autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort cu mere si nuci caramelizate

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat, , 4 oua, 4 linguri zahar tos, 4 linguri faina, 1 lingura extract de vanilie, 50 g ciocolata neagra, , Pentru crema de mere si nuci caramelizate, , 350 g mere, 150 g nuci, 1 lingura scortisoara, 150 g zahar, 1 lingurita nucusoara, 100 g smantana, 1 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit.
Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.
Ciocolata neagra se topeste, se lasa sa se raceasca si se adauga treptat in compozitie .
Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.

Preparare crema

Merele se curata de coaja, se dau prin razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie.
Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga merele rase, nucile tocate marunt,scortisoara, nucusoara,se lasa pe foc pana cand merele nu mai lasa apa.
Peste merele racite se adauga smantana si se amesteca usor.
Se da crema la rece pentru cel putin 30 minute.

Asamblarea si decorarea tortului cu mere si nuci caramelizate

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza .
Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de mere si nuci caramelizate, al doilea strat de blat si se da la frigider pentru cel putin o ora.
Se decoreaza tortul cu ciocolata, mere si nuci caramelizate.
Se portioneaza si se serveste cu drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 600 lei
3599.99 lei
2999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

  • 1 comentariu

  • Aura Cerchez , 20 februarie 2015

    ok!

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 50 g ciocolata neagra
  • Pentru crema de mere si nuci caramelizate
  • 350 g mere
  • 150 g nuci
  • 1 lingura scortisoara
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita nucusoara
  • 100 g smantana
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Torturi

Tort Inima de cafea cu glazura oglinda Tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Decorațiunile: desenezi formele dorite pe hârtie de copt, cu ciocolată topită, decorezi și dai la frigider până la

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu dulceata din lapte Tiramisu cu dulceata din lapte

Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Tort de fructe