autor:

Anca Bunea

» » Torturi

Tort Cetatea de ciocolata

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2014

Ingrediente
Pentru o tava de 24 cm:, , Blat:, 110 g faina, 110 g unt, 110 g zahar pudra, 2 oua, 1 lingura cu varf cacao, 1 lingurita cu varf praf de copt, 3 linguri visine din visinata/ visine proaspete/ din compot, , Crema:, 275 ml frisca lichida, 1 plic praf intaritor pentru frisca/ 1 foaie gelatina, 275 g mascarpone, 1 lingura visinata/ lichior, 85 g zahar pudra, , Mousse de ciocolata:, 2 oua, 20 g zahar pudra, 140 g ciocolata amaruie, 145 ml frisca lichida, 1 plic gelatina, 1 pastaie tonka, , Pentru ornat:, 200 g napolitane/ rulouri cu ciocolata, ornamente diverse

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se bate spuma untul cu zahar; se adauga ouale si se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si cacao si se omogenizeaza.



Se tapeteaza fundul unei forme de tort cu pereti detasabili (diametrul 24 cm) cu hartie de copt iar marginile se ung cu unt. Se toarna aluatul in tava, se niveleaza si se coace pentru 25 de minute. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar.



Crema:

Se mixeaza frisca lichida (rece, de la frigider!) apoi se adauga praful intaritor/ gelatina (dupa ce a fost lasata in apa rece pentru 10 minute apoi topita la bain-marie). Separat, se mixeaza mascarpone cu visinata/ lichiorul si zaharul; se inglobeaza treptat frisca.



Se pune blatul din nou in forma (dupa ce s-a scos hartia de copt) si suprafata se placheaza cu visine iar deasupra se aseaza crema. Se da tava la frigider pentru 1 ora.



Mousse de ciocolata:

Se bat albusurile si se inglobeaza treptat zaharul. Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga 50 ml frisca, galbenusurile si se omogenizeaza. Se bate restul de frisca si se incorporeaza gelatina apoi albusul batut si ciocolata; se rade pastaia tonka si se amesteca in compozitie. Se repartizeaza spuma de ciocolata peste crema si se da din nou tortul la frigider pentru minim 1 ora (sau chiar peste noapte).



Se desprinde tortul din forma, se aseaza pe un platou iar de jur imprejur se incrusteaza napolitanele. Se aseaza ornamentele si tortul poate fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cetatea de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Brownie Cake with forest fruits and custard cream

Brownie Cake with forest fruits and custard cream

Urmand instructiunile gospodinei de pe Gustos.ro: Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam

1 vot    5 comentarii
2h
Torturi
Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

Incalzeste cuptorul la 180° Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul

15 voturi    8 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    andreea , 21 martie 2017

    Sti cumva e adevarat anuntul la penny leg at de ziua ta ?

  • Fara foto

    Maria Shii Atat , 23 iulie 2014

    ce bun ar fii :) :D

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava de 24 cm:
  • Blat:
  • 110 g faina
  • 110 g unt
  • 110 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 3 linguri visine din visinata/ visine proaspete/ din compot
  • Crema:
  • 275 ml frisca lichida
  • 1 plic praf intaritor pentru frisca/ 1 foaie gelatina
  • 275 g mascarpone
  • 1 lingura visinata/ lichior
  • 85 g zahar pudra
  • Mousse de ciocolata:
  • 2 oua
  • 20 g zahar pudra
  • 140 g ciocolata amaruie
  • 145 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 1 pastaie tonka
  • Pentru ornat:
  • 200 g napolitane/ rulouri cu ciocolata
  • ornamente diverse

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fara foto

andreea

Sti cumva e adevarat anuntul la penny leg at de ziua ta ?

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura fina cu sfecla si crema de branza