Tort cu crema de cafea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de cafea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat : 6 oua,250 g zahar,300 g faina,6-7 linguri apa,1 lingurita plina cu praf de copt,1 pliculet cu zahar vanilinat.
  • Pentru crema ne trebuie: 500 ml cafea concentrata,200 g zahar,250 g unt,75 g amidon de porumb(sau faina),50 ml crema de whisky(merge si cognac sau rom).Sirop din 250 ml apa ,70 g zahar si 1 esenta de rom.

Mod de preparare

Blatul:separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul tos si cel vanilinat,adaugand din cand cate o lingura de apa.Cand compozitia a devenit pufoasa adaugam si faina amestecata inainte cu praful de copt si la final incorporam usor albusurile spuma. Crema: preparam o cafea tare din 550 ml apa,7-8 linguri cu cafea si 200 g zahar.O filtram si masuram sa ne ramana 500 ml cafea pe care o lasam sa se raceasca un pic.Dupa aceea amidonul sau faina (cu amidon crema are o consistenta mai fina) il(o) dizolvam cu putina cafea,turnam amestecul peste cafea si punem la foc mic pana obtinem o crema densa.O lasam sa se racoreasca vreo 15-20 minute,apoi incorporam untul moale putin cate putin.Punem la rece pana in momentul folosirii,pentru a se mai intari.Eu am copt blatul intr-o tava dreptunghiulara si l-am taiat in trei bucati.Siropul:apa se pune pe foc cu zaharul,se amesteca pana se topeste zaharul si cand este rece se adauga esenta de rom.Asamblam tortul:Siropam primul blat,intindem jumatate di crema,urmeaza blatul 2,siropam si nivelam crema si ultimul blat siropat.Am decorat cu pasta de marshmalow fondant!Si "LA MULTI ANI " pentru sotul meu care implineste maine 38 de ani!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise