autor:

anuta

» » Torturi

Tort cu gem ,portocale si kiwi

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 februarie 2016

Ingrediente
blat6 oua,150 g zahar,180 g faina,sare, o lingurita coaja rasa de portocala, crema2 borcanele mici de gem de capsuni,400 g smantana,400 g iaurt cu gust de capsuni,zahar vanilat,2 pliculete de gelatina, Ornare6 portocale mai mici,4 buc.kiwi

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt,o forma cu margine detasabila ,se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.Blatul copt se lasa sa se raceasca,apoi se taie in 2 discuri egale ca grosime
2.Se prepara crema mixand iaurtul cu smantana si un borcanel de gem,se adauga geletina hidratata in 200 ml apa rece apoi topita la bain marin(nu fiarta)si adaugata in crema in fir subtire.
3.Se aseaza primul disc din blat,se unge cu jumatate de borcanel de gem de capsuni,se decoreaza pe margine cu felii subtiri,taiate rotund,de portocala,se toarna 3/4 din crema ,se unge cu restul de gem al doilea disc apoi se aseaza cu partea unsa in jos,peste crema,presand usor cu mana,se toarna restul de crema si se lasa cateva minute sa se intareasca putin ,apoi se decoreaza cu felite taiate subtiri de portocala si kiwi.
Se da la frigider cel putin 2 ore inainte sa se portioneze.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu gem ,portocale si kiwi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu mere crude

Tort cu mere crude

Pui stafidele la inmuiat in rom si apoi pisezi biscuitii. Cureti merele si le razuiesti. Presezi

1 vot    0 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • blat6 oua,150 g zahar,180 g faina,sare
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • crema2 borcanele mici de gem de capsuni,400 g smantana,400 g iaurt cu gust de capsuni,zahar vanilat,2 pliculete de gelatina
  • Ornare6 portocale mai mici,4 buc.kiwi

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe congelate Cheesecake cu fructe congelate

Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort trei ciocolate cu aroma de menta Tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit