Tort Cetatea de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Cetatea de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru o tava de 24 cm:
  • Blat:
  • 110 g faina
  • 110 g unt
  • 110 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 3 linguri visine din visinata/ visine proaspete/ din compot
  • Crema:
  • 275 ml frisca lichida
  • 1 plic praf intaritor pentru frisca/ 1 foaie gelatina
  • 275 g mascarpone
  • 1 lingura visinata/ lichior
  • 85 g zahar pudra
  • Mousse de ciocolata:
  • 2 oua
  • 20 g zahar pudra
  • 140 g ciocolata amaruie
  • 145 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 1 pastaie tonka
  • Pentru ornat:
  • 200 g napolitane/ rulouri cu ciocolata
  • ornamente diverse

Mod de preparare

Blat:

Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se bate spuma untul cu zahar; se adauga ouale si se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si cacao si se omogenizeaza.

Se tapeteaza fundul unei forme de tort cu pereti detasabili (diametrul 24 cm) cu hartie de copt iar marginile se ung cu unt. Se toarna aluatul in tava, se niveleaza si se coace pentru 25 de minute. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Crema:

Se mixeaza frisca lichida (rece, de la frigider!) apoi se adauga praful intaritor/ gelatina (dupa ce a fost lasata in apa rece pentru 10 minute apoi topita la bain-marie). Separat, se mixeaza mascarpone cu visinata/ lichiorul si zaharul; se inglobeaza treptat frisca.

Se pune blatul din nou in forma (dupa ce s-a scos hartia de copt) si suprafata se placheaza cu visine iar deasupra se aseaza crema. Se da tava la frigider pentru 1 ora.

Mousse de ciocolata:

Se bat albusurile si se inglobeaza treptat zaharul. Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga 50 ml frisca, galbenusurile si se omogenizeaza. Se bate restul de frisca si se incorporeaza gelatina apoi albusul batut si ciocolata; se rade pastaia tonka si se amesteca in compozitie. Se repartizeaza spuma de ciocolata peste crema si se da din nou tortul la frigider pentru minim 1 ora (sau chiar peste noapte).

Se desprinde tortul din forma, se aseaza pe un platou iar de jur imprejur se incrusteaza napolitanele. Se aseaza ornamentele si tortul poate fi servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise