autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2015

Ingrediente
Blat:, 300 grame biscuiti (orice biscuiti va plac),, 120 grame de unt topit., , MOUSSE Ciocolata alba:, 250 grame ciocolata alba,, 350 grame frisca lichida rece,, 30 grame apa rece,, 5 grame gelatina., , MOUSSE Capsiuni:, 300 grame capsiuni,, 50 grame zahar,, 5 grame gelatina,, 30 grame apa rece,, 200 grame frisca lichida rece.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE



Taiati capsiunile in 4 si le puneti in cratita impreuna cu zaharul la foc mediu doar pana ce se dizolva zaharul.Apoi cu ajutorul unui blender pisati capsiunile pana obtineti un pireu.Pui apa peste gelatina intr-o cana si o lasi 5 minute, apoi o pune-ti pe foc pana se topeste gelatina avand grija sa nu se arda.Pui gelatina peste pireul de capsiuni si lasi sa ajunga la temperatura camerei.



Pentru blat: pisati foarte marunt biscuiti apoi ii amestecati cu untul topit pana ce compozitia arata ca nisipul ud.Il pui uniform in tava presand bine apoi lasi la frigider.



Ciocolata alba cu 150 grame frisca lichida o topiti la bain marie. Gelatina cu 30 grame apa rece ,o lasi 5 minute,apoi o pui pe foc pana se dizolva. Pui gelatina peste ciocolata alba si lasi pana ajunge la temperatura camerei. Cele 200 grame de frisca lichida ramasa,o mixati pana se intareste, adaugati ciocolata topita si amestecati in continuare. Pui amestecul peste biscuiti si lasi la frigider 20 de minute.



Pentru mousse de capsiuni: 200 grame frisca lichida o mixati pana se intareste apoi pui si pireul de capsiuni si mixati pana se combina. Pui amestecul peste ciocolata racita putin,uniformizezi si lasi la frigider peste noapte sau minim 4 ore. Il poti orna dupa bunul plac,eu am pus ciocolata alba dar este perfect si cu capsiuni! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Pentru torturile etajate se folosesc blaturi cu o consistenta dura,cel mai des intalnit fiind Madeira

18 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort diplomat cu blat

Tort diplomat cu blat

Ieri a fost ziua verisoarei mele dragi si tare mi-as fi dorit sa fiu acasa si sa petrecem asa cum

82 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zanfir mariana , 04 ianuarie 2017

    Este foarte bun si placut la gust tocmai am scris reteta imi place

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 grame biscuiti (orice biscuiti va plac),
  • 120 grame de unt topit.
  • MOUSSE Ciocolata alba:
  • 250 grame ciocolata alba,
  • 350 grame frisca lichida rece,
  • 30 grame apa rece,
  • 5 grame gelatina.
  • MOUSSE Capsiuni:
  • 300 grame capsiuni,
  • 50 grame zahar,
  • 5 grame gelatina,
  • 30 grame apa rece,
  • 200 grame frisca lichida rece.

Raporteaza reteta

Retete
de Iorgu Eugenia Alexandra
Chec cu mere

Chec cu mere

Incingem cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

2 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Rulouri pufoase cu visine si lamaie

ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fara foto

Zanfir mariana

Este foarte bun si placut la gust tocmai am scris reteta imi place

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
TORT JOFFRE