Tort cu ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 300 gr de faina
  • - un praf de copt
  • - o priza de sare
  • - 180 gr de unt
  • - 220 gr de zahar
  • - 100 gr de cioclata de menaj (cu lapte sau amaruie, la alegere)
  • - 250 ml de apa
  • - 2 oua
  • - o esenta de vanilie
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 330 gr de zahar pudra
  • - 7 linguri de apa fierbinte
  • - 130 gr de ciocolata topita si racita
  • - o esenta de vanilie
  • - 60 gr de unt la temperatura camerei
  • Ingrediente pentru glazura de ciocolata
  • - 250 gr de ciocolata de menaj (eu am folosit si cu lapte si amaruie)
  • - 250 ml de frisca lichida

Mod de preparare

Intr-un vas, cernem faina cu praful de copt si sarea. Separat, mixam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Topim ciocolata in bain-marie si o racim, apoi o punem peste unt, impreuna cu vanilia. Mixam 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Punem apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.Punem apoi ingredientele solide (amestecul de faina) in 3 transe, alterand cu apa si mixand cca 1 minut dupa fiecare ingredient. Dupa ce am omogenizat bine, turnam amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina. Coacem blatul aproximativ 30-40 de minute, in cuptorul incins. E gata cand trece testul scobitorii!!

Pentru crema:

Intr-un bol mixam zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema destul de densa. Punem apoi ciocolata si vanilia, incorporam bine si apoi adaugam si untul, treptat, pe bucatele. Aceasta e reteta de baza, eu insa am modificat-o putin, in sensul ca am pus si un plic de gelatina, pentru ca blatul fiind la jumatate din inaltime normala nu am putut sa il umplu, deci am pus crema peste si am dat la rece 3-4 ore.

Pentru glazura de ciocolata:

Incalzim frisca pana aproape de punctul de fierbere, tocam ciocolata marunt, apoi turnam frisca fierbinte peste ciocolata si amestecam cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata. Pentru un plus de stralucire, puteti pune si putin unt in compozitie.Am asezat tortul pe un gratar si am turnat glazura in mijloc si am distribuit-o cu o spatula. Am topit ciocolata alba si am facut un soi de panza de paianjen si alte decoratii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise