Tort "Cosulet cu ghiocei"

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri apa
  • 20 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400 gr fructe de padure
  • 200 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • 500 ml frisca
  • Decor:
  • 250 gr pasta de zahar
  • 100 gr ciocolata menaj neagra
  • cosulet facut din 50 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata alba
  • ghiocei din plastilina de ciocolata alba

Mod de preparare

Blat:

Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma tare. Adaugam galbenusurile si batem pana se amesteca totul bine.

Faina si praful de copt se incorporeaza amestecand usor. Coacem blatul in forma rotunda. Dupa coacere il scoatem din forma, se lasa se raceasca si apoi se taie pe doua locuri pentru a avea trei foi de blat.

Crema:

Fructele se fierb cateva minute impreuna cu zaharul si apoi se lasa sa se raceasca.Gelatinase hidrateaza si apoi se topeste.Se adauga gelatina in fructele reci.Incorporam in frisca batuta amestecul de fructe. Crema se imparte in doua parti. Umplem tortul cu acesta crema.

Pregatim decorul: pasta de zahar se intinde foaie cu grosimea de 2-3 mm. Decupam din foaia de pasta de zahar exact un cerc pe masura tortului si o lipim pe tort deasupra. Se masoara si se decupeaza dupa masura (circumferinta tortului) o fasie de hartie de copt pe care apoi vom intinde un strat uniform de cioclata neagra topita. Se lasa ciocolata pana cand se incheaga putin, cat sa nu curga cand ridicam hartia. Se fixeaza de jur-imprejurul tortului. Am pus apoi inelul detasabil pentru siguranta mea, am dat apoi tortul la rece o ora.

Pentru cosulet, am topit ciocolata neagra impreuna cu cea alba si pe un bol imbracat in folie de aluminiu si tinut in congelator cam o ora vom tuna ciocolata in fir. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca ciocolata dupa care desprindem folia. Am fixat cosuletul pe tort, am aranjat apoi ghioceii pregatiti cu cateva ore mai inainte de pregatirea tortului.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure