autor:

kok miori

» » Torturi

Tort cu branza

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
Pentru blat: (tava rotunda de 26 cm), 11/2 pahar faina de biscuiti - pot fi si cu cacao, 6 linguri unt, 2 linguri de zahar, , Pentru crema, 750 gr de brinza grasa de gen Philadelphia, 3/4 pahar de zahar, 3 oua, 1/4 pahar suc de lamaie, 1lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 400 ml smantina acra, 3 linguri de zahar, 1 lingurita de esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade.

Intr-un bol se amesteca faina de biscuiti cu untul topit si zaharul si se aseaza pe fundul formei de tort si se coace 10 minute la 160 de grade.

Crema - se amesteca brinza cu zaharul si ouale se adauga sucul si coaja de lamaie si deasemeni esenta de vanilie se amesteca bine si se toarna peste blatul de biscuiti.Se coace aproape 40 de minute sau pina scobitoarea iese uscata. Dupa 30 de minute se scoate torta si se toarna deasupra smantina amestecata cu zahar si vanilie si se mai lasa 10 minute sa se coaca si se mai lasa torta in cuptorul stins sa se raceasca lent.Se lasa o noapte la rece dupa care se poate servi. Este foarte gustoasa si usor de pregatit.

O alta varianta se poate orna cu fructe de padure acrisoare pe care le-am fiert cu putin zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de brânză

Tort de brânză

Cuptorul se preincălzeşte la cca.170 grade. O formă rotundă de tort, cu diametrul de 24 cm se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort nemtesc cu branza

Tort nemtesc cu branza

Blatul: Se amesteca toate componentele pentru aluat. Iese aluat pentru baza tortului. Se ia o forma

9 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

    Un deliciu!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Tare frumos!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Foarte fin si apetisant!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Bine mai arata !

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Wow, esti o specialista, ne-ai creat un moment " dulce ".

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: (tava rotunda de 26 cm)
  • 11/2 pahar faina de biscuiti - pot fi si cu cacao
  • 6 linguri unt
  • 2 linguri de zahar
  • Pentru crema
  • 750 gr de brinza grasa de gen Philadelphia
  • 3/4 pahar de zahar
  • 3 oua
  • 1/4 pahar suc de lamaie
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 400 ml smantina acra
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Licuta Marin (Chef de cuisine)

Un deliciu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reteta blat alb