Preparare blat: se separa ouale, albus de galbenus.
Preparare blat: se separa ouale, albus de galbenus. Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se bat cu 5 linguri de zahar si putin unt topit. Se amesteca impreuna si se pune vanilie si faina 3 linguri. Compozitia se toarna intr-o forma de tort de aproximativ 25 cm, pe care am pus hartie de copt si se baga la cuptorul incalzit deja, la o temperatura de 180 de grade C, timp de 40 min, cel putin asa a fost la mine avand cuptor electric.
Pentru umplutura am folosit 750 gr de frisca naturala, pe care am avut-o la frigider (trebuie sa fie rece, alfel nu se va bate), am pus doar o lingura de zahar in frisca pentru ca celelalte ingrediente sunt deja foarte dulci.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in 2 foi. Cu siropul de la compotul de caise am insiropat prima foaie, am pus un strat de dulceata de caise pe toata suprafata, frisca si apoi cealalta foaie pe care am insiropat-o, am pus si pe ea un strat de duceata de caise, peste care am pus frisca pe toata suprafata tortului, ornand cu caisele din compot. Este un tort usor de realizat, racoros si foarte bun.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii