Ingrediente
blat8 oua,un praf de sare,8 linguri de zahar,8 linguri de faina,esenta, sirop250 ml apa ,250 g zahar,esenta rom, crema250 g branza proaspata de vaci(crema),150 g zahar pudra cu aroma de vanilie,500 g smantana grasa,un plic de gelatina alimentara., decortrufe de ciocolata,un praf de cacaoa
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Se scoate blatul de tort din forma,se lasa la racit apoi se taie in 3 discuri egle
2.se prepara siropul dan in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit adaugam esenta .Lasam sa se raceasca bine.
3.Se mixeaza smantana cu branzica si zaharul pudra apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire in crema de branzica.
3.In forma in care am copt blatul,se aseaza unul din discurile taite din blat,se insiropeaza usor,se toarna un strat de 1 cm din crema de branza,se aseaza al 2 lea disc care se insiropeaza si el si iarasi se toarna un strat de 1 cm de crema,se vine deasupra cu ultimul disc din blat,insiropt si el,se preseaza usor cu mana si deasupra se toarna restul de crema.
4.Se da la frigider cca.30 de minute apoi se decoreaza cu trufele din ciocolata.Se mai lasa cel putin 2 ore sa se intareasca,apoi se pudreaza cu cacaoa si se taie felii.
Pofta buna!`