* SE amesteca spuma untul sau margarina cu 65 gr.zahar,dupa care se incprporeaza galbenusurile unul cate unul si amestecam continuu pana la omogenizare.Adaugam macul, nucile si amestecam bine.
* Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas,apoi unim cu compozitia de mai sus si amestecam usor cu faina aducata treptat.
*Ungem o forma de tort cu unt si turnam compozitia .Introducem forma in cuptorul fierbinte la temperatura 180C penrtu 1 ora si 15 min.
* Blatul rezultat se taie in 3 foi dupa ce s-a racit.Fiecare foaie se unge cu gemul de piersici si se suprapun foile una peste alta,iar cand am montattortul se unge de jur imprejur cu gem si deasupra.
*Crema: albusurile se bat spuma.Din zahar si apa se face un sirop.amestecand continuu turnam siropul in fir subtire in albusurile batute.Putem adauga si suc de lamaie in crema.
* Cu aceasta crema se orneaza tortul,iar deasupra se presara mac si ornamete pt. tort din comert.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii