tort cu crema de ciocolata si miere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
tort cu crema de ciocolata si miere

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blatul:
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinat fin
  • 100 g ciocolata menaj
  • 5 linguritze de stafide uscate
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • Crema:
  • 200 g ciocolata menaj
  • Siropul:
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pt. glazura vom folosi 3-4 linguritz de miere de albine

Mod de preparare

Pentru blat:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea ,apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor se adauga stafidele uscate

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit

Cand blatul s-a racit, se taie in doua sau trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecand, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.

Pentru crema:

Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat, si se suprapun straturile tortului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise