Tort cu cirese branza si menta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu cirese branza si menta

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 1/2plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Stratul de cirese:
  • 300 g cirese
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • Crema:
  • 400 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri menta uscata
  • 200g menta proaspata
  • esenta de menta
  • 3 foi de gelatina
  • 4 linguri fulgi de cocos verde

Mod de preparare

Pentru blat: se bat albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. Cand zaharul se dizolva, se adauga galbenusurile toate o data, apoi faina cernuta cu praful de copt si se amesteca usor cu miscari verticale. Se rastoarna in forma de tort tapetata cu hartie si se lasa la cuptor 30 min(depinde de cuptor). In acest timp, se pun ciresele fara samburi intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si apa, se lasa sa fiarba pana rezulta o dulceata.

Menta verde,spalata si rupta se pune intr-un vas cu 1l de apa si se lasa la fiert pana scade, iar lichidul ajunge la 1 cana. Se strecoara ceaiul obtinut, se adauga esenta de menta si se lasa deoparte. Luam 3 linguri de ceai si le incorporam in gelatina hidratata 5 min in apa rece; amestecam pe bain-marie.

Branza se freaca cu zaharul, se incorporeaza gelatina, menta uscata si cocosul, iar dupa omogenizare se lasa 30 min la frigider;

Blatul copt se taie in 3 foi, prima foaie se pune pe un blat, se insiropeaza cu ceaiul ramas, se pun ciresele, se acopera cu a doua foaie tot insiropata, se pune 1/2 din crema de branza, se acopera si se imbraca cu crema ramasa. Se lasa tortul la frigider pana in momentul servirii, ideal ar fi pana a doua zi daca nu este suficient de intarita crema.

Se orneaza cu cirese si menta.

Dedic acest tort de vara gustos si racoritor grupului Gustos.ro, tuturor prietenilor si colaboratorilor pentru cei 6 ani de gatit impreuna, pentru cei 6 ani in care multe, multe am avut de invatat! MULTUMESC GUSTOS.RO!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise