autor:

LUBITA

» » Torturi

Tort cu cirese branza si menta

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 150g zahar, 150g faina, 1/2plic praf de copt, un praf de sare, Stratul de cirese:, 300 g cirese, 100 g zahar, 200 ml apa, Crema:, 400 g mascarpone, 100 g zahar pudra, 2 linguri menta uscata, 200g menta proaspata, esenta de menta, 3 foi de gelatina, 4 linguri fulgi de cocos verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat: se bat albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. Cand zaharul se dizolva, se adauga galbenusurile toate o data, apoi faina cernuta cu praful de copt si se amesteca usor cu miscari verticale. Se rastoarna in forma de tort tapetata cu hartie si se lasa la cuptor 30 min(depinde de cuptor). In acest timp, se pun ciresele fara samburi intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si apa, se lasa sa fiarba pana rezulta o dulceata.

Menta verde,spalata si rupta se pune intr-un vas cu 1l de apa si se lasa la fiert pana scade, iar lichidul ajunge la 1 cana. Se strecoara ceaiul obtinut, se adauga esenta de menta si se lasa deoparte. Luam 3 linguri de ceai si le incorporam in gelatina hidratata 5 min in apa rece; amestecam pe bain-marie.



Branza se freaca cu zaharul, se incorporeaza gelatina, menta uscata si cocosul, iar dupa omogenizare se lasa 30 min la frigider;

Blatul copt se taie in 3 foi, prima foaie se pune pe un blat, se insiropeaza cu ceaiul ramas, se pun ciresele, se acopera cu a doua foaie tot insiropata, se pune 1/2 din crema de branza, se acopera si se imbraca cu crema ramasa. Se lasa tortul la frigider pana in momentul servirii, ideal ar fi pana a doua zi daca nu este suficient de intarita crema.

Se orneaza cu cirese si menta.

Dedic acest tort de vara gustos si racoritor grupului Gustos.ro, tuturor prietenilor si colaboratorilor pentru cei 6 ani de gatit impreuna, pentru cei 6 ani in care multe, multe am avut de invatat! MULTUMESC GUSTOS.RO!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese branza si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de clatite cu ciocolata

Tort de clatite cu ciocolata

Nici nu va inchipuiti cate bunatati se pot face cu aluat de clatite, de la cele mai simple si clasice

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Blat 1. 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

9 voturi    3 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 1/2plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Stratul de cirese:
  • 300 g cirese
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • Crema:
  • 400 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri menta uscata
  • 200g menta proaspata
  • esenta de menta
  • 3 foi de gelatina
  • 4 linguri fulgi de cocos verde

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort palarie, cu portocale si ciocolata