autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu fructe si frisca

Autor: Monica Gheorghe (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica Gheorghe (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Ingrediente
3 oua, 3 linguri zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri cacao, 3 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, esenta de rom, 1 compot de fructe exotice (ananas, kiwi,portocale), , 250 ml smantana pentru frisca, 1 lingura zahar vanilat, 1 intaritor de frisca,50 g ciocolata amaruie, 100 ml smantana pentru frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se incorporeaza usor in bezea, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava ( 18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 3.Punem fructele din compot intr-o strecuratoare. Se lasa sa se scurga bine.

Smantana rece pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se bate pana devine ferma si pufoasaCiocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam, lasam sa se raceasca, apoi dam la rece pana se intareste si se raceste foarte bine. Mixam apoi pana obtinem o crema pufoasa.

Blaturile se vor insiropa cu zeama din compot, dupa preferinta. Primul si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata, se pun fructe pe intreaga suprafata a blatului si se acopera cu un strat generos de frisca.

Se orneaza cu frisca si fructe la alegere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Blat: Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in

135 voturi    18 comentarii
1h
Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 compot de fructe exotice (ananas
  • kiwi,portocale)
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca,50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura rapida "Duminica"