Tort cu ciocolata alba si cirese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata alba si cirese

Ingrediente

  • Pt blat: 6 oua,180 g zahar,180 g faina, sare , 50g ciocolata, 6 linguri ulei, esente
  • Pt crema: 400 ml frisca Hulala, 100 g ciocolata alba, gem de zmeura( capsuni sau visine)
  • Pt decor: 600g visine fara samburi din compot, un pachet budinca de vanilie, 50 g zahar, frisca

Mod de preparare

Intr-un castron batem spuma albusurile cu zaharul, separat mixam ouale cu un praf de sare, uleiul si esentele. Continutul se varsa peste albusurile batute spuma la care adaugam faina. La sfarsit adaugam ciocolata neagra taiata cubulete sau data pe razatoare. Compozitia se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina apoi se baga la cuptorul preincalzit si se coace la foc moderat 45 min.

Separat, mixam frisca peste care se adauga ciocolata alba topita si racita. Dupa ce s-a racorit blatul de tort, il scoatem cu grija din forma pe un platou. Se taie blatul in 3 apoi se incepe asamblarea. Ungem primul blat insiropat cu gemul ales peste care punem un strat de crema din frisca si ciocolata. Acoperim cu cel de-al doilea blat la fel, insiropat, si ungem cu gem, apoi cu crema ramasa.

La final asezam ultimul blat peste care se toarna crema de visine facuta astfel: visinele se scurg bine, 300 ml zeama se pastreaza si se pune la foc. Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri zeama de visine si zaharul apoi se toarna in zeama fierbinte. Se adauga si visinele, se amesteca si se lasa pe foc pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se intinde uniform pe blat. La final ornam cu frisca pe margini.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise