1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare,cu esenta apoi cu zaharul,pana se intareste (se obtine o bezea).Se incorporeaza si galbenusul frecat putin apoi faina cernuta si turnata treptat.Se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma de tort cu margine detasabila,cu diametrul de 26 cm.,se toarna aluatul si se da la copt,in cuptorul preincalzit,ca.20 minute.
Se scoate blatul de tort din forma,se lasa la racit apoi se taie in 3 discuri egle
2.se prepara siropul dan in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit adaugam esenta .Lasam sa se raceasca bine.
3.Se mixeaza smantana cu branzica si zaharul pudra apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire in crema de branzica.
3.In forma in care am copt blatul,se aseaza unul din discurile taite din blat,se insiropeaza usor,se toarna un strat de 1 cm din crema de branza,se aseaza al 2 lea disc care se insiropeaza si el si iarasi se toarna un strat de 1 cm de crema,se vine deasupra cu ultimul disc din blat,insiropt si el,se preseaza usor cu mana si deasupra se toarna restul de crema.
4.Se da la frigider cca.30 de minute apoi se decoreaza cu trufele din ciocolata.Se mai lasa cel putin 2 ore sa se intareasca,apoi se pudreaza cu cacaoa si se taie felii.
Pofta buna!`
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii