autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu caramel sarat si ciocolata

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 4 oua medii (M), 125 g zahar, 60 g faina de grau, 40 g cacao, un praf sare, , Ganache ciocolata:, , 150 g ciocolata amaruie (55% cacao), 50 g ciocolata cu lapte, 200 g smantana lichida (30% grasime, Pilos), , Crema caramel, , 400 g smantana lichida (30% grasime, Pilos), 120 g caramel sarat, 20 g smantana fina si cremoasa (20% grasime, Pilos), , Pentru asamblat:, , 180 g caramel sarat, 3 rondele de orez expandat (~30g), , Decor:, , 50 g ciocolata razuita, , Pt insiropat:, , 60 g caramel sarat, 80 ml apa plata

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant.

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata devine ferma, iar zaharul este complet dizolvat.

4. Inglobeaza galbenusurile (toate deodata) in albusuri cu ajutorul mixerului.

5. Amesteca faina cu cacaoa si cerne amestecul (in 2-3 transe) in compozitia de la pasul 4, cu ajutorul unei spatule, cu miscari fine, de sus in jos.

6. Toarna compozitia intr-o tava (17cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

7. Dupa ce blatul s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa-l sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta) si apoi taie-l in 4 felii.



Ganache ciocolata:

1. Pune ciocolata rupta in bucati, la topit impreuna cu 150 g smantana lichida pe foc mic.

2. Amesteca mereu, iar cand ciocolata s-a topit si compozitia e omogena, opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic.

3. Lasa compozitia sa se raceasca putin, dar ai grija sa ramana tot fluida ca sa o poti intrebuinta la asamblat.



Crema de caramel:

1. mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum si devine aerata.

2. Adauga caramelul si smantana in frisca si mixeaza pana la incorporare.

Asamblare:

Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaza felia, pune crema de caramel intr-un pos si spriteaza pe felie un strat de crema, iar pe margine mai spriteaza un rand,ca sa se inalte putin. Pune in mijloc 2 linguri de caramel,sfarama o rondea de orez expandat si pune-o deasupra caramelului, acopera apoi orezul expandat cu 3-4 linguri ganache de ciocolata, pune urmatoarea felie si continua insiropat, crema de caramel, caramel, orez expandat si ganache de ciocolata pana cand termini feliile. La final orneaza ultima felie cu crema de caramel si ciocolata razuita. Introduceti in frigider pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel sarat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Lasati la temperatura camerei untul taiat cuburi pana devine moale dupa care amestecati cu 230 g

4 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort cu frisca si nutella

Tort cu frisca si nutella

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se face spuma adaugand zaharul treptat si pliculetul

12 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    excelent...

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua medii (M)
  • 125 g zahar
  • 60 g faina de grau
  • 40 g cacao
  • un praf sare
  • Ganache ciocolata:
  • 150 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 200 g smantana lichida (30% grasime
  • Pilos)
  • Crema caramel
  • 400 g smantana lichida (30% grasime
  • Pilos)
  • 120 g caramel sarat
  • 20 g smantana fina si cremoasa (20% grasime
  • Pilos)
  • Pentru asamblat:
  • 180 g caramel sarat
  • 3 rondele de orez expandat (~30g)
  • Decor:
  • 50 g ciocolata razuita
  • Pt insiropat:
  • 60 g caramel sarat
  • 80 ml apa plata

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

excelent...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Anca, cu nuca Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort Raw in degrade