autor:

anuta

» » Torturi

Tort cu gem ,portocale si kiwi

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 februarie 2016

Ingrediente
blat6 oua,150 g zahar,180 g faina,sare, o lingurita coaja rasa de portocala, crema2 borcanele mici de gem de capsuni,400 g smantana,400 g iaurt cu gust de capsuni,zahar vanilat,2 pliculete de gelatina, Ornare6 portocale mai mici,4 buc.kiwi

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt,o forma cu margine detasabila ,se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.Blatul copt se lasa sa se raceasca,apoi se taie in 2 discuri egale ca grosime
2.Se prepara crema mixand iaurtul cu smantana si un borcanel de gem,se adauga geletina hidratata in 200 ml apa rece apoi topita la bain marin(nu fiarta)si adaugata in crema in fir subtire.
3.Se aseaza primul disc din blat,se unge cu jumatate de borcanel de gem de capsuni,se decoreaza pe margine cu felii subtiri,taiate rotund,de portocala,se toarna 3/4 din crema ,se unge cu restul de gem al doilea disc apoi se aseaza cu partea unsa in jos,peste crema,presand usor cu mana,se toarna restul de crema si se lasa cateva minute sa se intareasca putin ,apoi se decoreaza cu felite taiate subtiri de portocala si kiwi.
Se da la frigider cel putin 2 ore inainte sa se portioneze.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu gem ,portocale si kiwi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu fructe

Cheesecake cu fructe

Biscuiți se fărâma și se amesteca cu untul topit. Se asaza pereții detasabili pe un platou

0 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Gelatina se pune la inmuiat in apa ca sa treaca putin peste ea. Se freaca galbenusurile cu zaharul

46 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • blat6 oua,150 g zahar,180 g faina,sare
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • crema2 borcanele mici de gem de capsuni,400 g smantana,400 g iaurt cu gust de capsuni,zahar vanilat,2 pliculete de gelatina
  • Ornare6 portocale mai mici,4 buc.kiwi

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de vanilie si fructe