autor:

Andreea_Elena

» » Torturi

Tort cu ciocolata alba si cirese

Autor: Andreea_Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea_Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2014

Ingrediente
Pt blat: 6 oua,180 g zahar,180 g faina, sare, 50g ciocolata, 6 linguri ulei, esente, Pt crema: 400 ml frisca Hulala, 100 g ciocolata alba, gem de zmeura( capsuni sau visine), Pt decor: 600g visine fara samburi din compot, un pachet budinca de vanilie, 50 g zahar, frisca

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron batem spuma albusurile cu zaharul, separat mixam ouale cu un praf de sare, uleiul si esentele. Continutul se varsa peste albusurile batute spuma la care adaugam faina. La sfarsit adaugam ciocolata neagra taiata cubulete sau data pe razatoare. Compozitia se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina apoi se baga la cuptorul preincalzit si se coace la foc moderat 45 min.



Separat, mixam frisca peste care se adauga ciocolata alba topita si racita. Dupa ce s-a racorit blatul de tort, il scoatem cu grija din forma pe un platou. Se taie blatul in 3 apoi se incepe asamblarea. Ungem primul blat insiropat cu gemul ales peste care punem un strat de crema din frisca si ciocolata. Acoperim cu cel de-al doilea blat la fel, insiropat, si ungem cu gem, apoi cu crema ramasa.



La final asezam ultimul blat peste care se toarna crema de visine facuta astfel: visinele se scurg bine, 300 ml zeama se pastreaza si se pune la foc. Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri zeama de visine si zaharul apoi se toarna in zeama fierbinte. Se adauga si visinele, se amesteca si se lasa pe foc pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se intinde uniform pe blat. La final ornam cu frisca pe margini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de crème brûlé

Tort de crème brûlé

Se mixeaza galbenusurile si se amesteca cu frisca lichida, zaharul, vanilia si laptele. Intr-o cratita

9 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Semifreddo cu migdale

Semifreddo cu migdale

1. Infasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa

9 voturi    8 comentarii
15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Elena , 21 februarie 2014

    buna Mihaela, daca ti se pare cam dulce poti folosi kiwi sau banane peste stratul de creme, eu am folosit aceasta varianta at cand am facut acest tort cu mure si gem de zmeura, este mult mai bun, sper sa-ti placa tortul.

  • Andreea_Elena

    Andreea_Elena (Chef de cuisine) , 21 februarie 2014

    optional poti pune si fructe peste crema, kiwi sau banane ,daca ti se pare prea dulce, sper sa-ti placa acest tort, e l-am mai facut si cu mure si am folosit si fructe peste crema din ciocolata si frisca.

  • Fara foto

    Mihaela Missy , 20 februarie 2014

    maine dupa masa voi pregati acest minunat tort..

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pt blat: 6 oua,180 g zahar,180 g faina
  • sare
  • 50g ciocolata
  • 6 linguri ulei
  • esente
  • Pt crema: 400 ml frisca Hulala
  • 100 g ciocolata alba
  • gem de zmeura( capsuni sau visine)
  • Pt decor: 600g visine fara samburi din compot
  • un pachet budinca de vanilie
  • 50 g zahar
  • frisca

Raporteaza reteta

Andreea_Elena

Andreea_Elena (Chef de cuisine)

optional poti pune si fructe peste crema, kiwi sau banane ,daca ti se pare prea dulce, sper sa-ti placa acest tort, e l-am mai facut si cu mure si am folosit si fructe peste crema din ciocolata si frisca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsune si busuioc