autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort cu mere si nuci caramelizate

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat, , 4 oua, 4 linguri zahar tos, 4 linguri faina, 1 lingura extract de vanilie, 50 g ciocolata neagra, , Pentru crema de mere si nuci caramelizate, , 350 g mere, 150 g nuci, 1 lingura scortisoara, 150 g zahar, 1 lingurita nucusoara, 100 g smantana, 1 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Preparare blat



Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit.

Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.

Ciocolata neagra se topeste, se lasa sa se raceasca si se adauga treptat in compozitie .

Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.



Preparare crema



Merele se curata de coaja, se dau prin razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie.

Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga merele rase, nucile tocate marunt,scortisoara, nucusoara,se lasa pe foc pana cand merele nu mai lasa apa.

Peste merele racite se adauga smantana si se amesteca usor.

Se da crema la rece pentru cel putin 30 minute.



Asamblarea si decorarea tortului cu mere si nuci caramelizate



Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza .

Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de mere si nuci caramelizate, al doilea strat de blat si se da la frigider pentru cel putin o ora.

Se decoreaza tortul cu ciocolata, mere si nuci caramelizate.

Se portioneaza si se serveste cu drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Placinta de ciocolata cu visine

Placinta de ciocolata cu visine

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de placinte. Intr-un

9 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort crocant cu crema de vanilie si visine

Tort crocant cu crema de vanilie si visine

Pentru crema, se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj cu 1,2 litri lapte si 50

5 voturi    9 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura Cerchez , 20 februarie 2015

    ok!

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 50 g ciocolata neagra
  • Pentru crema de mere si nuci caramelizate
  • 350 g mere
  • 150 g nuci
  • 1 lingura scortisoara
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita nucusoara
  • 100 g smantana
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tort cu crema de lime si fructe de padure