autor:

vandas3

» » Torturi

Tort cu crema de afine

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2016

Ingrediente
Pentru blat :, , – 4 oua, , – 4 linguri cu zahar, , – 3 linguri cu faina, , – 1 lingura cu varf cacao, , – 5 g praf de copt, Pentru crema :, , – 4 galbenusuri, , – 700 ml lapte, , – 80 g amidon alimentar, , – 20 g gelatina, , – 300 g zahar pudra, , – 300 g afine, , – 300 g smantana pentru frisca, , – 8 g zahar vanilat, Pentru insiropat blatul :, , – 100 ml sirop de afine, , – 50 ml apa, , Pentru decor :, , – 100 g afine, , – 70 g ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul de tort. Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt si cacao. Eu le-am pus intr-o sita si le-am cernut. Cele patru oua se bat cu zaharul. Se adauga apoi faina treptat si se amesteca prin rasturnare cu o lingura de lemn. Compozitia de desarta intr-o tava de copt cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Eu nu am dorit un blat inalt, asa ca, am folosit o tava cu dimensiunea de 27/27 cm. Daca doriti un blat mai inalt, folositi o tava cu dimensiuni mai mici. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Cand blatul este copt, se scoate din cuptor si se lasa la racorit. Cat timp blatul este in cuptor, spalam afinele si le lasam la scurs. Pregatim si frisca. Folosim o smantana proaspata si de calitate. Pentru o frisca delicioasa smantana trebuie lasata mai intai in frigider cateva ore pentru a se raci bine. Apoi se rastoarna intr-un bol si se bate la inceput la o viteza mica pana incepe sa creasca. Se adauga treptat 100 g zahar pudra si se mareste viteza mixerului. Se bate pana se ingroasa si devine ca o spuma. Cand este gata se introduce vasul la frigider. Gelatina o punem la inmuiat in 150 ml apa. Cele patru galbenusuri le mixam cu 200 g zahar pudra si zaharul vanilat. Adaugam apoi amidonul si amestecam. Urmeaza laptele, adaugat putin cate putin. Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei. Compozitia se transfera intr-o cratita cu fund dublu si se pune pe foc mic spre mijlociu. Daca nu aveti cratita cu fund dublu, folositi metoda bain-marie. Se amesteca continuu in compozitie cu un tel. Cand crema s-a ingrosat se ia vasul de pe foc. Se adauga gelatina si se amesteca. Cand compozitia s-a racorit se adauga frisca. Cele 300 g afine se pun intr-un bol si se blenduiesc. Se adauga apoi la crema si se amesteca. Punem blatul de tort in forma in care a fost copt si-l insiropam. Putem folosi un sirop de afine la care adaugam putina apa si dam cateva clocote. Eu am folosit un sirop de visine (il aveam la indema). Puteti folosi si un sirop facut din apa, zahar si o esenta care va place. Peste blatul insiropat turnam crema si nivelam. Introducem tortul la frigider. Dupa o ora l-am scos de la frigider si l-am ornat cu afine si fulgi de ciocolata alba (ciocolata alba rasa cu ajutorul unui cutit de legume). L-am mai bagat la frigider pentru vreo 2 ore. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de afine

Tort cu crema de afine

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si zeama de lime,apoi se adauga smantana

27 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • – 4 oua
  • – 4 linguri cu zahar
  • – 3 linguri cu faina
  • – 1 lingura cu varf cacao
  • – 5 g praf de copt
  • Pentru crema :
  • – 4 galbenusuri
  • – 700 ml lapte
  • – 80 g amidon alimentar
  • – 20 g gelatina
  • – 300 g zahar pudra
  • – 300 g afine
  • – 300 g smantana pentru frisca
  • – 8 g zahar vanilat
  • Pentru insiropat blatul :
  • – 100 ml sirop de afine
  • – 50 ml apa
  • Pentru decor :
  • – 100 g afine
  • – 70 g ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu lamaie si glazura