autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort kiwi cu crema de lamaie

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, 8 oua., 8 linguri de zahar., 8 linguri de faina., 1 praf de copt dr Oetker., , Pentru crema de lamaie., 500 ml lapte fiert., 5 linguri zahar., 3 galbenusuri., 200 gr unt., 1 plic de zahar vanilat., zeama de la 1 buc.lamaie., 1 lamaie intreaga., 1/2 plic intaritor de frisca. Dr Oetker., , Pentru insiropat avem nevoie de:, 2 sau 3 linguri de rom de la dr Oetker., 3 linguri de Amaretto., 200 ml ness., 5 linguri zahar., Pentru finisarea tortului avem nevoie de:, 3 buc. de fruct kiwi., 2 sau 3 linguri de cocos verde., 1 punga migdale maruntite mic(Kaufland)., 1 punga migdale maruntie mai mari(Kaufland).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

20 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful de copt si il amestecam cu faina.Faina se pune cate o lingura si se amesteca de jos in sus. Dupa ce am pregatit compozitia de blat de pandispan,pregatim tava in care o sa coacem blatul,punand hartie de copt.Eu fac acest blat intr-o tava, care i se detaseaza peretii.Dam tava la cuptorul deja incins si lasam cam 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca este copt.
Crema de lamaie.
Pasul 1.Incalzim 500 ml lapte cu 100 gr unt,5 linguri de zahar,pana ce se topeste zaharul.Luam de pe foc si amestecam cele 3 galbenuri,1 plic zahar vanilat,le amestecam si le fierbem la bain marie si apoi le lasam deoparte si trecem la urmatorul pas.
Pasul 2.Zeama de la o lamaie si o lamaie intreaga care o taiem felioare, cu tot cu coaja le punem in robot si le facem pasta.Acest continut il trecem intr-o craticioara cu 5 sau 6 linguri de zahar pe care le fierbem la foc mic,pana ce se omogenizeaza.Zahar punem in functie de cum ne place,mai dulce sau mai putin dulce.La urma adaugam si jumatate din plicul de intaritor de frisca.Amestecam prima crema din pasul 1 cu a doua crema din pasul 2 si o bagam la frigider cel putin o ora.Dupa ce s-a copt blatul si l-am racit il taiem in jumatate si trecem la montarea tortului.Insiropam blatul cu siropul dinainte preparat din 200 ml ness care l-am racit si la care adaugam:2 sau 3 linguri de rom de la Dr.Oetker,3 linguri de Amaretto,5 linguri de zahar.Deci insiropam primul blat,apoi venim cu crema din abundenta,punem al doilea blat si iar crema.Pe peretii exteriori punem migdale maruntite,cu ajutorul pungulitei in care sunt migdalele.Pungulita vine in forma de v si presaram pe peretii exteriori din abundenta migdale.Se vede in poza.Deasupra punem feliute de kiwi(fruct),in ce forme dorim si presaram si cateva linguri cu cocos verde.Acest tort este un deliciu cu crema acrisoara si fructele la fel,este foarte racoritor si merge foarte bine facut vara.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort kiwi cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

3 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Chec cu mac

Chec cu mac

Se incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu unt si se tapetaeaza cu faina o tava de chec. Intr-un bol

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adina Clim , 25 august 2013

    pana la urma 100 sau 200 de gr de unt? la ingrediente scrie 200 dar cand se explica crema apar doar 100g de unt

  • Fara foto

    adina , 18 august 2013

    l am facut si eu. bine am improvizat un pic ca nu am avut intaritor de frisca la indemana si am pus faina. chiar si asa, am avut mare success cu el. e f bun si chiar nu e greu de facut. felicitari.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Subscriu la toate cele spuse de celelalte gustoase si salvez reteta. Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Racoritor si foarte usor de preparat.Imi place.L-am salvat.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Arata intrun mare fel, sunt foarte incantata de felul cum ti-a iesit, felicitari.

    • Fara foto

      mariana_bondoc , 04 februarie 2010

      Caremen super arata tortul.Asa cum defapt arata toate dulciurile de la tine.Bravo.Si de la mine 5 stelute.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      foarte bine arata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Excelenta prezentare,gustoasa reteta...

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Ce bunatate!!!!!!!! mi-a lasat apa-n gura . Trebuie sa fie nemaipomenit cu crema acrisoara. Imi place , imi place ,imi place!!!!!!!!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Foarte aspectos e! Si crema de lamaie ai facut-o natural! Felicitari Carmen!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Carmen draga, ai picat pe gustul meu cu acest tort. Felicitari! Ai 5 stelute de la mine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua.
  • 8 linguri de zahar.
  • 8 linguri de faina.
  • 1 praf de copt dr Oetker.
  • Pentru crema de lamaie.
  • 500 ml lapte fiert.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 galbenusuri.
  • 200 gr unt.
  • 1 plic de zahar vanilat.
  • zeama de la 1 buc.lamaie.
  • 1 lamaie intreaga.
  • 1/2 plic intaritor de frisca. Dr Oetker.
  • Pentru insiropat avem nevoie de:
  • 2 sau 3 linguri de rom de la dr Oetker.
  • 3 linguri de Amaretto.
  • 200 ml ness.
  • 5 linguri zahar.
  • Pentru finisarea tortului avem nevoie de:
  • 3 buc. de fruct kiwi.
  • 2 sau 3 linguri de cocos verde.
  • 1 punga migdale maruntite mic(Kaufland).
  • 1 punga migdale maruntie mai mari(Kaufland).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

adina

l am facut si eu. bine am improvizat un pic ca nu am avut intaritor de frisca la indemana si am pus faina. chiar si asa, am avut mare success cu el. e f bun si chiar nu e greu de facut. felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu portocala si ciocolata