Tort cu kiwi si capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu kiwi si capsuni

Ingrediente

  • blat;8 oua,8 linguri de zahar,8 linguri de faina,un praf de sare ,esenta
  • sirop;200 ml apa,150 g zahar,esenta
  • crema capsuni;250 ml smantana,4 linguri de zahar pudra,1/2 kg capsuni coapte,un plic de gelatina
  • crema kiwi;250 ml smantana,5-6 linguri de zahar,500 g fructe bine coapte de kiwi,un plic de gelatina.
  • decor;6-7 linguri de gem de capsuni,jumatati de capsuni,felii subtiri de kiwi,optional frisca

Mod de preparare

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se adauga si esenta,galbenusurile zdrobite si la urma faina.Se coace blatul intr-o forma cu inel detasabil,cu diametrul de 27 cm, in care am pus hartie de copt,cca.30 min.,la foc potrivit.Se scoate blatul din forma,se lasa sa se raceasca apoi se taie pe orizontal ,in 3 discuri egale ca grosime.

2.Se prepara siropul ,dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit se adauga esenta.Se lasa sa se raceasca.

3.Se prepara crema de capsuni mixand smantana cu zaharul pudra,cu gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marin.Capsunile curatate si spalate,scurse bine de apa,se dau la blender apoi piureul obtinut se toarna in smantana indulcita.La fel se procedeaza si cu crema de kiwi.

4.Se monteaza tortul in forma inncare a fost copt.Intai se aseaza primul disc din blat,usor insiropat,apoi se toarna crema de capsuni.Se monteaza cel de-al 2-lea disc de blat,si el usor insiropat,deasupra se toarna crema de kiwi.Se acopera cu ultimul disc,apoi se unge cu un strat de gem de capsuni si se decoreaza cu felii de kiwi si jumatati de capsuni.Se da la rece cel puti 3 ore,dar de preferat se lasa de seara pana a doua zi.

Se desface forma si se trece tortul pe platou si optional se decoreaza cu frisca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise