autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort cu mere si nuci caramelizate

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat, , 4 oua, 4 linguri zahar tos, 4 linguri faina, 1 lingura extract de vanilie, 50 g ciocolata neagra, , Pentru crema de mere si nuci caramelizate, , 350 g mere, 150 g nuci, 1 lingura scortisoara, 150 g zahar, 1 lingurita nucusoara, 100 g smantana, 1 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Preparare blat



Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit.

Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.

Ciocolata neagra se topeste, se lasa sa se raceasca si se adauga treptat in compozitie .

Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.



Preparare crema



Merele se curata de coaja, se dau prin razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie.

Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga merele rase, nucile tocate marunt,scortisoara, nucusoara,se lasa pe foc pana cand merele nu mai lasa apa.

Peste merele racite se adauga smantana si se amesteca usor.

Se da crema la rece pentru cel putin 30 minute.



Asamblarea si decorarea tortului cu mere si nuci caramelizate



Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza .

Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de mere si nuci caramelizate, al doilea strat de blat si se da la frigider pentru cel putin o ora.

Se decoreaza tortul cu ciocolata, mere si nuci caramelizate.

Se portioneaza si se serveste cu drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cremos cu mere și frișcă

Tort cremos cu mere și frișcă

Am amestecat praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de suc, dupa care am adaugat restul de

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate

7 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura Cerchez , 20 februarie 2015

    ok!

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 50 g ciocolata neagra
  • Pentru crema de mere si nuci caramelizate
  • 350 g mere
  • 150 g nuci
  • 1 lingura scortisoara
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita nucusoara
  • 100 g smantana
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti