel incat tortul sa fie acoperit de tot.Pune nuca de cocos de-a lungul marginilor tortului, apoi pastreaza tortul la frigider pana este gata de servit.Se poate sevi alaturi de ingheatata de cocos si fistic.
Sirop de zahar
Cantitate : aprox.2 cesti
Ingrediente
• 2 cesti zahar
• ¾ ceasca apa
• ½ lingurita zeama de lamaie lamaie/otet
• ½ lingurita amidon de porumb
• putina sare
Preparare
1. Pune toate ingredientele intr-o tigaie mare.Amesteca si lasa-le sa fiarba. Redu caldura focului, pentru ca amestecul sa fiarba usor si acopera-l timp de 3 minute.Ia capacul jos si gateste pana ce amestecul ajunge moale.Amesteca din cand in cand.
2. Lasa siropul sa se raceasca si tine-l intr-un vas acoperit, la temperatura camerei.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de caramel cu ciocolata

Tort de caramel cu ciocolata

Aceasta reteta s-a lasat cam mult asteptata. Este tortul meu preferat, pentru ca imi place ciocolata

5 voturi    7 comentarii
20 min
Torturi
Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, turnam laptele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Excelent tortuletul...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Minunat ! Felicitari !sigur este si foarte gustos...

  • Fara foto

    andreea , 11 septembrie 2009

    Ce torituri superbe, imi plac! Bye:*

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Frumos...gustos pare ..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Un deliciu apetisant

    • PrincessMyss

      PrincessMyss (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Pare delicios!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Nota 10 cu felicitari...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Un tort extraordinar si o prezentare pe masura.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Super prezentare si cred ca este un deliciu,ti-am furat reteta si foarte ingenios cum faci inimioara,eu am o tava de teflon in forma de inima.Felicitari pentru acest frumos tort.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Felicitari, tortul arata de nota 10, si la gust cred ca e super.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      10 , atat mai pot sa spun...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      E minunat! Nota 10...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • •1 ceasca zahar brun
  • •½ ceasca zahar alb
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •2 oua
  • la temperatura camerei
  • •2 galbenusuri
  • la temperatura camerei
  • •1 ½ ceasca faina
  • •un praf de sare
  • •½ ceasca smantana
  • •¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru caramel
  • •1 ½ ceasca zahar
  • •½ ceasca sirop de zahar (reteta o vezi mai jos)
  • •200 ml apa
  • •300 ml frisca lichida
  • •nuca de cocos
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Excelent tortuletul...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti