autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort cu mere si nuci caramelizate

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat, , 4 oua, 4 linguri zahar tos, 4 linguri faina, 1 lingura extract de vanilie, 50 g ciocolata neagra, , Pentru crema de mere si nuci caramelizate, , 350 g mere, 150 g nuci, 1 lingura scortisoara, 150 g zahar, 1 lingurita nucusoara, 100 g smantana, 1 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Preparare blat



Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit.

Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.

Ciocolata neagra se topeste, se lasa sa se raceasca si se adauga treptat in compozitie .

Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.



Preparare crema



Merele se curata de coaja, se dau prin razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie.

Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga merele rase, nucile tocate marunt,scortisoara, nucusoara,se lasa pe foc pana cand merele nu mai lasa apa.

Peste merele racite se adauga smantana si se amesteca usor.

Se da crema la rece pentru cel putin 30 minute.



Asamblarea si decorarea tortului cu mere si nuci caramelizate



Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza .

Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de mere si nuci caramelizate, al doilea strat de blat si se da la frigider pentru cel putin o ora.

Se decoreaza tortul cu ciocolata, mere si nuci caramelizate.

Se portioneaza si se serveste cu drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT PENTRU MAJORAT

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

35 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort bust cu danteluta

Tort bust cu danteluta

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri

4 voturi    1 comentariu
8h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura Cerchez , 20 februarie 2015

    ok!

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 50 g ciocolata neagra
  • Pentru crema de mere si nuci caramelizate
  • 350 g mere
  • 150 g nuci
  • 1 lingura scortisoara
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita nucusoara
  • 100 g smantana
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu migdale