autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2014

Ingrediente
Blat, 300 g faina de grau, 30 g cacao neagra, 110 g zahar brun, 375 ml apa minerala carbogazoasa, 80 ml ulei de palmier, 1 lgt scortisoara pudra, 2 lgt praf de copt, 3 lgt esenta de vanilie (homemade), , Crema:, 3 banane mari, zeama de la o lamaie, 3 lg cu varf faina de orez expandat, 150 g dulceata de visine, , Sirop:, Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai, , Glazura:, 100 g ciocolata 55% cacao, 2 lgt ulei de palmier, 2 lgt apa, 2 lgt miere de albine

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.
3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.
4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam bine.
5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24 cm diametru) si introducem in cuptor 45-50 min (faceti testul scobitorii, daca scobitoarea iese curata atunci e copt)
6. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit 1 ora, apoi il bagam in frigider 2-3 ore.
Crema:
Pasam bananele impreuna cu zeama de lamaie.
Incorporam in bananele pasate faina de orez expandat si dulceata de visine cu ajutorul unei spatule.
Glazura:
1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.
2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si apa.
Asamblare:
1. Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat, punem crema si urmatorul blat pe care il vom insiropa.
2. Punem glazura calda deasupra si trasam linii cu o scobitoare.
3. Introducem in frigider cel putin 2 ore.

Nota!
Faina de orez expandat nu necesita preparare termica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fructe cu sos caramel si paine in ou

Fructe cu sos caramel si paine in ou

Se curata fructele si se taie bucatele mici. Se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se topeasca.

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Pancakes sarate cu urda si marar

Pancakes sarate cu urda si marar

Intr-un bol incapator amestecati faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un

4 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 300 g faina de grau
  • 30 g cacao neagra
  • 110 g zahar brun
  • 375 ml apa minerala carbogazoasa
  • 80 ml ulei de palmier
  • 1 lgt scortisoara pudra
  • 2 lgt praf de copt
  • 3 lgt esenta de vanilie (homemade)
  • Crema:
  • 3 banane mari
  • zeama de la o lamaie
  • 3 lg cu varf faina de orez expandat
  • 150 g dulceata de visine
  • Sirop:
  • Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 2 lgt ulei de palmier
  • 2 lgt apa
  • 2 lgt miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Clatite cu faina de castane