Tort cu caise

Preparare blat: se separa ouale, albus de galbenus.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu caise

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar,
  • 1 lingura de unt topit,
  • 3 linguri de faina,
  • vanilie
  • Umplutura:
  • caise din compot
  • dulceata de caise
  • siropul de la compot
  • 750 gr frisca lichida.

Mod de preparare

Preparare blat: se separa ouale, albus de galbenus. Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se bat cu 5 linguri de zahar si putin unt topit. Se amesteca impreuna si se pune vanilie si faina 3 linguri. Compozitia se toarna intr-o forma de tort de aproximativ 25 cm, pe care am pus hartie de copt si se baga la cuptorul incalzit deja, la o temperatura de 180 de grade C, timp de 40 min, cel putin asa a fost la mine avand cuptor electric.

Pentru umplutura am folosit 750 gr de frisca naturala, pe care am avut-o la frigider (trebuie sa fie rece, alfel nu se va bate), am pus doar o lingura de zahar in frisca pentru ca celelalte ingrediente sunt deja foarte dulci.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie in 2 foi. Cu siropul de la compotul de caise am insiropat prima foaie, am pus un strat de dulceata de caise pe toata suprafata, frisca si apoi cealalta foaie pe care am insiropat-o, am pus si pe ea un strat de duceata de caise, peste care am pus frisca pe toata suprafata tortului, ornand cu caisele din compot. Este un tort usor de realizat, racoros si foarte bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise