Fiind o vară caniculară am folosit un blat din comerț pe care l-am stropit cu un simplu sirop de zahăr (dar se poate folosi și zeamă de compot)
Crema:
-se pune gelatina la hidratat într-o cană cu apă rece minim 10 minute
-se scot sâmburii caiselor,
-se mixează pulpa de caise
-separat, se amestecă zahărul, zahărul vanilat, smântâna și iaurtul (fie cu telul, fie cu mixerul)
-gelatina hidratată se dizolvă la bain-marie sau la foc foarte mic până la fluidizare dar fără să ajungă la fierbere
-în frișca formată se toarnă gelatina topită și răcorită și se amestecă bine
-într-o cratiță ceva mai mare decât blatul se așează o folie de plastic transparent umezită pe partea care este în contact cu cratița
-peste folie se așează bucățile de felie de pepene, afinele și/sau alte fructe care urmează să apară deasupra tortului
-peste fructe se toarnă o treime din crema de frișcă cu gelatină
-se pune prima felie de blat și se stropește cu sirop (nu prea mult să nu se înmoaie prea tare)
-peste cele două treimi de cremă de frișcă rămase se toarnă mix-ul de caise și se amestecă bine
-se toarnă jumatate din crema astfel formată peste prima felie de blat din cratiță apoi se așează a doua felie de blat, cealaltă jumătate de cremă și a 3-a felie de blat (deasupra rămâne blat)
-se acoperă tortul cu folia transparentă și se introduce în frigider minim 3 ore
-după aceea se scoate și se răstoarnă pe o farfurie îndepărtând folia transparentă.
Poate am dat prea multe detalii dar în fapt este foarte simplu de preparat!
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii