Dacă iubiți fructele și in mod special fructele de pădure, e imposibil să nu vă placă acest minunat tort. E foarte simplu și extrem de delicios. Știu..știu..nu e timp de stat mult la bucătărie așa că vă promit, il pregatiți in maxim 15 minute, durează mai mult coptul blatului și răcitul..:)
Așadar, prima dată facem sosul de fructe. Punem fructele congelate intr-o crăticioară pe foc mic și zaharul și lasati pină se dizolvă zahărul și se formează un sirop nu foarte gros, zic..maxim 10 minute după ce incepe să fiarbă, și nu uitați..mișcati cratița din cind in cind să nu se prindă și in felul asta nici fructele nu se vor zdrobi. Lăsăm la racit sosul și ne apucăm de blat. Mixăm ouăle cu zaharul pină iși dubleaza volumul și devine o compoziție spumoasă, aprox.5 minute, apoi adaugăm esența,uleiul, făina cernută și praful de copt. Tapetăm o formă rotundă de marime medie și coacem blatul la 180”C aproximativ 30 minute. Cit timp se coace blatul facem crema. Frisca lichidă trebuie să fie foarte rece inainte să ne apucăm. Așadar mixăm frișca cu zaharul pină incepe să se lege, adăugăm crema mascarpone, zeama de lamaie și coaja de lamaie și mixăm pina se leaga foarte bine.
Punem la rece crema pină se răcește foarte bine și blatul apoi tăiem blatul in două părți egale, așezăm pe primul blat un strat consistent de sos de fructe, apoi un strat de cremă, iar blat, iar sos și la urmă cremă. Mie imi place să imbrac tortul cu fondant, ii dă o aliură foarte elegantă, insă voi il puteti decora după bunul plac..
Spor la prajiturit și ginduri minunate vă trimit....:*

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii