1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt,o forma cu margine detasabila ,se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.Blatul copt se lasa sa se raceasca,apoi se taie in 2 discuri egale ca grosime
2.Se prepara crema mixand iaurtul cu smantana si un borcanel de gem,se adauga geletina hidratata in 200 ml apa rece apoi topita la bain marin(nu fiarta)si adaugata in crema in fir subtire.
3.Se aseaza primul disc din blat,se unge cu jumatate de borcanel de gem de capsuni,se decoreaza pe margine cu felii subtiri,taiate rotund,de portocala,se toarna 3/4 din crema ,se unge cu restul de gem al doilea disc apoi se aseaza cu partea unsa in jos,peste crema,presand usor cu mana,se toarna restul de crema si se lasa cateva minute sa se intareasca putin ,apoi se decoreaza cu felite taiate subtiri de portocala si kiwi.
Se da la frigider cel putin 2 ore inainte sa se portioneze.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii