autor:

cretu_veronica22

» » , Borsuri si Ciorbe, Torturi

Tort cu cesti

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Ingrediente
O foaie de blat: 5 oua, 5 linguri apa, 5 linguri zahar, 8 linguri de faina,1 praf de copt, (pentru fiecare foaie in parte am folosit cate o culoare, respectiv :galben, violet, albastru si rosu), Crema: 1,5 l lapte, linguri zahar,700 ml frisca, Pasta de zahar: 1 kg zahar pudra, 1esenta de lamaie, plic gelatina, 2 linguri miere, 2 lingurite ulei,1 lingurita margarina, colorant rosu,, Sirop:1 l apa,6 linguri zahar,1 esenta de rom., Decor: cesti din pasta de lapte praf umplute cu ciocolata topita amestecata cu putina frisca.

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Blat:



Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma impreuna cu apa si praful de copt.Adaugam zaharul si colorantul apoi galbenusurile.Incorporam amestecand usor si faina. Compozitia se pune in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace 25 min la foc mic.



Crema:



Laptele,zaharul si praful de budinca se pun la fiert. Crema fiarta se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece.Cand este complet rece se mixeaza si apoi adaugam frisca si continuam sa mixam pana crema va fi spumoasa.



Cu acesta crema am umplut tortul si am intins un strat subtire pe deasupra pentru a se lipi pasta de zahar.



Fiecare foaie de blat a fost insiropata cu aprox 250 ml sirop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de piscoturi cu cappuccino

Tort de piscoturi cu cappuccino

Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar

3 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort Denisa

Tort Denisa

Mod de preparare: Blat de cacao: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa

7 voturi    2 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • O foaie de blat: 5 oua
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri de faina,1 praf de copt
  • (pentru fiecare foaie in parte am folosit cate o culoare
  • respectiv :galben
  • violet
  • albastru si rosu)
  • Crema: 1,5 l lapte, linguri zahar,700 ml frisca
  • Pasta de zahar: 1 kg zahar pudra
  • 1esenta de lamaie, plic gelatina
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite ulei,1 lingurita margarina
  • colorant rosu,
  • Sirop:1 l apa,6 linguri zahar,1 esenta de rom.
  • Decor: cesti din pasta de lapte praf umplute cu ciocolata topita amestecata cu putina frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat