autor:

Adina Amironesei

» » Torturi

Tort cu caise rapid și răcoros

Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2012

Ingrediente
1 blat de tort din comerț, pentru cremă:, 12-14 caise bine coapte, 800g iaurt 10% grăsime (iaurt Pilos de la Lidl), 200g smântână 20% grăsime, 7-8 linguri zahăr (dar depinde cât vreți de dulce), 1 plic zahăr vanilat, 3 plicuri gelatină (dr. Oetker), 100g afine pentru decor (opțional), o felie pepene galben pentru decor (opțional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Fiind o vară caniculară am folosit un blat din comerț pe care l-am stropit cu un simplu sirop de zahăr (dar se poate folosi și zeamă de compot)



Crema:

-se pune gelatina la hidratat într-o cană cu apă rece minim 10 minute

-se scot sâmburii caiselor,

-se mixează pulpa de caise

-separat, se amestecă zahărul, zahărul vanilat, smântâna și iaurtul (fie cu telul, fie cu mixerul)

-gelatina hidratată se dizolvă la bain-marie sau la foc foarte mic până la fluidizare dar fără să ajungă la fierbere

-în frișca formată se toarnă gelatina topită și răcorită și se amestecă bine

-într-o cratiță ceva mai mare decât blatul se așează o folie de plastic transparent umezită pe partea care este în contact cu cratița

-peste folie se așează bucățile de felie de pepene, afinele și/sau alte fructe care urmează să apară deasupra tortului

-peste fructe se toarnă o treime din crema de frișcă cu gelatină

-se pune prima felie de blat și se stropește cu sirop (nu prea mult să nu se înmoaie prea tare)

-peste cele două treimi de cremă de frișcă rămase se toarnă mix-ul de caise și se amestecă bine

-se toarnă jumatate din crema astfel formată peste prima felie de blat din cratiță apoi se așează a doua felie de blat, cealaltă jumătate de cremă și a 3-a felie de blat (deasupra rămâne blat)

-se acoperă tortul cu folia transparentă și se introduce în frigider minim 3 ore

-după aceea se scoate și se răstoarnă pe o farfurie îndepărtând folia transparentă.

Poate am dat prea multe detalii dar în fapt este foarte simplu de preparat!

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise rapid și răcoros" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort  cu mousse de ciocolata

Mini tort cu mousse de ciocolata

Am pregatit pandispanul asa: galbenusurile le-am batut cu zaharul pana au devenit crema,am incorporat

1 vot    3 comentarii
45 min
Torturi
Amandina

Amandina

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua. Dupa racire se insiropeaza apoi se

25 voturi    10 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 blat de tort din comerț
  • pentru cremă:
  • 12-14 caise bine coapte
  • 800g iaurt 10% grăsime (iaurt Pilos de la Lidl)
  • 200g smântână 20% grăsime
  • 7-8 linguri zahăr (dar depinde cât vreți de dulce)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 plicuri gelatină (dr. Oetker)
  • 100g afine pentru decor (opțional)
  • o felie pepene galben pentru decor (opțional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adina Amironesei
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi
Crema de zahar ars speciala

Crema de zahar ars speciala

1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care

16 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Spume si creme dulci
Cremsnit rapid si simplu de preparat

Cremsnit rapid si simplu de preparat

Se pregateste crema astfel : -din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc

61 voturi    20 comentarii
35 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rigo Jancsi :)