autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu frisca si fructe

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Ingrediente
Blat: 10oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 1 lamaie(zeama si coaja), 1 lingurita bicarbonat alimentar, 5 linguri ulei., Crema: 1 plic praf budinca de vanilie, 300ml lapte, 5 linguri zahar, 1 margarina(unt)., Decor:500ml frisca lichida,3 portocale, 4 kiwi, 1 ciorchine strugure, 2 plicuri gelatina transparenta.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu celelalte 5 linguri de zahar pana devine o crema spumoasa. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, coaja de la lamaie, bicarbonatul dizolvat in zeama de la lamaie si faina. La urma se pune uleiul. Totul se amesteca cu lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase albusurile si sa fie blatul pufos.
Compozitia se pune in forma de tort unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit timp de 30-35
de minute.Dupa coacere se lasa la racit in forma inca 5 minute apoi se scoate din forma.
Pentru crema:
Se pune laptele la fiert cu zaharul iar cand fierbe laptele se adauga praful de budinca.Se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu margarina(untul).
Blatul racit se taie in 3(trei) parti si se umple cu crema de budinca.
Frisca se bate bine, imbraci tortul cu frisca, il ornezi cu fructe(dupa imaginatie si preferinte) si pui peste fructe gelatina transparenta(conform instructiunilor de pe ambalaj).
Eu am taiat portocala in felii subtiri si am format trandafiri, felii le-am lipit intre ele cu putina frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Pandispanul negru: 1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

Un tort absolut delicios. Am folosit o tava de 22 cm - diametrul. Pentru un tort mai mare

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 10oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 lamaie(zeama si coaja)
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar
  • 5 linguri ulei.
  • Crema: 1 plic praf budinca de vanilie
  • 300ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 margarina(unt).
  • Decor:500ml frisca lichida,3 portocale
  • 4 kiwi
  • 1 ciorchine strugure
  • 2 plicuri gelatina transparenta.

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de cozonac umplut cu crema chantilly