Tort cu crema mascarpone si gem de caise

Timp pregatire
225 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema mascarpone si gem de caise

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 20 g gelatina
  • 350 g gem de caise
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa.

Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat.

Adaugam apa lingura cu lingura si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus(NU circular).

Incorporam galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.

Cernem faina.

Cernem cacao.

Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.

Ungem o forma rotunda ,cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.

Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.

Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min).

Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii ,cel putin in primele 15 min.

Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua( se poate si in trei).

Siropul

Adaugam zaharul in apa si fierbem pana la dizolvarea acestuia.

Lasam sa se raceasca si apoi adaugam esenta de rom.

Crema

Punem la hidratat gelatina in circa 100 ml apa rece si apoi o dizolvam pe baia de apa, fara a o da in fiert.

Mixam bine branza mascarpone cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

In crema mascarpone incorporam gelatina si omogenizam bine.

Adaugam gemul de caise si mixam bine.

Batem frisca si o adaugam in amestecul de mai sus.

Asamblare

Insiropam prima foaie de blat si adaugam peste ea jumatate din cantitatea de crema.

Nivelam.

Peste stratul de crema punem cea de.a doua foaie de blat insiropata si turnam restul de crema.

Nivelam.

Ornam dupa placul fiecaruia.Eu am ales varianta ......ornamente de ciocolata si felii de caise glasate

Dam la frigider pentru cateva ore pana se incheaga crema.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor