autor:

maria mihalache

» » Torturi

Tort cu crema mascarpone si gem de caise

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat, 6 oua, 6 linguri apa, 11 linguri zahar, 9 linguri faina, 2 linguri cacao, 2 plicuri zahar vanilat, un praf de sare, , Pentru crema, 250 g mascarpone, 400 ml frisca, 200 g zahar pudra, 20 g gelatina, 350 g gem de caise, 2 plicuri zahar vanilat, , , , Pentru sirop, 200 ml apa, 100 g zahar, 1 fiola esenta de rom, Mai avem nevoie, unt pentru uns forma

Dificultate: Medie Timp: 3h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa.
Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat.

Adaugam apa lingura cu lingura si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus(NU circular).
Incorporam galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.

Cernem faina.
Cernem cacao.
Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.



Ungem o forma rotunda ,cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.
Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.

Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min).
Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii ,cel putin in primele 15 min.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua( se poate si in trei).

Siropul
Adaugam zaharul in apa si fierbem pana la dizolvarea acestuia.
Lasam sa se raceasca si apoi adaugam esenta de rom.

Crema
Punem la hidratat gelatina in circa 100 ml apa rece si apoi o dizolvam pe baia de apa, fara a o da in fiert.
Mixam bine branza mascarpone cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
In crema mascarpone incorporam gelatina si omogenizam bine.
Adaugam gemul de caise si mixam bine.

Batem frisca si o adaugam in amestecul de mai sus.
Asamblare
Insiropam prima foaie de blat si adaugam peste ea jumatate din cantitatea de crema.
Nivelam.
Peste stratul de crema punem cea de.a doua foaie de blat insiropata si turnam restul de crema.
Nivelam.
Ornam dupa placul fiecaruia.Eu am ales varianta ......ornamente de ciocolata si felii de caise glasate
Dam la frigider pentru cateva ore pana se incheaga crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort white&black

Tort white&black

1. Topeste untul/margarina intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine.Unge cu unt o tava

19 voturi    14 comentarii
30 min
Torturi
Tort de ciocolata cu fructe

Tort de ciocolata cu fructe

Blatul se prepara dupa reteta de pandispan. Crema se prepara simplu: ciocolata se topeste la

2 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 20 g gelatina
  • 350 g gem de caise
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de cafea