autor:

maria mihalache

» » Torturi

Tort cu crema de ciocolata neagra

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat, 7 oua, 210 g faina, 210 g zahar, un praf sare, 1 plic zahar vanilat, Pentru crema de ciocolata, 400 ml frisca lichida, 6 linguri zahar pudra, 400 g ciocolata neagra 85% cacao, 1 fiola esenta de rom, Pentru sirop, 200 ml apa, 100 g zahar, 1 fiola esenta de rom, , Mai avem nevoie, unt pentru uns forma, faina pentru tapetat forma, cirese pentru ornat, fulgi de ciocolata pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe care il adaugam treptat), zaharul vanilat si praful de sare, circa 12-15 min.
Cernem faina si o adaugam putin cate putin in compozitia de mai sus amestecand de fiecare data de jos in sus ,de data aceasta cu o lingura de lemn.
Ungem o tava de tort(cu diametrul de 26 cm)cu unt si apoi o tapetam cu faina.
Turnam compozitia de blat in tava si nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit in prealabil.
Coacem la 180 grade timp de aproximativ 30-40 min(facem testul scobitorii si daca il trece scoatem tava din cuptor) .
Lasam sa se raceasca.
Cand este rece taiem blatul in doua si apoi il insiropam(eu l-am insiropat cu sucul de la niste compot de caise)

Prepararea cremei
Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.
Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata.
Lasam sa se racoreasca. Crema trebuie sa se intareasca putin sa nu curga in momentul in care o intindem pe foaia de blat.
Asezam o foaie de blat insiropat pe o farfurie si turnam jumatate din crema de ciocolata.
Nivelam si apoi acoperim cu cealalta foaie de blat.
Imbracam tortul cu restul cremei de ciocolata apoi ornam dupa placul fiecaruia.Eu am folosit pentru ornat fulgi de ciocolata si cirese.
Dam la frigider pentru cateva ore(3-4) si apoi feliem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)

Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)

1)Intr-un vas topeste ciocolata cu untul,lasa sa se raceasca. 2)Bate 5 galbenuse cu zaharul bine

4 voturi    12 comentarii
1h
Torturi
Tort de morcovi

Tort de morcovi

Pentru cele 2 blaturi se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 7 oua
  • 210 g faina
  • 210 g zahar
  • un praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema de ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 6 linguri zahar pudra
  • 400 g ciocolata neagra 85% cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • cirese pentru ornat
  • fulgi de ciocolata pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu friscă si capșuni
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania