Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu celelalte 5 linguri de zahar pana devine o crema spumoasa. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, coaja de la lamaie, bicarbonatul dizolvat in zeama de la lamaie si faina. La urma se pune uleiul. Totul se amesteca cu lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase albusurile si sa fie blatul pufos.
Compozitia se pune in forma de tort unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit timp de 30-35
de minute.Dupa coacere se lasa la racit in forma inca 5 minute apoi se scoate din forma.
Pentru crema:
Se pune laptele la fiert cu zaharul iar cand fierbe laptele se adauga praful de budinca.Se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu margarina(untul).
Blatul racit se taie in 3(trei) parti si se umple cu crema de budinca.
Frisca se bate bine, imbraci tortul cu frisca, il ornezi cu fructe(dupa imaginatie si preferinte) si pui peste fructe gelatina transparenta(conform instructiunilor de pe ambalaj).
Eu am taiat portocala in felii subtiri si am format trandafiri, felii le-am lipit intre ele cu putina frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii