autor:

Elena_Mindrila

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort cu mousse de ciocolata

Autor: Elena_Mindrila (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena_Mindrila (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 18 martie 2014

Ingrediente
Ingrediente blat:, 5 oua, 175 gr zahar, 110 gr faina, 35 gr cacao, esenta de rom, zahar vanilat, 6 gr praf de copt, 60 gr unt topit, , Ingrediente mousse:, 2 albusuri, 2 galbenusuri, 60 gr zahar, 200 gr ciocolata (de lapte sau amara daca va place), 50 ml cafea, 200 gr frisca esenta de rom, zahar, , Ingrediente glazura:, 300 gr apa, 300 gr smantana lichida zahar, 450 gr cacao, 150 gr gelatina, 15 gr esenta de vanilie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Blat:



Intr-un vas mixam ouale si zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul, adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt. La sfarsit adaugam untul topit in prealabil si racit, esenta, zaharul si il coacem, intr-o forma tapetata cu unt si faina, in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 30 minute.



Mousse de ciocolata:



Se mixeaza foarte bine albusurile cu 30 gr de zahar. Galbenusurile se mixeaza si ele foarte bine cu celelalte 30 gr din zaharul ramas si esenta. Ciocolata se topeste la bain marie si cand se raceste se amesteca cu cele 50 ml cafea calduta ca sa devina manevrabila (cafeaua trebuie sa aiba aceeasi temperatura ca cea a ciocolatei ca sa evitam sa nu se taie crema).



Ciocolata, astfel diluata, se adauga compozitiei de galbenus. Adaugam acum albusurile batute bat si frisca mixata.Eu am adaugat in cafea esenta rom. Bagam moussse-ul in frigider pana insiropam blatul. Mod de preparare glazura Fierbem apa, smantana lichida, zaharul si cacaua pentru 8-10 minute. Se lasa la racit pana ajunge la 50 grade (cca 60 minute) dupa care se adauga gelatina pe care am lasat-o 10 minute la inmuiat in apa rece si apoi am stors-o foarte bine. Glazura se toarna pe tort cand are 35 grade. In cazul in care nu aveti termometru, lasati glazura la frigider pentru cca 1 ora, timp in care va capata consistenta potrvita pentru a imbraca tortul.



Asamblare tort de ciocolata:



Blatul l-am insiropat, deasupra am asezat cu grija frisca si am dat totul la rece. Intre timp am confectionat din ciocolata menaj topita, frunzele. Le-am lasat la racit. Apoi l-am decorat, fiind inspirata de venirea toamnei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Blat de ciocolata: Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul si sarea intr-un bol. Adaugati restul

10 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort mousse de ciocolata

Tort mousse de ciocolata

- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt - topim untul cu

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Panaitescu , 28 martie 2014

    like:)

  • Fara foto

    Lucian Lup , 21 martie 2014

    Excelenta

  • Fara foto

    Ica Doar , 20 martie 2014

    Multumesc Serban Lucian.:)

    • Fara foto

      Catalin Merfu , 19 martie 2014

      like:)

    • Fara foto

      Serban Lucian , 19 martie 2014

      In general nu imi plac dulciurile sau torturile , dar la acesta nu ma pot abtine.Trebuie sa - l gust si savurez imediat.Este foarte apetisant , ochios , ingrediente alese si combinate perfect , o creatie deoasebita .

    • Petru Ioan

      Petru Ioan (Chef de cuisine) , 19 martie 2014

      hmm...hmm..delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 175 gr zahar
  • 110 gr faina
  • 35 gr cacao
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 6 gr praf de copt
  • 60 gr unt topit
  • Ingrediente mousse:
  • 2 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 60 gr zahar
  • 200 gr ciocolata (de lapte sau amara daca va place)
  • 50 ml cafea
  • 200 gr frisca esenta de rom
  • zahar
  • Ingrediente glazura:
  • 300 gr apa
  • 300 gr smantana lichida zahar
  • 450 gr cacao
  • 150 gr gelatina
  • 15 gr esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Elena_Mindrila
Sarmale de post cu legume în frunze de hrean

Sarmale de post cu legume în frunze de hrean

Ceapă bine mărunţită se căleşte în tigaie împreună cu uleiul. Adăugăm apoi legumele

42 voturi    33 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Petru Ioan

Petru Ioan (Chef de cuisine)

hmm...hmm..delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de vara!