autor:

Maria Namoloiu

» » Torturi

Tort cu blat de nuca, bezea si crema de cafea

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Blat: 5 oua, , 5 linguri zahar, , 2 linguri faina, , 120g nuca macinata, Bezea: 5 albusuri, , 7 linguri zahar, , 1 plic zahar vanilat, Crema: 5 galbenusuri, , 5 linguri cafea naturala preparata, , 200g unt, , 1 lingura cacao, , 8 linguri zahar, , 200g frisca,

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Blat: Bati albusurile cu zaharul, apoi adaugi pe rand galbenusurile, nuca macinata si faina. Ungi o forma cu unt si o tapetezi cu faina, torni compozitia si coci blatul la foc potrivit 30'. In acest timp bati albusurile spuma cu zaharul si vanilia si cand blatul este pe trei sferturi copt, intinzi bezeaua si mai dai totul la cuptor pentru 10-15'.


Crema: Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi cacaoa si cafeaua preparata si racita, fierbi compozitia pe foc mic si dupa ce s-a ingrosat o dai deoparte. O lasi sa se raceasca, o amesteci cu untul frecat spuma si o dai la frigider. Dupa ce s-a racit blatul cu bezeaua, il imbraci cu crema de cafea, il decorezi cu frisca si-l dai la frigider.

-->
Retete
Alte retete din Torturi

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi

Winter cake

La multi ani pentru mamica mea, eroina cu 2 printese si un rege ! Prin legamantul ei etern

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Delicios!

Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 120g nuca macinata
  • Bezea: 5 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema: 5 galbenusuri
  • 5 linguri cafea naturala preparata
  • 200g unt
  • 1 lingura cacao
  • 8 linguri zahar
  • 200g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu

Pui la cuptor

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile

52 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Musaca de vinete cu carne de pui

Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza

14 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse