Blatul:separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul tos si cel vanilinat,adaugand din cand cate o lingura de apa.Cand compozitia a devenit pufoasa adaugam si faina amestecata inainte cu praful de copt si la final incorporam usor albusurile spuma. Crema: preparam o cafea tare din 550 ml apa,7-8 linguri cu cafea si 200 g zahar.O filtram si masuram sa ne ramana 500 ml cafea pe care o lasam sa se raceasca un pic.Dupa aceea amidonul sau faina (cu amidon crema are o consistenta mai fina) il(o) dizolvam cu putina cafea,turnam amestecul peste cafea si punem la foc mic pana obtinem o crema densa.O lasam sa se racoreasca vreo 15-20 minute,apoi incorporam untul moale putin cate putin.Punem la rece pana in momentul folosirii,pentru a se mai intari.Eu am copt blatul intr-o tava dreptunghiulara si l-am taiat in trei bucati.Siropul:apa se pune pe foc cu zaharul,se amesteca pana se topeste zaharul si cand este rece se adauga esenta de rom.Asamblam tortul:Siropam primul blat,intindem jumatate di crema,urmeaza blatul 2,siropam si nivelam crema si ultimul blat siropat.Am decorat cu pasta de marshmalow fondant!Si "LA MULTI ANI " pentru sotul meu care implineste maine 38 de ani!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii