autor:

Adina Amironesei

» » Torturi

Tort cu caise rapid și răcoros

Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2012

Ingrediente
1 blat de tort din comerț, pentru cremă:, 12-14 caise bine coapte, 800g iaurt 10% grăsime (iaurt Pilos de la Lidl), 200g smântână 20% grăsime, 7-8 linguri zahăr (dar depinde cât vreți de dulce), 1 plic zahăr vanilat, 3 plicuri gelatină (dr. Oetker), 100g afine pentru decor (opțional), o felie pepene galben pentru decor (opțional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Fiind o vară caniculară am folosit un blat din comerț pe care l-am stropit cu un simplu sirop de zahăr (dar se poate folosi și zeamă de compot)



Crema:

-se pune gelatina la hidratat într-o cană cu apă rece minim 10 minute

-se scot sâmburii caiselor,

-se mixează pulpa de caise

-separat, se amestecă zahărul, zahărul vanilat, smântâna și iaurtul (fie cu telul, fie cu mixerul)

-gelatina hidratată se dizolvă la bain-marie sau la foc foarte mic până la fluidizare dar fără să ajungă la fierbere

-în frișca formată se toarnă gelatina topită și răcorită și se amestecă bine

-într-o cratiță ceva mai mare decât blatul se așează o folie de plastic transparent umezită pe partea care este în contact cu cratița

-peste folie se așează bucățile de felie de pepene, afinele și/sau alte fructe care urmează să apară deasupra tortului

-peste fructe se toarnă o treime din crema de frișcă cu gelatină

-se pune prima felie de blat și se stropește cu sirop (nu prea mult să nu se înmoaie prea tare)

-peste cele două treimi de cremă de frișcă rămase se toarnă mix-ul de caise și se amestecă bine

-se toarnă jumatate din crema astfel formată peste prima felie de blat din cratiță apoi se așează a doua felie de blat, cealaltă jumătate de cremă și a 3-a felie de blat (deasupra rămâne blat)

-se acoperă tortul cu folia transparentă și se introduce în frigider minim 3 ore

-după aceea se scoate și se răstoarnă pe o farfurie îndepărtând folia transparentă.

Poate am dat prea multe detalii dar în fapt este foarte simplu de preparat!

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise rapid și răcoros" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 blat de tort din comerț
  • pentru cremă:
  • 12-14 caise bine coapte
  • 800g iaurt 10% grăsime (iaurt Pilos de la Lidl)
  • 200g smântână 20% grăsime
  • 7-8 linguri zahăr (dar depinde cât vreți de dulce)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 plicuri gelatină (dr. Oetker)
  • 100g afine pentru decor (opțional)
  • o felie pepene galben pentru decor (opțional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adina Amironesei
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

99 voturi    21 comentarii
1h
Torturi
Crema de zahar ars speciala

Crema de zahar ars speciala

1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care

18 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Spume si creme dulci
Cremsnit rapid si simplu de preparat

Cremsnit rapid si simplu de preparat

Se pregateste crema astfel : -din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc

65 voturi    20 comentarii
35 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort diplomat