autor:

anuta

» » Torturi

Tort cu capsuni si ciocolata

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
Blat6 oua,150 g zahar,120 g faina,esenta rom,2 g de sare, Crema400 g iaurt de capsuni,250 g branza fina de vaci(20%grasime),150 g zahar pudra,10 g gelatina alimentara,10-12 trufe de ciocolata, Glazura80 g praf de budinca cu aroma de capsuni(2 plicuri),750 ml lapte,120 g zahar,50 g unt, Decor10 capsuni,100 g ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt,o forma cu margine detasabila ,se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.Blatul copt se lasa sa se raceasca
2.Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica ,zaharul pudra si la sfarsit geletina,care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marin,fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.
3.Se monteaza forma in care am copt blatul,apoi se aseaza prima jumatate de blat,se toarna deasupra crema fina de iaurt,se presara pe toata suprafata bucati mici de trufe(se taie fiecare trufa in 4),se vine cu cealalta jumatate de blat deasupra,se preseaza usor cu mana,deasupra se toarna budinca fierbinte preparata conform instructiunilor de pe plic ,dar in care am pus untul si am frecat-o bine pana s-a omogenizat perfect si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sa se intareasca.
4.Deasupra se orneaza cu jumatati de capsuna trase in ciocolata lichida(am topit inainte ciocolata la bain-marin) si cu restul de ciocolata ramasa.Se mai lasa 30 de minute la rece sa se inatareasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Pt blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Se amestecă zahărul cu apa și se pun la fiert, până se obține un sirop, care se lasă

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat6 oua,150 g zahar,120 g faina,esenta rom,2 g de sare
  • Crema400 g iaurt de capsuni,250 g branza fina de vaci(20%grasime),150 g zahar pudra,10 g gelatina alimentara,10-12 trufe de ciocolata
  • Glazura80 g praf de budinca cu aroma de capsuni(2 plicuri),750 ml lapte,120 g zahar,50 g unt
  • Decor10 capsuni,100 g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de iaurt