autor:

cretu_veronica22

» » Torturi

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2014

Ingrediente
Blat:, , 10 oua, , 10 linguri de zahar, , 10 linguri apa, , 20 linguri faina, , 1 praf de copt, , , , Crema:, , 400 gr fructe de padure, , 200 gr zahar, , 10 gr gelatina, , 500 ml frisca, , , , Decor:, , 250 gr pasta de zahar, , 100 gr ciocolata menaj neagra, , cosulet facut din 50 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata alba, , ghiocei din plastilina de ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 2h 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma tare. Adaugam galbenusurile si batem pana se amesteca totul bine.

Faina si praful de copt se incorporeaza amestecand usor. Coacem blatul in forma rotunda. Dupa coacere il scoatem din forma, se lasa se raceasca si apoi se taie pe doua locuri pentru a avea trei foi de blat.



Crema:

Fructele se fierb cateva minute impreuna cu zaharul si apoi se lasa sa se raceasca.Gelatinase hidrateaza si apoi se topeste.Se adauga gelatina in fructele reci.Incorporam in frisca batuta amestecul de fructe. Crema se imparte in doua parti. Umplem tortul cu acesta crema.



Pregatim decorul: pasta de zahar se intinde foaie cu grosimea de 2-3 mm. Decupam din foaia de pasta de zahar exact un cerc pe masura tortului si o lipim pe tort deasupra. Se masoara si se decupeaza dupa masura (circumferinta tortului) o fasie de hartie de copt pe care apoi vom intinde un strat uniform de cioclata neagra topita. Se lasa ciocolata pana cand se incheaga putin, cat sa nu curga cand ridicam hartia. Se fixeaza de jur-imprejurul tortului. Am pus apoi inelul detasabil pentru siguranta mea, am dat apoi tortul la rece o ora.



Pentru cosulet, am topit ciocolata neagra impreuna cu cea alba si pe un bol imbracat in folie de aluminiu si tinut in congelator cam o ora vom tuna ciocolata in fir. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca ciocolata dupa care desprindem folia. Am fixat cosuletul pe tort, am aranjat apoi ghioceii pregatiti cu cateva ore mai inainte de pregatirea tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Cosulet cu ghiocei"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Blatul Se bate albusul cu zaharul,se adauga galbenusul,se amesteca,se pune faina in care am amestecat

18 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dobrica Carmen-Ana , 17 martie 2014

    succes,foarte frumos !

  • Fara foto

    Rody Rodyk , 16 martie 2014

    asta da...e pe gustul meu ;)

  • Fara foto

    Marculescu Octavia , 15 martie 2014

    E un tort foarte reusit,imi place mult

Dificultate

Medie

Timp

2h 50 min

13 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri apa
  • 20 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400 gr fructe de padure
  • 200 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • 500 ml frisca
  • Decor:
  • 250 gr pasta de zahar
  • 100 gr ciocolata menaj neagra
  • cosulet facut din 50 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata alba
  • ghiocei din plastilina de ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "1 Martie"

Tort "1 Martie"

Blat: Albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem

7 voturi    1 comentariu
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu crema de cacao