autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 1 tort, , Chec, •170 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, plus pentru uns, •2 ¼ cesti faina, •2 ¼ lingurite praf de copt, •¼ lingurita sare, •1 ½ ceasca zahar, •3 oua, •¾ ceasca lapte, •coaja rasa de la o lamaie, Crema, •400 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, •1 ½ ceasca zahar, •6 albusuri, •1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Chec
1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm diametru.
2. Cerne faina cu praful de copt si sarea.Bate untul/margarina cu mixerul pana ce devine cremos, adauga zaharul si bate bine.Adauga, in unt, cate un ou, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Redu viteza mixerului si adauga faina si laptele, alternanadu-le, incepand si terminand cu faina.Adauga coaja de lamaie si amesteca.
3. Toarna compozitia obtinuta in tava si coace-o timp de 35-55 minute, pana ce la inserarea unei scobitori in centru va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca in tava timp de 15 minute, dupa care scoate-l din tava si lasa-l sa se raceasca complet.
Crema
1. Bate untul/margarina cu mixerul pana ce devine cremos.
2. Incalzeste albusurile cu zaharul la bain-marie pana ce zaharul s-a dizolvat, 2-3 minute.Pune albusurile intr-un bol curat si bate-le cu mixerul la viteza maxima pana ce devin pufoase si s-au racit, 5-10 minute.
3. Redu viteza mixerului si adauga untul/margarina, cate o lingura, batand bine dupa fiecare adaugare.Adauga vanilia si amesteca.
4. Lasa crema obtinuta la temperatura camerei daca o folosesti in aceasi zi, altfel pastreaz-o la rece dar altunci va trebui sa o lasi sa ajunga din nou la temperatura camerei sis a o bati pana ce devine moale, inainte de a o folosi.
Asamblare
1. Taie checul in 3, pe orizontal.Pastreaza cateva linguri din crema .Unge prima felie cu crema, aseaza deasupra cealalta felie, unge din nou cu crema, iar deasupra aseaza a 3-a felie de chec.Unge tot tortul cu crema ramasa si da-l la rece pentru 40 minute, pana ce se intareste.Din crema pastrata decoreaza tortul.Poti sa o colorezi si sa o pui pe tort, dupa dorinta.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort classic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Clovn

Tort Clovn

Pentru blat: Batem spuma cele 5 albusuri pana ce obtinem o spuma ce nu se mai desprinde de pe fundul

18 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
Tort lumanare

Tort lumanare

Mai intai vom pregati un blat simplu: Separam ouale si albusurile le batem spuma tare cu zaharul

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Ce dantelat ...Imi place!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Super tort. La multi ani bunicii!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Cred ca bunica a fost foarte incantata!Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata super, mai ales pt. Bunicuta ta!!! Felicitari!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Daca asta este un tort clasic imi imaginez ce iese din mainile tale cand vrei sa faci ceva deosebit.Felicitari!

    • Stan Elena

      Stan Elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Cred ca este foarte bun si arata foarte bine.Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Foarte frumos, iar reteta foarte interesanta!!!1

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Arata super tortul tau classic. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 1 tort
  • Chec
  • •170 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • plus pentru uns
  • •2 ¼ cesti faina
  • •2 ¼ lingurite praf de copt
  • •¼ lingurita sare
  • •1 ½ ceasca zahar
  • •3 oua
  • •¾ ceasca lapte
  • •coaja rasa de la o lamaie
  • Crema
  • •400 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • •1 ½ ceasca zahar
  • •6 albusuri
  • •1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Ce dantelat ...Imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Mini tort de zahar ars