autor:

Fara foto

» » Torturi

tort cu crema de ciocolata si miere

Autor: Ploscaru Carmen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ploscaru Carmen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
Ingrediente, Blatul:, 200 g faina, 6 oua, 150 g zahar, 150 g miez de nuca macinat fin, 100 g ciocolata menaj, 5 linguritze de stafide uscate, 50 g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 jumatate de lingurita de sare, Crema:, 200 g ciocolata menaj, Siropul:, 100g zahar, 100ml apa, 4 linguri rom, 1 plic zahar vanilat, Pt. glazura vom folosi 3-4 linguritz de miere de albine

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea ,apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor se adauga stafidele uscate
Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit
Cand blatul s-a racit, se taie in doua sau trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecand, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.
Pentru crema:
Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat, si se suprapun straturile tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu crema de ciocolata si miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse si glazura de cacao

Tort cu mousse si glazura de cacao

Blatul: Intr-un vas batem bine zaharul cu ouale la care adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful

6 voturi    2 comentarii
5h 45 min
Torturi
Tort cu crema de vanilie si mure.

Tort cu crema de vanilie si mure.

Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun....

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

    Am facut si eu tort cu crema de ciocolata. Si l-am ornat cu frisca. Iar crema de ciocolata am facut-o tot cu ciocolata de menaj.

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blatul:
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinat fin
  • 100 g ciocolata menaj
  • 5 linguritze de stafide uscate
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • Crema:
  • 200 g ciocolata menaj
  • Siropul:
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pt. glazura vom folosi 3-4 linguritz de miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Ploscaru Carmen
clatite mexicane la cuptor

clatite mexicane la cuptor

Mai intai se face aluatul de clatite, pe care toata lumea stie sa-l faca. Apoi le facem la cratita dupa

28 voturi    8 comentarii
1h
Sosuri
paste la cuptor

paste la cuptor

se fierb pastele intr-o oala cu apa pana devin moi. se scurge apa, paste sunt puse in taza, tava

10 voturi    7 comentarii
40 min
Salate cu peste
friptura de pui la cuptor

friptura de pui la cuptor

Mod Preparare: Portioneaza puiul, spala bine bucatile de carne si zvanta-le cu un prosop de hartie.

8 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Fripturi

mac myra (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun....

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Amandina