autor:

maria mihalache

» » Torturi

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2015

Ingrediente
Pentru blat, Am folosit o forma de tort rotunda cu peretii detasabili / 24 cm diametru, 350 g biscuiti populari, 250 g rahat diverse culori, 150 g nuci tocate grosier, 100 g merisoare, 140 g zahar, 140 ml lapte, 100 g unt, 250 g ciocolata cu lapte, Pentru crema, 250 g mascarpone, 3 galbenusuri, 6 linguri cu zahar pudra, 3 plicuri zahar vanilat, 250 g ciocolata neagra, 350 ml frisca, 2 linguri cu cacao, coaja rasa de la o portocala, 1 plic gelatina, Pentru decor, nuca macinata fin, nuca de cocos, ornamente de ciocolata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blat
Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile si merisoarele si amestecam.Punem pe foc o cratita si adaugam laptele,untul,zaharul si ciocolata rupta in bucati.Dam la foc mediu,avand grija sa amestecam continuu.Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata topita.Tragem de pe foc si lasam la racit circa 10-15 min.Turnam acest amestec peste biscuiti si amestecam bine pentru o buna omogenizare.Imbracam o forma de tort cu folie alimentara si punem compozitia de mai sus.Cu ajutorul unei linguri nivelam compozitia.Dam la frigider si lasam cel putin 30 min.In acest timp ne ocupam de crema.
Pentru crema
Punem gelatina in apa rece, la inmuiat ,conform instructiunilor de pe ambalaj.Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat si apoi adaugam mascarpone.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.Batem frisca spuma.Rupem ciocolata in bucati si o topim la baie-marie.
Adaugam cacao.si amestecam.
Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam in fir subtire gelatina.Amestecam si apoi incorporam ciocolata in crema de mascarpone.
Adaugam frisca si amestecam.
Adaugam coaja rasa de portocala si amestecam.Scoatem forma de tort din frigider si peste blatul de biscuiti adaugam crema de mai sus si apoi nivelam.Dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5).Eu am lasat peste noapte.Indepartam marginile formei si hartia alimentara .Ornam cu nuca,nuca de cocos si ornamente de ciocolata.Taiem felii si servim.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata si menta

Tort de ciocolata si menta

Video cu demonstrarea retetei http://www.youtube.com/watch?v=1HTihRG4yH4 Daca aveti un blender

10 voturi    3 comentarii
18 min
Torturi
Tort

Tort "Lamaita"

Blatul de chec: Radem coaja de la cele 2 lamai pe razatoarea mica. Separam albusurile de

20 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • Am folosit o forma de tort rotunda cu peretii detasabili / 24 cm diametru
  • 350 g biscuiti populari
  • 250 g rahat diverse culori
  • 150 g nuci tocate grosier
  • 100 g merisoare
  • 140 g zahar
  • 140 ml lapte
  • 100 g unt
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • Pentru crema
  • 250 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 g ciocolata neagra
  • 350 ml frisca
  • 2 linguri cu cacao
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic gelatina
  • Pentru decor
  • nuca macinata fin
  • nuca de cocos
  • ornamente de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort cu crema de lapte condensat