Tort cu crema de ciocolata neagra

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata neagra

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 7 oua
  • 210 g faina
  • 210 g zahar
  • un praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema de ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 6 linguri zahar pudra
  • 400 g ciocolata neagra 85% cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • cirese pentru ornat
  • fulgi de ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe care il adaugam treptat), zaharul vanilat si praful de sare, circa 12-15 min.

Cernem faina si o adaugam putin cate putin in compozitia de mai sus amestecand de fiecare data de jos in sus ,de data aceasta cu o lingura de lemn.

Ungem o tava de tort(cu diametrul de 26 cm)cu unt si apoi o tapetam cu faina.

Turnam compozitia de blat in tava si nivelam.

Dam la cuptorul preincalzit in prealabil.

Coacem la 180 grade timp de aproximativ 30-40 min(facem testul scobitorii si daca il trece scoatem tava din cuptor) .

Lasam sa se raceasca.

Cand este rece taiem blatul in doua si apoi il insiropam(eu l-am insiropat cu sucul de la niste compot de caise)

Prepararea cremei

Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.

Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.

Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata.

Lasam sa se racoreasca. Crema trebuie sa se intareasca putin sa nu curga in momentul in care o intindem pe foaia de blat.

Asezam o foaie de blat insiropat pe o farfurie si turnam jumatate din crema de ciocolata.

Nivelam si apoi acoperim cu cealalta foaie de blat.

Imbracam tortul cu restul cremei de ciocolata apoi ornam dupa placul fiecaruia.Eu am folosit pentru ornat fulgi de ciocolata si cirese.

Dam la frigider pentru cateva ore(3-4) si apoi feliem.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure