autor:

amalia

» » Torturi

Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 4 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, , Pentru jeleul de mere:, 6 mere mari, 450ml apa, 300g zahar, 2 plicuri budinca vanilie, scortisoara, , Pentru crema de vanilie:, 200 ml lapte, 100g zahar pudra vanilat, 1 pachet crema vanilie ce se prepara la rece, , Pentru insiroparea tortului:, , sucul ramas de la mere, 1 lingurita scortisoara, 3 lingurite miere

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatim blatul:
Separam ouale si batem spuma albusurile, apoi adaugam zaharul sub forma de ploaie si batem pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile si amestecam usor si la final punem si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Punem compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili, tapetata cu foaie de copt si dam la cuptor, pana se rumeneste cand facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt blatul il lasam la racit timp in care preparam jeleul si crema de vanilie.

Pentru jeleu: curatam merele si le dam pe razatoarea mare si punem deasupra lor 50g zahar.Punem intr-o cratita 400ml apa cu 200g zahar si lasam pe foc amestecand din cand in cand, sa se topeasca zaharul. Cand da primul clocot punem merele stoarse de zeama lasata si le lasam 10min, timp in care amestecam 50g zahar cu praful de budinca si cu 50ml apa si adaugam peste mere si mai punem si scortisoara dupa gust. Amestecam sa se faca budinca, iar cand e gata o lasam la racit.
Pentru crema de vanilie: batem praful de crema cu 200ml lapte si 100g zahar pudra vanilat si apoi dam la rece.
Pregatim siropul astfel: punem suul de mere cu mierea si scortisoara intr-o cratita si lasam sa dea un clocot apoi luam de pe foc si lasam un pic sa se odihneasca.
Taiem blatul in doua, obtinand astfel 2 foi, punem pe o tava prima foaie si o insiropam, apoi punem jumatate din jeleul de mere, punem a doua foaie si o insiropam si punem restul de jeleu, apoi crema de vanilie si deasupra presaram scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura Kinder pingui

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina

53 voturi    12 comentarii
2h 10 min
Torturi
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru jeleul de mere:
  • 6 mere mari
  • 450ml apa
  • 300g zahar
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • scortisoara
  • Pentru crema de vanilie:
  • 200 ml lapte
  • 100g zahar pudra vanilat
  • 1 pachet crema vanilie ce se prepara la rece
  • Pentru insiroparea tortului:
  • sucul ramas de la mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 lingurite miere

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna, buna, desigur.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort "Pădurea Neagră"