Pregatim mai intai blatul de tort. Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt si cacao. Eu le-am pus intr-o sita si le-am cernut. Cele patru oua se bat cu zaharul. Se adauga apoi faina treptat si se amesteca prin rasturnare cu o lingura de lemn. Compozitia de desarta intr-o tava de copt cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Eu nu am dorit un blat inalt, asa ca, am folosit o tava cu dimensiunea de 27/27 cm. Daca doriti un blat mai inalt, folositi o tava cu dimensiuni mai mici. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Cand blatul este copt, se scoate din cuptor si se lasa la racorit. Cat timp blatul este in cuptor, spalam afinele si le lasam la scurs. Pregatim si frisca. Folosim o smantana proaspata si de calitate. Pentru o frisca delicioasa smantana trebuie lasata mai intai in frigider cateva ore pentru a se raci bine. Apoi se rastoarna intr-un bol si se bate la inceput la o viteza mica pana incepe sa creasca. Se adauga treptat 100 g zahar pudra si se mareste viteza mixerului. Se bate pana se ingroasa si devine ca o spuma. Cand este gata se introduce vasul la frigider. Gelatina o punem la inmuiat in 150 ml apa. Cele patru galbenusuri le mixam cu 200 g zahar pudra si zaharul vanilat. Adaugam apoi amidonul si amestecam. Urmeaza laptele, adaugat putin cate putin. Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei. Compozitia se transfera intr-o cratita cu fund dublu si se pune pe foc mic spre mijlociu. Daca nu aveti cratita cu fund dublu, folositi metoda bain-marie. Se amesteca continuu in compozitie cu un tel. Cand crema s-a ingrosat se ia vasul de pe foc. Se adauga gelatina si se amesteca. Cand compozitia s-a racorit se adauga frisca. Cele 300 g afine se pun intr-un bol si se blenduiesc. Se adauga apoi la crema si se amesteca. Punem blatul de tort in forma in care a fost copt si-l insiropam. Putem folosi un sirop de afine la care adaugam putina apa si dam cateva clocote. Eu am folosit un sirop de visine (il aveam la indema). Puteti folosi si un sirop facut din apa, zahar si o esenta care va place. Peste blatul insiropat turnam crema si nivelam. Introducem tortul la frigider. Dupa o ora l-am scos de la frigider si l-am ornat cu afine si fulgi de ciocolata alba (ciocolata alba rasa cu ajutorul unui cutit de legume). L-am mai bagat la frigider pentru vreo 2 ore. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii