1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se adauga si esenta,galbenusurile zdrobite si la urma faina.Se coace blatul intr-o forma cu inel detasabil,cu diametrul de 27 cm, in care am pus hartie de copt,cca.30 min.,la foc potrivit.Se scoate blatul din forma,se lasa sa se raceasca apoi se taie pe orizontal ,in 3 discuri egale ca grosime.
2.Se prepara siropul ,dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit se adauga esenta.Se lasa sa se raceasca.
3.Se prepara crema de capsuni mixand smantana cu zaharul pudra,cu gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marin.Capsunile curatate si spalate,scurse bine de apa,se dau la blender apoi piureul obtinut se toarna in smantana indulcita.La fel se procedeaza si cu crema de kiwi.
4.Se monteaza tortul in forma inncare a fost copt.Intai se aseaza primul disc din blat,usor insiropat,apoi se toarna crema de capsuni.Se monteaza cel de-al 2-lea disc de blat,si el usor insiropat,deasupra se toarna crema de kiwi.Se acopera cu ultimul disc,apoi se unge cu un strat de gem de capsuni si se decoreaza cu felii de kiwi si jumatati de capsuni.Se da la rece cel puti 3 ore,dar de preferat se lasa de seara pana a doua zi.
Se desface forma si se trece tortul pe platou si optional se decoreaza cu frisca.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii