autor:

Cristina_Vintu

» » Torturi

Tort cu cremă mascarpone și sos de fructe

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2013

Ingrediente
Blat: 4 ouă,200 gr zahar, o esență lămaie, 50 ml ulei, 260 gr făină, o linguriță praf de copt, Crema: 500 ml frișcă lichidă, 3 linguri cu virf cremă mascarpone, 100 gr zahăr, zeama de la o jumătate de lămaie și o linguriță cu coaja de lămaie, Sos de fructe: 500 gr fructe de pădure congelate, 100 gr zahăr

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Dacă iubiți fructele și in mod special fructele de pădure, e imposibil să nu vă placă acest minunat tort. E foarte simplu și extrem de delicios. Știu..știu..nu e timp de stat mult la bucătărie așa că vă promit, il pregatiți in maxim 15 minute, durează mai mult coptul blatului și răcitul..:)



Așadar, prima dată facem sosul de fructe. Punem fructele congelate intr-o crăticioară pe foc mic și zaharul și lasati pină se dizolvă zahărul și se formează un sirop nu foarte gros, zic..maxim 10 minute după ce incepe să fiarbă, și nu uitați..mișcati cratița din cind in cind să nu se prindă și in felul asta nici fructele nu se vor zdrobi. Lăsăm la racit sosul și ne apucăm de blat. Mixăm ouăle cu zaharul pină iși dubleaza volumul și devine o compoziție spumoasă, aprox.5 minute, apoi adaugăm esența,uleiul, făina cernută și praful de copt. Tapetăm o formă rotundă de marime medie și coacem blatul la 180”C aproximativ 30 minute. Cit timp se coace blatul facem crema. Frisca lichidă trebuie să fie foarte rece inainte să ne apucăm. Așadar mixăm frișca cu zaharul pină incepe să se lege, adăugăm crema mascarpone, zeama de lamaie și coaja de lamaie și mixăm pina se leaga foarte bine.



Punem la rece crema pină se răcește foarte bine și blatul apoi tăiem blatul in două părți egale, așezăm pe primul blat un strat consistent de sos de fructe, apoi un strat de cremă, iar blat, iar sos și la urmă cremă. Mie imi place să imbrac tortul cu fondant, ii dă o aliură foarte elegantă, insă voi il puteti decora după bunul plac..



Spor la prajiturit și ginduri minunate vă trimit....:*
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă mascarpone și sos de fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Rusesc

Tort Rusesc

Se prepara blatul alb cu nuca.Se freaca bine cele 3 galbenusuri cu jumatate din cantiatea de zahar

6 voturi    6 comentarii
2h 45 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Inainte de toate punem gelatina la inmuiat intr-o cana si turnam apa peste si o lasam asa. Intre

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Diana

    Diana (Maestru bucatar):

    Tortul este ok in general doar cu cateva exceptii. Blatul mi-a iestit cam uscat si gustul de prea multa frisca mi-a facut o impresie cam proasta.Am adaugat o cantitate dubla de mascarpone insa in zadar.Nu am sa mai repet reteta asta cu sogurata. MI-a placut insa ca este un tort care se face repede si cat de cat e ok.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Diana

    Diana (Maestru bucatar) , 01 aprilie 2015

    Tortul este ok in general doar cu cateva exceptii. Blatul mi-a iestit cam uscat si gustul de prea multa frisca mi-a facut o impresie cam proasta.Am adaugat o cantitate dubla de mascarpone insa in zadar.

  • Cristina_Vintu

    Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2014

    Ma bucur foarte mult draga Anca Zgondoiu ca ai incercat reteta mea si mai ales ca rezultatul final ti-a adus laude. Te imbratisez cu drag si iti trimit toate gindurile bune. Spor in tot :*

  • Anca_Zgondoiu

    Anca_Zgondoiu (Bucatar) , 14 aprilie 2014

    Foarte buna reteta. Am fost laudata foarte mult pentru acest tort!

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

      arata foarte bine

    • Cristina_Vintu

      Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2013

      pentru că vă place cum am ornat tortul o să vă pregătesc o postare cu detalii despre această metodă de a face flori din pastă de zahăr cu pensonul. Vă imbrățișez cu drag și vă mulțumesc pentru aprecieri

    • Fara foto

      Mariana Aldea , 08 decembrie 2013

      ornatu e super tare

    • Fara foto

      Elena Lupu Georgescu , 05 decembrie 2013

      ce frumos este ornat ,cred ca este si delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2013

      minunat...

    • Fara foto

      Chirita Margareta , 03 decembrie 2013

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat: 4 ouă,200 gr zahar
  • o esență lămaie
  • 50 ml ulei
  • 260 gr făină
  • o linguriță praf de copt
  • Crema: 500 ml frișcă lichidă
  • 3 linguri cu virf cremă mascarpone
  • 100 gr zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămaie și o linguriță cu coaja de lămaie
  • Sos de fructe: 500 gr fructe de pădure congelate
  • 100 gr zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Diana (Maestru bucatar)

Tortul este ok in general doar cu cateva exceptii. Blatul mi-a iestit cam uscat si gustul de prea multa frisca mi-a facut o impresie cam proasta.Am adaugat o cantitate dubla de mascarpone insa in zadar.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DE PORTOCALE