autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2016

Ingrediente
Pentru blat, , * 4 oua, * 4 linguri zahar tos, * 4 linguri faina, * 1 lingura pudra de roscove, * 1 lingura extract de vanilie, , Pentru crema de ciocolata si fructe tropicale, , * 420 g fructe tropicale Sun Food, * 200 ml frisca lichida, * 100 g mascarpone, * 100 g ciocolata neagra, * 2 linguri sirop de artar, , Pentru decor, , * 100 g unt de cacao, * 100 g cacao alcalizata, * 80 g sirop de agave, * floricele din royal icing

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat .
Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.
Se amesteca faina si pudra de roscove, se cern si se incorporeaza in amestecul de mai sus.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.

Preparare crema de ciocolata si fructe tropicale

In robot se mixeaza frisca lichida impreuna cu mascarpone si siropul de artar.
Ciocolata neagra se topeste pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca si se adauga in fir subtire peste frisca .
Fructele tropicale se scurg din compot si se adauga in amestecul de mai sus, amestecand usor.
Se da crema la rece pentru cel putin o ora.

Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale si se insiropeaza cu siropul din conserva Sun Food.
Peste primul blat se adauga crema de ciocolata si fructe tropicale si al doilea strat.
Se da la frigider pentru cateva ore.
Intr-un vas se adauga untul de cacao si se pune pe baie de aburi.
Se adauga cacaoa cernuta, un praf de sare (intensifica gustul ciocolatei), siropul de agave si se amesteca continuu.
Se decoreaza tortul cu ciocolata si se decoreaza cu flori din royal icing.
Se portioneaza si se serveste!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar tos
  • * 4 linguri faina
  • * 1 lingura pudra de roscove
  • * 1 lingura extract de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata si fructe tropicale
  • * 420 g fructe tropicale Sun Food
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 g mascarpone
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 2 linguri sirop de artar
  • Pentru decor
  • * 100 g unt de cacao
  • * 100 g cacao alcalizata
  • * 80 g sirop de agave
  • * floricele din royal icing

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Torturi

Tort Inima de cafea cu glazura oglinda Tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Decorațiunile: desenezi formele dorite pe hârtie de copt, cu ciocolată topită, decorezi și dai la frigider până la

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu dulceata din lapte Tiramisu cu dulceata din lapte

Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu frisca