autor:

AdeLyna

» » Torturi

Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 august 2015

Ingrediente
Pt blat:, 6 oua(data viitoare voi folosi 7), 200 gr zahar, 200 gr faina, 1 esenta de vanilie, 3 lg ulei, o lingurita praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, Pt crema de iaurt, 400 ml frisca lichida vegetala(hulala), 500 ml iaurt simplu, 2 lg zahar pudra, 1 plic gelatina(eu folosesc gelatina vegetala Agar-agar), Pt topingul de fructe:, 350 gr fructe de padure congelate, (eu am mai pus 100 gr de coacaze negre fiindca mi s-a parut prea putin acele fructe), Pt sirop:, zeama de la fructele congelate, 5 lg zahar, 200 ml apa, Pt decor:, 100 ml frisca lichida, un plic de crema pt tort cu fructe de padure de Dr. Oetker, cateva coacaze/alte fructe de padure

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de blat:separam ouale, albusurile la betm spuma tare cu un praf de sare si adugam treptat tot zaharul.
Galbenusurile le frecam cu ulei + esenta de vanilie.
Peste bezeaua formata punem galbenusurile si amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza totul, usor de jos in sus, cu miscari largi.
Faina o amestecam cu praful de copt si cernem jum. din ea peste oua, amestecam, cernem faina ramasa, amestecam si turnam comp. intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20-30 min(facem testul cu scobitoarea).
Crema de iaurt: frisca o batem cu miixerul spuma tare, o amestecam cu iaurtul si zaharul pudra, usor. Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o amestecam cu crema de iaurt. O dam la frigider pt 20 de min.
Topingul de fructe de padure:fructele congelate trebuie puse intr-o sita cu cel putin o ora inainte de a prepara tortul. Zeama pe care o lasa o vom folosi la insiroparea blatului. Dupa ce s-au decongelat, le dam plin blender pana devin o pasta. Le trecem prin sita fina pt a indeparta samburii de la fructe(puteti omite acest pas).
Intr-o oala punem pasta de fructe si adaugam zaharul, fierbem 5-10 min si lasam sa se raceasca.
Siropul pt blat: punem zaharul intr-o cratita si il stingem cu apa, lasam sa fiarba 10 min. pana devine un sirop mai gros ca apa, punem zeama de la fructele congelate si lasam la racit.
Asamblarea tortului: taiem cu grija blatul in 3 parti egale. Punem un blat intr-o tava cu inel detasabil, il insiropam cu sirop, punem 1/3 din topingul de fructe si 1-3 crema de iaurt, punem al 2-lea blat, repetam procedura, iar al 3-lea blat il insiropam si turnam topingul ramas si il punem cu partea unsa peste crema de iaurt. Apasam usor si dam la frigider.
Decor: batem frisca, batem crema de fructe conform instructiunilor de pe ambalaj(crema aceasta o putem inlocui si cu 200 ml frisca in care punem umpic de zeama de la fructele congelate, doar cat sa dea o culoare).
Scoatem inelul detasabil cu grija. Partea de sus a tortului o imbracam cu frisca, iar marginea o imbracam cu crema de fructe. Facem cu un posh modele alternand cu crema de fructe si frisca.
Credeti-ma ca a iesit o bunate de tort, cu blat moale,pufos si insiropat, crema usoara si gustoasa alaturi de topingul de fructe usor acrisor. Un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Mierea se amesteca cu cacaua,margarina moale,zaharul pudra vanilat.Transferam intr-un vas mai mare,adaugam

3 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Torturi
Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul.

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 6 oua(data viitoare voi folosi 7)
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 lg ulei
  • o lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pt crema de iaurt
  • 400 ml frisca lichida vegetala(hulala)
  • 500 ml iaurt simplu
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 plic gelatina(eu folosesc gelatina vegetala Agar-agar)
  • Pt topingul de fructe:
  • 350 gr fructe de padure congelate
  • (eu am mai pus 100 gr de coacaze negre fiindca mi s-a parut prea putin acele fructe)
  • Pt sirop:
  • zeama de la fructele congelate
  • 5 lg zahar
  • 200 ml apa
  • Pt decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de crema pt tort cu fructe de padure de Dr. Oetker
  • cateva coacaze/alte fructe de padure

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Timis