autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 1 tort, , Chec, •170 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, plus pentru uns, •2 ¼ cesti faina, •2 ¼ lingurite praf de copt, •¼ lingurita sare, •1 ½ ceasca zahar, •3 oua, •¾ ceasca lapte, •coaja rasa de la o lamaie, Crema, •400 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, •1 ½ ceasca zahar, •6 albusuri, •1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Chec
1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm diametru.
2. Cerne faina cu praful de copt si sarea.Bate untul/margarina cu mixerul pana ce devine cremos, adauga zaharul si bate bine.Adauga, in unt, cate un ou, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Redu viteza mixerului si adauga faina si laptele, alternanadu-le, incepand si terminand cu faina.Adauga coaja de lamaie si amesteca.
3. Toarna compozitia obtinuta in tava si coace-o timp de 35-55 minute, pana ce la inserarea unei scobitori in centru va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca in tava timp de 15 minute, dupa care scoate-l din tava si lasa-l sa se raceasca complet.
Crema
1. Bate untul/margarina cu mixerul pana ce devine cremos.
2. Incalzeste albusurile cu zaharul la bain-marie pana ce zaharul s-a dizolvat, 2-3 minute.Pune albusurile intr-un bol curat si bate-le cu mixerul la viteza maxima pana ce devin pufoase si s-au racit, 5-10 minute.
3. Redu viteza mixerului si adauga untul/margarina, cate o lingura, batand bine dupa fiecare adaugare.Adauga vanilia si amesteca.
4. Lasa crema obtinuta la temperatura camerei daca o folosesti in aceasi zi, altfel pastreaz-o la rece dar altunci va trebui sa o lasi sa ajunga din nou la temperatura camerei sis a o bati pana ce devine moale, inainte de a o folosi.
Asamblare
1. Taie checul in 3, pe orizontal.Pastreaza cateva linguri din crema .Unge prima felie cu crema, aseaza deasupra cealalta felie, unge din nou cu crema, iar deasupra aseaza a 3-a felie de chec.Unge tot tortul cu crema ramasa si da-l la rece pentru 40 minute, pana ce se intareste.Din crema pastrata decoreaza tortul.Poti sa o colorezi si sa o pui pe tort, dupa dorinta.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort classic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de nuci

tort de nuci

O tava de prajituri cu diametrul de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt. Nucile se macina fin,

6 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu crema de nuca si ness

Tort cu crema de nuca si ness

Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, pana se intaresc(ca o bezea). Se

9 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Ce dantelat ...Imi place!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Super tort. La multi ani bunicii!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Cred ca bunica a fost foarte incantata!Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata super, mai ales pt. Bunicuta ta!!! Felicitari!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Daca asta este un tort clasic imi imaginez ce iese din mainile tale cand vrei sa faci ceva deosebit.Felicitari!

    • Stan Elena

      Stan Elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Cred ca este foarte bun si arata foarte bine.Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Foarte frumos, iar reteta foarte interesanta!!!1

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Arata super tortul tau classic. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 1 tort
  • Chec
  • •170 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • plus pentru uns
  • •2 ¼ cesti faina
  • •2 ¼ lingurite praf de copt
  • •¼ lingurita sare
  • •1 ½ ceasca zahar
  • •3 oua
  • •¾ ceasca lapte
  • •coaja rasa de la o lamaie
  • Crema
  • •400 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • •1 ½ ceasca zahar
  • •6 albusuri
  • •1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Ce dantelat ...Imi place!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de Craciun