autor:

gicuta

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2015

Ingrediente
Blat:, 2 oua, 70 g zahar, 100 g faina, 20 g cacao, 50 ml apa, 40 ml ulei, 1 varf lingurita praf de copt, esenta de rom, un praf de sare, Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni:, 150 g ciocolata alba, 100 ml frisca lichida, 50 ml sirop de capsuni,  o lingurita de gelatina, 3 linguri de apa, Mousse de ciocolata neagra:, 150 g ciocolata neagra, 150 ml frisca lichida, 1 lingurita gelatina, 3 linguri de apa, Mousse de ciocolata cu lapte:, 150 g ciocolata cu lapte, 150 ml frisca lichida, 1 lingurita gelatina, 3 linguri de apa, Mousse de ciocolata alba:, 150 g ciocolata alba, 150 ml frisca lichida, 1 lingurita gelatina, 3 linguri de apa, Pentru ornat:, 250 ml frisca lichida, cacao, ciocolata

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Blat:

Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, apoi esenta de rom,praful de copt stins si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina.Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 min. Facem testul cu scobitoarea.



Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni



Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu siropul de capsuni , se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca , dupa care se amesteca cu frisca bine batuta.



Mousse de ciocolata neagra:



Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 50 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca , dupa care se amesteca cu 100 ml frisca bine batuta.



Mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata alba, se prepara la fel ca cel de ciocolata neagra.



Asamblarea tortului:



Tava in care am copt blatul se imbraca cu folie alimentara(sau o punga de plastic) si se toarna primul strat de mousse cu ciocolata alba si sirop de capsuni Se niveleaza bine si se da tava zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra.



Scoatem tava din congelator si turnam mousse-ul cu ciocolata neagra, nivelam bine si dam tava din nou la congelator pentru zece minute. Procedam la fel si cu mouuse-ul de ciocolata cu lapte. Dupa ce turnam stratul de mousse cu ciocolata alba,asezam si blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu cateva linguri de cafea. Tava o dam la frigider pentru cel putin 2-3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara. Tortul se imbraca cu frisca (sau nu) si se orneaza dupa imaginatie. Acest tort eu l-am pregatit pentru ziua sotului meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

MOD DE PREPARARE Taiati capsiunile in 4 si le puneti in cratita impreuna cu zaharul la foc mediu

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
tort mousse de ciocolata

tort mousse de ciocolata

Din zahar se face un sirop gros (pe foc), se toarna peste galbenuse si se bat pana isi tripleaza

8 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • 50 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 1 varf lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni:
  • 150 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 ml sirop de capsuni
  •  o lingurita de gelatina
  • 3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • 3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • 3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • 3 linguri de apa
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • cacao
  • ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Minitort panza de paianjen