Reteta postata pe: 20 decembrie 2010
Ingrediente
Ingrediente pentru blat : 6 oua,250 g zahar,300 g faina,6-7 linguri apa,1 lingurita plina cu praf de copt,1 pliculet cu zahar vanilinat., Pentru crema ne trebuie: 500 ml cafea concentrata,200 g zahar,250 g unt, g amidon de porumb(sau faina),50 ml crema de whisky(merge si cognac sau rom).Sirop din 250 ml apa ,70 g zahar si 1 esenta de rom.
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Blatul:separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul tos si cel vanilinat,adaugand din cand cate o lingura de apa.Cand compozitia a devenit pufoasa adaugam si faina amestecata inainte cu praful de copt si la final incorporam usor albusurile spuma. Crema: preparam o cafea tare din 550 ml apa,7-8 linguri cu cafea si 200 g zahar.O filtram si masuram sa ne ramana 500 ml cafea pe care o lasam sa se raceasca un pic.Dupa aceea amidonul sau faina (cu amidon crema are o consistenta mai fina) il(o) dizolvam cu putina cafea,turnam amestecul peste cafea si punem la foc mic pana obtinem o crema densa.O lasam sa se racoreasca vreo 15-20 minute,apoi incorporam untul moale putin cate putin.Punem la rece pana in momentul folosirii,pentru a se mai intari.Eu am copt blatul intr-o tava dreptunghiulara si l-am taiat in trei bucati.Siropul:apa se pune pe foc cu zaharul,se amesteca pana se topeste zaharul si cand este rece se adauga esenta de rom.Asamblam tortul:Siropam primul blat,intindem jumatate di crema,urmeaza blatul 2,siropam si nivelam crema si ultimul blat siropat.Am decorat cu pasta de marshmalow fondant!Si "LA MULTI ANI " pentru sotul meu care implineste maine 38 de ani!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un
review
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase.
Se adauga treptat zaharul si se mixeaza
75 voturi
18 comentarii
4h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010
Foarte fin!***** La fav!
Elga89 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010
La multi ani -sa iti traiasca sotul! Tortul arata minunat, insa nu pare a fi de "complexitate medie" - daca e asa, cum e pentru tine :complexitate mare? :) Probabil ceva ce nu as putea sa fac eu - hahaha
Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010
Frumos si gustos tortul pregatit de tine, La multi ani ! sotului tau. Pentru tine Felicitari ! si ***** Sarbatori Fericite !
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010
yami yami...ce delicios este!