autor:

flory avram

» » Torturi

Tort cu crema de cafea

Autor: flory avram (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flory avram (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru blat : 6 oua,250 g zahar,300 g faina,6-7 linguri apa,1 lingurita plina cu praf de copt,1 pliculet cu zahar vanilinat., Pentru crema ne trebuie: 500 ml cafea concentrata,200 g zahar,250 g unt, g amidon de porumb(sau faina),50 ml crema de whisky(merge si cognac sau rom).Sirop din 250 ml apa ,70 g zahar si 1 esenta de rom.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Blatul:separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul tos si cel vanilinat,adaugand din cand cate o lingura de apa.Cand compozitia a devenit pufoasa adaugam si faina amestecata inainte cu praful de copt si la final incorporam usor albusurile spuma. Crema: preparam o cafea tare din 550 ml apa,7-8 linguri cu cafea si 200 g zahar.O filtram si masuram sa ne ramana 500 ml cafea pe care o lasam sa se raceasca un pic.Dupa aceea amidonul sau faina (cu amidon crema are o consistenta mai fina) il(o) dizolvam cu putina cafea,turnam amestecul peste cafea si punem la foc mic pana obtinem o crema densa.O lasam sa se racoreasca vreo 15-20 minute,apoi incorporam untul moale putin cate putin.Punem la rece pana in momentul folosirii,pentru a se mai intari.Eu am copt blatul intr-o tava dreptunghiulara si l-am taiat in trei bucati.Siropul:apa se pune pe foc cu zaharul,se amesteca pana se topeste zaharul si cand este rece se adauga esenta de rom.Asamblam tortul:Siropam primul blat,intindem jumatate di crema,urmeaza blatul 2,siropam si nivelam crema si ultimul blat siropat.Am decorat cu pasta de marshmalow fondant!Si "LA MULTI ANI " pentru sotul meu care implineste maine 38 de ani!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de cacao si cafea

Tort cu crema de cacao si cafea

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza

75 voturi    18 comentarii
4h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2010

    Multumesc mult tuturor!Va urez sarbatori fericite si un an nou cu multe impliniri!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2010

    La multi ani sotului! Craciun fericit!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

    Pacat ca suntem in post ca altfel veneam la tine...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Foarte fin!***** La fav!

    • Elga89

      Elga89 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      La multi ani -sa iti traiasca sotul! Tortul arata minunat, insa nu pare a fi de "complexitate medie" - daca e asa, cum e pentru tine :complexitate mare? :) Probabil ceva ce nu as putea sa fac eu - hahaha

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Frumos si gustos tortul pregatit de tine, La multi ani ! sotului tau. Pentru tine Felicitari ! si ***** Sarbatori Fericite !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      yami yami...ce delicios este!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat : 6 oua,250 g zahar,300 g faina,6-7 linguri apa,1 lingurita plina cu praf de copt,1 pliculet cu zahar vanilinat.
  • Pentru crema ne trebuie: 500 ml cafea concentrata,200 g zahar,250 g unt, g amidon de porumb(sau faina),50 ml crema de whisky(merge si cognac sau rom).Sirop din 250 ml apa ,70 g zahar si 1 esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de flory avram
Salata de cartofi cu ton

Salata de cartofi cu ton

Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu putina sare,apoi se lasa la racit si se decojesc.Intr-un

18 voturi    3 comentarii
30 min
Salate reci
Spaghete cu rosii si busuioc

Spaghete cu rosii si busuioc

Intai punem pe foc o oala cu apa pentru spaghete(1 litru pentru 100g paste)si apoi intr-o tigaie

27 voturi    13 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pasta de marshmallow fondant

Pasta de marshmallow fondant

Intr-o craticioara punem caramelele si lingura de apa pe foc mic sau la bain-marie.Amestecam continuu

28 voturi    22 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

flory avram (Chef de cuisine)

Multumesc mult tuturor!Va urez sarbatori fericite si un an nou cu multe impliniri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de fructe