autor:

Alina

» » , Prajituri, Torturi

Tort cu crema de coarne

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 8 oua medii (de tara am folosit eu), 200 g zahar, 145 g faina, 40g cacao, 1/4 lgt bicarbonat de amoniu, , Crema de coarne:, , 220 g coarne bine coapte, 80 g zahar, 125 g smantana lichida rece, 30% grasime (Pilos am folosit eu), , Crema de frisca si iaurt:, , 275 g smantana lichida (30% grasime), 160 g iaurt natural, 60 g zahar, 10 g gelatina granule, 50 ml apa, , Pentru insiropat:, , 20 ml sirop concentrat de coarne amestecat cu 50ml apa plata, , Glazura spumoasa:, , 70g ciocolata amaruie (55% procentaj de cacao), 100 g smantana lichida, 1 lg cacao (22% grasime) (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:



1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.



2. Separa albusurile de galbenusuri.



3. mixeaza albusurile spuma ferma cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand zaharul este complet dizolvat. Adauga galbenusurile si mai mixeaza 1-2 minute.



4. Amesteca faina cu cacaoa si cu bicarbonatul de amoniu, si cerne-le. Incorporeaza amestecul in 2 transe in ouale batute si mixeaza bine sa nu ramana cocoloase.



5. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii (introdu o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata atunci blatul este copt, daca iese lipicioasa mai lasa blatul in cuptor cateva minute).



6. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l taia in doua felii egale.



Crema de coarne:



1. Separa pulpa coarnelor de sambure dandu-le printr-o sita.



2. Pune piureul de coarne impreuna cu 60 g zahar pe foc potrivit cateva minute (pana cand observi ca s-a ingrosat). Lasa sa se raceasca complet inainte de a folosi compozitia.



3. mixeaza smantana lichida cu 20g zahar pana cand creste in volum si capata consistenta, apoi adauga piureul de coarne si mixeaza pana la inglobarea totala a acestuia.



Crema de frisca si iaurt:



1. Pui gelatina la hidratat in 50 ml de apa (daca preferi poti sa pui gelatina la hidratat in smantana lichida) si o dizolvi pe bain-marie apoi o lasi sa se racoreasca cateva minute.



2. mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si consistenta. Adauga iaurtul si gelatina dizolvata si omogenizeaza cu mixerul.



Asamblare:



1. Pune prima felie de blat pe un platou, intr-un inel pentru torturi, insiropeaz-o, pune jumatate din crema de frisca si iaurt. Intinde apoi intr-un strat crema de coarne si pune deasupra restul de crema alba si cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu tortul in frigider pentru cel putin o ora (preferabil 3-4).



2. Scoate tortul din frigider, scoate-i inelul si glazureaza-l.



Glazura spumoasa:



1. mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum.



2. Pune 70g frisca impreuna cu ciocolata intr-un vas cu fund dublu la foc mic. Amesteca pana cand ciocolata se topeste complet, adauga restul de smantana mixata si lingura de cacao (ar fi preferabil sa o cerni in compozitie ca sa nu faca cocoloase cum s-a intamplat la mine :) si amesteca bine. Ia glazura de pe foc si foloseste-o la decorat.



Nota: daca nu doriti o delimitare ce tine de consistenta intre straturile de crema alba si crema de coarne puteti adauga 1 lg gelatina dizolvata in crema de coarne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de coarne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata amaruie si rom

Tort de ciocolata amaruie si rom

1) - Blatul: Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
TORT INIMIOARA VALENTINE´S DAY

TORT INIMIOARA VALENTINE´S DAY

Am taiat blatul in forma de inimioara,l-am impartit in doua,l-am insiropat si l-am lasat sa se raceasca.

21 voturi    8 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 200 g zahar
  • 145 g faina
  • 40g cacao
  • 1/4 lgt bicarbonat de amoniu
  • Crema de coarne:
  • 220 g coarne bine coapte
  • 80 g zahar
  • 125 g smantana lichida rece
  • 30% grasime (Pilos am folosit eu)
  • Crema de frisca si iaurt:
  • 275 g smantana lichida (30% grasime)
  • 160 g iaurt natural
  • 60 g zahar
  • 10 g gelatina granule
  • 50 ml apa
  • Pentru insiropat:
  • 20 ml sirop concentrat de coarne amestecat cu 50ml apa plata
  • Glazura spumoasa:
  • 70g ciocolata amaruie (55% procentaj de cacao)
  • 100 g smantana lichida
  • 1 lg cacao (22% grasime) (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort aperitiv Baneasa