autor:

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2015

Ingrediente
Blat:, 300 grame biscuiti (orice biscuiti va plac),, 120 grame de unt topit., , MOUSSE Ciocolata alba:, 250 grame ciocolata alba,, 350 grame frisca lichida rece,, 30 grame apa rece,, 5 grame gelatina., , MOUSSE Capsiuni:, 300 grame capsiuni,, 50 grame zahar,, 5 grame gelatina,, 30 grame apa rece,, 200 grame frisca lichida rece.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE

Taiati capsiunile in 4 si le puneti in cratita impreuna cu zaharul la foc mediu doar pana ce se dizolva zaharul.Apoi cu ajutorul unui blender pisati capsiunile pana obtineti un pireu.Pui apa peste gelatina intr-o cana si o lasi 5 minute, apoi o pune-ti pe foc pana se topeste gelatina avand grija sa nu se arda.Pui gelatina peste pireul de capsiuni si lasi sa ajunga la temperatura camerei.

Pentru blat: pisati foarte marunt biscuiti apoi ii amestecati cu untul topit pana ce compozitia arata ca nisipul ud.Il pui uniform in tava presand bine apoi lasi la frigider.

Ciocolata alba cu 150 grame frisca lichida o topiti la bain marie. Gelatina cu 30 grame apa rece ,o lasi 5 minute,apoi o pui pe foc pana se dizolva. Pui gelatina peste ciocolata alba si lasi pana ajunge la temperatura camerei. Cele 200 grame de frisca lichida ramasa,o mixati pana se intareste, adaugati ciocolata topita si amestecati in continuare. Pui amestecul peste biscuiti si lasi la frigider 20 de minute.

Pentru mousse de capsiuni: 200 grame frisca lichida o mixati pana se intareste apoi pui si pireul de capsiuni si mixati pana se combina. Pui amestecul peste ciocolata racita putin,uniformizezi si lasi la frigider peste noapte sau minim 4 ore. Il poti orna dupa bunul plac,eu am pus ciocolata alba dar este perfect si cu capsiuni! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu

  • Zanfir mariana , 04 ianuarie 2017

    Este foarte bun si placut la gust tocmai am scris reteta imi place

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 grame biscuiti (orice biscuiti va plac),
  • 120 grame de unt topit.
  • MOUSSE Ciocolata alba:
  • 250 grame ciocolata alba,
  • 350 grame frisca lichida rece,
  • 30 grame apa rece,
  • 5 grame gelatina.
  • MOUSSE Capsiuni:
  • 300 grame capsiuni,
  • 50 grame zahar,
  • 5 grame gelatina,
  • 30 grame apa rece,
  • 200 grame frisca lichida rece.

Raporteaza reteta

Retete
de Iorgu Eugenia Alexandra
Chec cu mere

Chec cu mere

Incingem cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura

8 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Rulouri pufoase cu visine si lamaie

ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Zanfir mariana

Este foarte bun si placut la gust tocmai am scris reteta imi place

Retete

din Torturi

Prajitura krantz cu nuca si cafea Prajitura krantz cu nuca si cafea

Am folosit o tava de 25×35. Vom avea nevoie de 3 foi din acea compoziție pentru blat. Batem spuma albusurile cu praful de sare

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu cafea, ciocolata si amarene Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ying Yang