autor:

Fara foto

» » Torturi

tort cu crema de ciocolata si miere

Autor: Ploscaru Carmen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ploscaru Carmen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
Ingrediente, Blatul:, 200 g faina, 6 oua, 150 g zahar, 150 g miez de nuca macinat fin, 100 g ciocolata menaj, 5 linguritze de stafide uscate, 50 g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 jumatate de lingurita de sare, Crema:, 200 g ciocolata menaj, Siropul:, 100g zahar, 100ml apa, 4 linguri rom, 1 plic zahar vanilat, Pt. glazura vom folosi 3-4 linguritz de miere de albine

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea ,apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor se adauga stafidele uscate
Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit
Cand blatul s-a racit, se taie in doua sau trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecand, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.
Pentru crema:
Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat, si se suprapun straturile tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu crema de ciocolata si miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort de ciocolata de 8 Martie

Tort de ciocolata de 8 Martie

Blatul pregatim asa: Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu zaharul

34 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 15 %
249.99 lei
212.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun....

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

    Am facut si eu tort cu crema de ciocolata. Si l-am ornat cu frisca. Iar crema de ciocolata am facut-o tot cu ciocolata de menaj.

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blatul:
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinat fin
  • 100 g ciocolata menaj
  • 5 linguritze de stafide uscate
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • Crema:
  • 200 g ciocolata menaj
  • Siropul:
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pt. glazura vom folosi 3-4 linguritz de miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Ploscaru Carmen
clatite mexicane la cuptor

clatite mexicane la cuptor

Mai intai se face aluatul de clatite, pe care toata lumea stie sa-l faca. Apoi le facem la cratita dupa

28 voturi    8 comentarii
1h
Sosuri
paste la cuptor

paste la cuptor

se fierb pastele intr-o oala cu apa pana devin moi. se scurge apa, paste sunt puse in taza, tava

10 voturi    7 comentarii
40 min
Salate cu peste
friptura de pui la cuptor

friptura de pui la cuptor

Mod Preparare: Portioneaza puiul, spala bine bucatile de carne si zvanta-le cu un prosop de hartie.

8 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Fripturi

mac myra (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu crema de cocos