autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2016

Ingrediente
Pentru blat, , * 4 oua, * 4 linguri zahar tos, * 4 linguri faina, * 1 lingura pudra de roscove, * 1 lingura extract de vanilie, , Pentru crema de ciocolata si fructe tropicale, , * 420 g fructe tropicale Sun Food, * 200 ml frisca lichida, * 100 g mascarpone, * 100 g ciocolata neagra, * 2 linguri sirop de artar, , Pentru decor, , * 100 g unt de cacao, * 100 g cacao alcalizata, * 80 g sirop de agave, * floricele din royal icing

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat .
Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.
Se amesteca faina si pudra de roscove, se cern si se incorporeaza in amestecul de mai sus.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.

Preparare crema de ciocolata si fructe tropicale

In robot se mixeaza frisca lichida impreuna cu mascarpone si siropul de artar.
Ciocolata neagra se topeste pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca si se adauga in fir subtire peste frisca .
Fructele tropicale se scurg din compot si se adauga in amestecul de mai sus, amestecand usor.
Se da crema la rece pentru cel putin o ora.

Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale si se insiropeaza cu siropul din conserva Sun Food.
Peste primul blat se adauga crema de ciocolata si fructe tropicale si al doilea strat.
Se da la frigider pentru cateva ore.
Intr-un vas se adauga untul de cacao si se pune pe baie de aburi.
Se adauga cacaoa cernuta, un praf de sare (intensifica gustul ciocolatei), siropul de agave si se amesteca continuu.
Se decoreaza tortul cu ciocolata si se decoreaza cu flori din royal icing.
Se portioneaza si se serveste!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu menta

Tort cu menta

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am batut bine

12 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata

Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar tos
  • * 4 linguri faina
  • * 1 lingura pudra de roscove
  • * 1 lingura extract de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata si fructe tropicale
  • * 420 g fructe tropicale Sun Food
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 g mascarpone
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 2 linguri sirop de artar
  • Pentru decor
  • * 100 g unt de cacao
  • * 100 g cacao alcalizata
  • * 80 g sirop de agave
  • * floricele din royal icing

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu bavareza de zmeura galbena si jeleu de hibiscus