autor:

kok miori

» » Torturi

Tort cu branza

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
Pentru blat: (tava rotunda de 26 cm), 11/2 pahar faina de biscuiti - pot fi si cu cacao, 6 linguri unt, 2 linguri de zahar, , Pentru crema, 750 gr de brinza grasa de gen Philadelphia, 3/4 pahar de zahar, 3 oua, 1/4 pahar suc de lamaie, 1lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 400 ml smantina acra, 3 linguri de zahar, 1 lingurita de esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade.

Intr-un bol se amesteca faina de biscuiti cu untul topit si zaharul si se aseaza pe fundul formei de tort si se coace 10 minute la 160 de grade.

Crema - se amesteca brinza cu zaharul si ouale se adauga sucul si coaja de lamaie si deasemeni esenta de vanilie se amesteca bine si se toarna peste blatul de biscuiti.Se coace aproape 40 de minute sau pina scobitoarea iese uscata. Dupa 30 de minute se scoate torta si se toarna deasupra smantina amestecata cu zahar si vanilie si se mai lasa 10 minute sa se coaca si se mai lasa torta in cuptorul stins sa se raceasca lent.Se lasa o noapte la rece dupa care se poate servi. Este foarte gustoasa si usor de pregatit.

O alta varianta se poate orna cu fructe de padure acrisoare pe care le-am fiert cu putin zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu branza

Tort de mere cu branza

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de

49 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu struguri, nuci si crema de branza

Tort cu struguri, nuci si crema de branza

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

7 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

    Un deliciu!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Tare frumos!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Foarte fin si apetisant!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Bine mai arata !

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Wow, esti o specialista, ne-ai creat un moment " dulce ".

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: (tava rotunda de 26 cm)
  • 11/2 pahar faina de biscuiti - pot fi si cu cacao
  • 6 linguri unt
  • 2 linguri de zahar
  • Pentru crema
  • 750 gr de brinza grasa de gen Philadelphia
  • 3/4 pahar de zahar
  • 3 oua
  • 1/4 pahar suc de lamaie
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 400 ml smantina acra
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Licuta Marin (Chef de cuisine)

Un deliciu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Cetatea de ciocolata