autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Ingrediente
pt blat, 100 ml apa clocotita, 60 gr cacao neagra, 150 gr zahar brut, 100 gr unt gras, o cana lapte dulce, 3 oua, 200 gr faina alba, 1 lgta praf copt, 1 varf lgt amoniac, pt sirop, 700 ml apa, 4 lg zahar brut, 50 ml lichior visine, pt crema, 500 gr mascarpone, 500 gr crema de branza (Lacteea) cu continut ridicat de grasime, 400 gr ciocolata alba, pt jeleul de fructe, 200 gr zmeura, 100 gr zahar alb, 300 ml apa, 2 lg cu varf amidon, pt ornat, 200 gr ciocolata neagra, 150 gr unt gras, 100 gr zahar pudra, 250 gr mascarpone, 100 gr ciocolata alba topita, 2 lg lapte dulce, 1 varf scobitoare colorant natural, bomboane ciocolata, praline, trandafiri zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Blaturile
Daca vreti un tort normal, la 2-3 kg, puteti face un singur blat. Este suficient, si se poate taia in trei straturi, daca folositi forma de copt de 24 cm diametru. Daca optati pentru o forma mai mica, puteti sa il taiati in 4 straturi.
Eu am facut doua blaturi, le-am taiat in cate doua straturi fiecare, am vrut 4 straturi groase.
Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic cu un tel, adaugam untul taiat cubulete si amestecam in continuare pana se topeste untul. Adaugam laptele cu amoniacul, incorporam, apoi adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Praful de copt si faina le adaugam la sfarsit, amestecand la fel bine, pana se omogenizeaza compozitia.
Pregatim o forma de copt, fie unsa cu unt si pudrata cu faina, fie prevazuta cu hartie de copt, si turnam compozitia. Trantim de vreo doua ori tava de masa, astfel ies bulele formate in interiorul compozitiei. Dam la copt, la foc mediu, cam 30 - 35 minute. Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pentru sirop, punem la fiert apa intr-un ibric, cand incepe sa fiarba, adaugam zaharul. Lasam cateva minute sa fiarba, dam deoparte. Cand s-a mai racit, adaugam lichiorul. Lasam deoparte.
Pentru crema, topim ciocolata alba pe baie de aburi. Dam deoparte dupa ce s-a topit. Intr-un castron, adaugam branza, mascarponele si 2 lg zahar pudra. Mixam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam ciocolata topita. Mixam in continuare paa se omogenizeaza compozitia. Dam la frigider.
Pentru jeleul de fructe, punem la blender zmeura cu apa. Apoi strecuram siropul, adaugam zaharul si amidonul, amestecam bine si punem pe foc, la fiert. Atentie! Amestecati continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa compozitia. Dupa ce s-a ingrosat, o turnam in forma de silicon/ plastic, in functie de forma pe care vrem sa o obtinem. Eu am turnat compozitia in doua castronele cu acelasi diametru ca sa obtin doua straturi rotunde de jeleu.
Dupa ce s-au racit toate, incepem asamblarea tortului.
Blaturile le taiem in cate straturi permite acesta. Eu am pregatit 4 straturi.
Folosim forma de copt, preferabil sa fie cu inel detasabil. Asezam primul strat de blat, insiropam bine, apoi asezam in mijloc un strat rotund de jeleu. Asezam pe margine crema cat sa ajunga la acelasi nivel cu jeleul. Asezam si presam usor al doilea strat de blat, insiropam si turnam alt strat de crema compact de data aceasta. Urmeaza al treilea strat, insiropam, jeleul iar in mijloc, crema pe margine si la acelasi nivel cu jeleul si apoi ultimul strat de blat insiropat. Presam usor sa obtinem nivel drept per ansamblu si dam la frigider.
Intre timp, pregatim crema pentru ornat. Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, atat doar cat sa devina spumos si sa nu se mai simta zaharul. Adaugam cate o lingura de lapte, mixam iar pana la omogenizare. Spre final, adaugam branza mascarpone si ciocolata topita. Adaugam un varf de scobitoare de colorant natural si mixam bine toata compozitia si dam la rece.
Ciocolata neagra o topim pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit, lasam un pic sa se raceasca.
Scoatem tortul din frigider, indepartam inelul sau folia de pe margine, intindem cu o spatula crema de pe margini si turnam ciocolata doar pe partea superioara. Lasam cateva minute, apoi asezam deasupra pralinele, bomboanele si trandafirii din zahar.
Crema de unt se pune intr-un poche si se se orneaza marginea tortului. Se da tortul la frigider si se pastreaza acolo pana la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Sarlota de ciocolata

Sarlota de ciocolata

Se pune intr-o craticioara 1/2 pahar de zahar cu lapte se amesteca incontinu si se pune la topit

20 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort mere

Tort mere

Blaturile sunt umplute cu crema de vanilie, dar aveti grija sa va ramana putina crema pentru capacul

8 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Flutur , 10 decembrie 2014

    daca lasi vrea deanu nou cum lai trimete

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • pt blat
  • 100 ml apa clocotita
  • 60 gr cacao neagra
  • 150 gr zahar brut
  • 100 gr unt gras
  • o cana lapte dulce
  • 3 oua
  • 200 gr faina alba
  • 1 lgta praf copt
  • 1 varf lgt amoniac
  • pt sirop
  • 700 ml apa
  • 4 lg zahar brut
  • 50 ml lichior visine
  • pt crema
  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr crema de branza (Lacteea) cu continut ridicat de grasime
  • 400 gr ciocolata alba
  • pt jeleul de fructe
  • 200 gr zmeura
  • 100 gr zahar alb
  • 300 ml apa
  • 2 lg cu varf amidon
  • pt ornat
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 gr unt gras
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba topita
  • 2 lg lapte dulce
  • 1 varf scobitoare colorant natural
  • bomboane ciocolata
  • praline
  • trandafiri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de pere cu ciocolata