autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT CU FRISCA SI FRUCTE

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Ingrediente
Blat: 10 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar,10 linguri ulei, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie., Crema: 2 oua intregi, 200 ml lapte, linguri faina,1 lingura cacao, 50 gr ciocolata menaj,1 margarina Rama., Sirpo: 6 linguri zahar,300 ml apa, 1 esenta rom., Decor: 750 ml frisca hulala lichida, 1 ciorchine strugure cu boabe mari albi, 2 portocale, cateva felii de banane si mere, 1 plic de gelatina+1 lingura zahar+50ml apa, bomboane albe pentru decor.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat
pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza si la sfarsit faina si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.Albusurile se bat spuma tare si se amesteca apoi cu compozitia de oua de mai sus. Astfel compozitia obtinuta se pune intr-o tava mare dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.Se coace la foc potrivit 25-30 minute.Intre timp se face siropul si crema.Pentru sirop se caramelizeaza zaharul pana devine maroniu apoi adaugi apa lasi sa fiarba pana se topeste tot zaharul, sde lasa apoi la racit si cand e rece se pune esenta de rom.
Pentru crema se pune la foc mic intr-o craticioara ouale, zaharul, laptele si faina si se lasa pe foc pana se ingroasa.Cat e calda se imparte in doua.Partea galbena se lasa la racit si se amesteca cu 1/2 din margarina Rama, iar in cealalta care e inca calda se pune ciocolata si cacao se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se lasa la racit apoi se pune cealata jumatate de margarina Rama. Se obtin 2 creme una galbena una de ciocolata.
Blatul copt si racit se taie in trei si se insiropeaza blaturile cu siropul racit.Se aseaza o foaie de blat,crema galbena,a doua foaie de blat, crema de ciocolata si la final a treia foaie de blat.Tot tortul se pune pe o tava si se orneaza dupa imginatie.Frisca se bate bine iar gelatina se pune pe foc cu 1 lingura zahar si 50 ml apa pana se topeste gelatina se lasa putin la racit si se pune peste fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU FRISCA SI FRUCTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri zahar, iar galbenusurile se mixeaza

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Pandispanul negru: 1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat: 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar,10 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • Crema: 2 oua intregi
  • 200 ml lapte, linguri faina,1 lingura cacao
  • 50 gr ciocolata menaj,1 margarina Rama.
  • Sirpo: 6 linguri zahar,300 ml apa
  • 1 esenta rom.
  • Decor: 750 ml frisca hulala lichida
  • 1 ciorchine strugure cu boabe mari albi
  • 2 portocale
  • cateva felii de banane si mere
  • 1 plic de gelatina+1 lingura zahar+50ml apa
  • bomboane albe pentru decor.

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata amaruie