autor:

Clementina_Stoicescu

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Autor: Clementina_Stoicescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina_Stoicescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2019

Ingrediente
Blat ( 24 cm ), 8 oua medii, 170 g zahar, 100 g faina, 20 g cacao, 150 g arahide prajite si macinate, un praf de sare, Sirop, 400 ml apa, 80 g zahar, esenta de rom, Jeleu de visine, 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri, 6 foi gelatina, Crema de unt si ciocolata, 200 ml apa, 200 g zahar, 200 g ciocolata neagra 52% cacao, 4-5 picaturi otet, 500 g unt Pilos 82% grasime, Decor, aschii de ciocolata alba, cosulet de ciocolata, oua de ciocolata

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm.



Blat : Separam albusurilem de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi incorporam cacaoa amestecata cu faina si arahidele prajite si macinate. Omogenizam si apoi adaugam spuma de albusuri avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam forma de tort cu hartie de copt turnam compozitia in forma si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.



Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, sa dea in cateva clocote, apoi se trage de pe foc si se adauga esenta d erom. Se lasa la racit.



Jeleu : Forma in care am copt blatul o imbracam in folie alimentara. Intr-o cratita punem continutul borcanului de 800 g , adica atat visinele cat si siropul, le punem sa fiarba, sa dea in 2-3 clocote, apoi cu un mixer vertical pasam foarte bine visinele pana obtinem o pasta fluida. Separat hidratam foile de gelatina in apa rece, le stoarcem si le incorporam in pasta obtinuta, lasam cateva minute sa se tempereze si turnam in forma de tort. Lasam cateva ore in bucatarie apoi bagam la frigider. Daca te grabesti si faci tortul in aceiasi zi poti baga jeleul la congelator cca 40 min.



Crema : Intr-o craticioara de inox punem apa cu zaharul si picaturile de otet si punem pe foc, in momentul in care incepe sa fiarba lasam sa clocoteasca 5 min, dupa care adaugam bucatele de ciocolata, amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa clocoteasca 5 min din momentul in care a inceput sa fiarba. Se lasa la racit. Separat mixam 400 g unt la temperatura camerei. Cand siropul de ciocolata este racit ( sa aiba o temperatura cu cea a untului). Se mixeaza cate putin untul si o lingura de sirop de ciocolata, procedam asa pana se termina siropul de ciocolata. Nu va speriati crema este foarte moale, o dati 30 min la frigider, apoi o incorporati lingura cu lingura in restul de 100 g unt moale.



Asamblare : Blatul racit il sectionam in 4 parti. Asezam prima parte pe platou si insiropam bine, apoi intindem un strat de crema, uniformizam si asezam a doua parte de blat, o insiropam si ungem cu un strat fin de crema peste care punem jeleul de visine, peste jeleu intindem un strat subtire de crema si a treia parte de blat insiropat, peste blat intindem un strat de crema si punem ultima parte de blat pe care o insiropam. Cu restul de crema imbracam tortul si apoi il decoram dupa bunul plac. Eu am folosit aschii de ciocolata alba, am facut un fel de cosulet de ciocolata, n-a iesit perfect ( de fapt nici nu-mi plac lucrurile perfecte, mi se par plictisitoare). Cosuletul l-am umplut cu oua de ciocolata ambalate in diverse culori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu fructe

Cheesecake cu fructe

Biscuiți se fărâma și se amesteca cu untul topit. Se asaza pereții detasabili pe un platou

0 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Tortulete animate

Tortulete animate

Incalzeste cuptorul la 170⁰C.Tapeteaza cu foi de copt o tava de briose medii si o tava de briose

10 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat ( 24 cm )
  • 8 oua medii
  • 170 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • 150 g arahide prajite si macinate
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 80 g zahar
  • esenta de rom
  • Jeleu de visine
  • 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri
  • 6 foi gelatina
  • Crema de unt si ciocolata
  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 200 g ciocolata neagra 52% cacao
  • 4-5 picaturi otet
  • 500 g unt Pilos 82% grasime
  • Decor
  • aschii de ciocolata alba
  • cosulet de ciocolata
  • oua de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina_Stoicescu
Pariziene cu pere

Pariziene cu pere

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba cu aroma si culori tomnatice

Ciorba cu aroma si culori tomnatice

Pentru inceput, punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede.

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Supe de carne
Tocana de porc

Tocana de porc

Inainte sa ne apucam de pregatit, ne aducem toate ingredientele la indemana. Spalam si taiem carnea

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort Cos de Paste Tort Cos de Paste

Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apa şi uleiul.

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura cu jeleu de fructe