autor:

anuta

» » Torturi

Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
blat8 oua,un praf de sare, linguri de zahar,8 linguri de faina,esenta, sirop250 ml apa ,250 g zahar,esenta rom, crema250 g branza proaspata de vaci(crema),150 g zahar pudra cu aroma de vanilie,500 g smantana grasa,un plic de gelatina alimentara., decortrufe de ciocolata, praf de cacaoa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare,cu esenta apoi cu zaharul,pana se intareste (se obtine o bezea).Se incorporeaza si galbenusul frecat putin apoi faina cernuta si turnata treptat.Se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma de tort cu margine detasabila,cu diametrul de 26 cm.,se toarna aluatul si se da la copt,in cuptorul preincalzit,ca.20 minute.
Se scoate blatul de tort din forma,se lasa la racit apoi se taie in 3 discuri egle
2.se prepara siropul dan in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit adaugam esenta .Lasam sa se raceasca bine.
3.Se mixeaza smantana cu branzica si zaharul pudra apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire in crema de branzica.
3.In forma in care am copt blatul,se aseaza unul din discurile taite din blat,se insiropeaza usor,se toarna un strat de 1 cm din crema de branza,se aseaza al 2 lea disc care se insiropeaza si el si iarasi se toarna un strat de 1 cm de crema,se vine deasupra cu ultimul disc din blat,insiropt si el,se preseaza usor cu mana si deasupra se toarna restul de crema.
4.Se da la frigider cca.30 de minute apoi se decoreaza cu trufele din ciocolata.Se mai lasa cel putin 2 ore sa se intareasca,apoi se pudreaza cu cacaoa si se taie felii.
Pofta buna!`
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema fina si trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE CAPSUNI SI CIRESE

TORT DE CAPSUNI SI CIRESE

Se aseaza pe fundul unei forme de tort o foile de plastic,se tapeteaza marginile cu piscoturi. Pentru

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi
Piine- torta de ghimbir

Piine- torta de ghimbir

- Se combina ingradientel uscate, inafara de pudra de ghimbir: faina, pudra de bicarbonat, pudra

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • anuta

    anuta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2019

    Scuze...8 linguri Cornelia,e reteta mai veche.

  • Fara foto

    Cornelia , 03 februarie 2019

    Cate linguri de zahar?!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • blat8 oua,un praf de sare, linguri de zahar,8 linguri de faina,esenta
  • sirop250 ml apa ,250 g zahar,esenta rom
  • crema250 g branza proaspata de vaci(crema),150 g zahar pudra cu aroma de vanilie,500 g smantana grasa,un plic de gelatina alimentara.
  • decortrufe de ciocolata, praf de cacaoa

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

anuta (Chef de cuisine)

Scuze...8 linguri Cornelia,e reteta mai veche.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe congelate Cheesecake cu fructe congelate

Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort trei ciocolate cu aroma de menta Tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ness si aroma de portocale