autor:

KatrinC

» » Torturi

Tort cu fructe "Gogoasa"

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Ingrediente
- 500 g smantana (grasime 30%), - 1 pahar zahar, - 3 linguri gelatina, - 300 g biscuiti (la dorinta, poate sa fie simpli sau cu umplutura de fructe, din comert sau copti in casa), - fructe, la fel dupa gustul fiecaruia, de exemplu: capsuni, fructe de padure, kiwi, ananas, portocale etc etc

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

1. Cele 3 linguri de gelatina se pun la inmuiat timp de 30 minute intr-o jumatate de pahar cu apa fiarta si racita.
2. Biscuitii se maruntesc, insa nu foarte marunti, se pot lasa si bucati mai maricele.
3. Smantana se mixeaza bine cu zaharul.
4. Gelatina se pune pe foc si se incalzeste pana se dizolva (NU trebuie sa se ajunga la fierbere!!!) si se adauga amestecind incontinuu in smantana batuta.
5. Intr-un vas adinc, cu fundul rotund (ca sa obtinem ulterior forma Gogoasei) asezam folie alimentara si incepem asamblarea tortului:
- Se unge pelicula cu un strat de Crema apoi urmeaza un Strat de fructe, dupa care Biscuiti maruntiti si iarasi Crema si tot asa mai departe.
6. Dati la frigider pentru macar 2-3 ore.
7. Dupa ce tortul s-a racit bine, se transfera atent pe un platou.
P.S. Daca va place mai dulce puteti presara zahar pudra peste fructe.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe "Gogoasa"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu dovleac copt si mere coapte

Tort cu dovleac copt si mere coapte

Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora. Daca este fad la gust se va

5 voturi    4 comentarii
2h 25 min
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Sirop: Se prepara 1/2 litru de sirop de zahar ars astfel: -se pune 1/4 kg de zahar la ars (ca

13 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2013

    dandana ma bucur ca ti-a placut. Nu l-am facut si eu demult, poate il fac zilele astea cu fructe de sezon.

  • Fara foto

    dandana , 16 septembrie 2013

    L-am incercat in week-end..A iesit foarte bine,toata lumea m-a laudat:D.Specifica ca l-am asamblat intr-o forma de tort cu pereti detasabili si l-am scos foarte usor.Parerea mea este ca in crema de smantana ar trebui pusa niste vanilie,sau altceva,dupa preferinte...cred ca ar avea un gust mai bun.Este extrem de simplu de facut si extrem de gustos.Il recomand!!!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Foarte simplu si gustos.O idee minunata ! Felicitari!

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Va multumesc de cuvintele de felicitare!!! :* :* :* Intr-adevar rapid de facut si rapid dispare aceasta gogosica :)) De-ati sti voi ce "scandal" am avut cu capsuna intreaga care am lasat-o pentru decor, fiindca mi-o ochise piciulika mea si mi-a facut un "spectacol" de toata frumusetea ca abia de am putut face citeva poze :)))))

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Pe cat de usor de facut, pe atat de gustos si aspectos. Felicitari !*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      yami yami...ce bunatate...trebuie sa o incerc, ai de la mine *****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Fatäää !!! Ce gogoasä imfuriata si bunuta ai facut !!! yam,yam....vreau si eu .....pupicei si *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • - 500 g smantana (grasime 30%)
  • - 1 pahar zahar
  • - 3 linguri gelatina
  • - 300 g biscuiti (la dorinta
  • poate sa fie simpli sau cu umplutura de fructe
  • din comert sau copti in casa)
  • - fructe
  • la fel dupa gustul fiecaruia
  • de exemplu: capsuni
  • fructe de padure
  • kiwi
  • ananas
  • portocale etc etc

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

KatrinC (Chef de cuisine)

dandana ma bucur ca ti-a placut. Nu l-am facut si eu demult, poate il fac zilele astea cu fructe de sezon.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca, ness si ciocolata alba
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide