Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit.
Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.
Ciocolata neagra se topeste, se lasa sa se raceasca si se adauga treptat in compozitie .
Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.
Preparare crema
Merele se curata de coaja, se dau prin razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie.
Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga merele rase, nucile tocate marunt,scortisoara, nucusoara,se lasa pe foc pana cand merele nu mai lasa apa.
Peste merele racite se adauga smantana si se amesteca usor.
Se da crema la rece pentru cel putin 30 minute.
Asamblarea si decorarea tortului cu mere si nuci caramelizate
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza .
Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de mere si nuci caramelizate, al doilea strat de blat si se da la frigider pentru cel putin o ora.
Se decoreaza tortul cu ciocolata, mere si nuci caramelizate.
Se portioneaza si se serveste cu drag!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii