autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2014

Ingrediente
Blat, 300 g faina de grau, 30 g cacao neagra, 110 g zahar brun, 375 ml apa minerala carbogazoasa, 80 ml ulei de palmier, 1 lgt scortisoara pudra, 2 lgt praf de copt, 3 lgt esenta de vanilie (homemade), , Crema:, 3 banane mari, zeama de la o lamaie, 3 lg cu varf faina de orez expandat, 150 g dulceata de visine, , Sirop:, Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai, , Glazura:, 100 g ciocolata 55% cacao, 2 lgt ulei de palmier, 2 lgt apa, 2 lgt miere de albine

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.
3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.
4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam bine.
5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24 cm diametru) si introducem in cuptor 45-50 min (faceti testul scobitorii, daca scobitoarea iese curata atunci e copt)
6. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit 1 ora, apoi il bagam in frigider 2-3 ore.
Crema:
Pasam bananele impreuna cu zeama de lamaie.
Incorporam in bananele pasate faina de orez expandat si dulceata de visine cu ajutorul unei spatule.
Glazura:
1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.
2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si apa.
Asamblare:
1. Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat, punem crema si urmatorul blat pe care il vom insiropa.
2. Punem glazura calda deasupra si trasam linii cu o scobitoare.
3. Introducem in frigider cel putin 2 ore.

Nota!
Faina de orez expandat nu necesita preparare termica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Minitarte cu cirese

Minitarte cu cirese

Spalam ciresele ,le rupem coditele si le scoatem samburii. Din o cana cu zahar si o cana cu apa

29 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Prima data se prepara crema pentru a avea timp sa se raceasca.Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam

1 vot    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 300 g faina de grau
  • 30 g cacao neagra
  • 110 g zahar brun
  • 375 ml apa minerala carbogazoasa
  • 80 ml ulei de palmier
  • 1 lgt scortisoara pudra
  • 2 lgt praf de copt
  • 3 lgt esenta de vanilie (homemade)
  • Crema:
  • 3 banane mari
  • zeama de la o lamaie
  • 3 lg cu varf faina de orez expandat
  • 150 g dulceata de visine
  • Sirop:
  • Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 2 lgt ulei de palmier
  • 2 lgt apa
  • 2 lgt miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Minciunele