autor:

Maria Namoloiu

» » Torturi

Tort cu blat de nuca, bezea si crema de cafea

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Blat: 5 oua, , 5 linguri zahar, , 2 linguri faina, , 120g nuca macinata, Bezea: 5 albusuri, , 7 linguri zahar, , 1 plic zahar vanilat, Crema: 5 galbenusuri, , 5 linguri cafea naturala preparata, , 200g unt, , 1 lingura cacao, , 8 linguri zahar, , 200g frisca,

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Blat: Bati albusurile cu zaharul, apoi adaugi pe rand galbenusurile, nuca macinata si faina. Ungi o forma cu unt si o tapetezi cu faina, torni compozitia si coci blatul la foc potrivit 30\'. In acest timp bati albusurile spuma cu zaharul si vanilia si cand blatul este pe trei sferturi copt, intinzi bezeaua si mai dai totul la cuptor pentru 10-15\'.

Crema: Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi cacaoa si cafeaua preparata si racita, fierbi compozitia pe foc mic si dupa ce s-a ingrosat o dai deoparte. O lasi sa se raceasca, o amesteci cu untul frecat spuma si o dai la frigider. Dupa ce s-a racit blatul cu bezeaua, il imbraci cu crema de cafea, il decorezi cu frisca si-l dai la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de nuca, bezea si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

pt blat :se bat spuma albusurile, s eadauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste si se

6 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Tort cu mousse de fructe de padure si pasta de zahar

Tort cu mousse de fructe de padure si pasta de zahar

Blat: Batem spuma galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Delicios!

Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 120g nuca macinata
  • Bezea: 5 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema: 5 galbenusuri
  • 5 linguri cafea naturala preparata
  • 200g unt
  • 1 lingura cacao
  • 8 linguri zahar
  • 200g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort cu cirese si ciocolata Tort cu cirese si ciocolata

Cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte. Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu biscuiti