autor:

alinutzaaa

» » Torturi

Tort cu ciocolata

Autor: alinutzaaa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alinutzaaa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 decembrie 2012

Ingrediente
- 300 gr de faina, - un praf de copt, - o priza de sare, - 180 gr de unt, - 220 gr de zahar, - 100 gr de cioclata de menaj (cu lapte sau amaruie, la alegere), - 250 ml de apa, - 2 oua, - o esenta de vanilie, Ingrediente pentru crema:, - 330 gr de zahar pudra, - 7 linguri de apa fierbinte, - 130 gr de ciocolata topita si racita, - o esenta de vanilie, - 60 gr de unt la temperatura camerei, Ingrediente pentru glazura de ciocolata, - 250 gr de ciocolata de menaj (eu am folosit si cu lapte si amaruie), - 250 ml de frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas, cernem faina cu praful de copt si sarea. Separat, mixam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Topim ciocolata in bain-marie si o racim, apoi o punem peste unt, impreuna cu vanilia. Mixam 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Punem apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.Punem apoi ingredientele solide (amestecul de faina) in 3 transe, alterand cu apa si mixand cca 1 minut dupa fiecare ingredient. Dupa ce am omogenizat bine, turnam amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina. Coacem blatul aproximativ 30-40 de minute, in cuptorul incins. E gata cand trece testul scobitorii!!

Pentru crema:

Intr-un bol mixam zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema destul de densa. Punem apoi ciocolata si vanilia, incorporam bine si apoi adaugam si untul, treptat, pe bucatele. Aceasta e reteta de baza, eu insa am modificat-o putin, in sensul ca am pus si un plic de gelatina, pentru ca blatul fiind la jumatate din inaltime normala nu am putut sa il umplu, deci am pus crema peste si am dat la rece 3-4 ore.

Pentru glazura de ciocolata:

Incalzim frisca pana aproape de punctul de fierbere, tocam ciocolata marunt, apoi turnam frisca fierbinte peste ciocolata si amestecam cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata. Pentru un plus de stralucire, puteti pune si putin unt in compozitie.Am asezat tortul pe un gratar si am turnat glazura in mijloc si am distribuit-o cu o spatula. Am topit ciocolata alba si am facut un soi de panza de paianjen si alte decoratii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de Ciocolata  a la

Tort de Ciocolata a la "Georgette"

Cacaoa plus nessul se dizolva in apa fiarta, amestecind bine.Se lasa sa se raceasca la temperatura

8 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort cu frisca si ciocolata

Tort cu frisca si ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate

16 voturi    6 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 300 gr de faina
  • - un praf de copt
  • - o priza de sare
  • - 180 gr de unt
  • - 220 gr de zahar
  • - 100 gr de cioclata de menaj (cu lapte sau amaruie
  • la alegere)
  • - 250 ml de apa
  • - 2 oua
  • - o esenta de vanilie
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 330 gr de zahar pudra
  • - 7 linguri de apa fierbinte
  • - 130 gr de ciocolata topita si racita
  • - o esenta de vanilie
  • - 60 gr de unt la temperatura camerei
  • Ingrediente pentru glazura de ciocolata
  • - 250 gr de ciocolata de menaj (eu am folosit si cu lapte si amaruie)
  • - 250 ml de frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de alinutzaaa
Prajitura cu Ness

Prajitura cu Ness

Se pune zaharul la topit, cand s-a topit se pun nucile intregi in el. Se amestecă bine şi se ia

15 voturi    5 comentarii
3h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mascarpone