autor:

gabriela bacila

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata si pepene galben

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2014

Ingrediente
Crema:, , 200 gr. ciocolata amăruie 50% cacao, , 550 gr. frisca, , 1 kg pepene galben, , 4 plicuri gelatina alimentare, , 50 gr zahar pudra, , , , Blat:, , 1 ou, , 4 linguri zahar, , 4 linguri lapte, , 4 linguri ulei, , 1/2 praf de copt, , 1 zahar vanilat, , faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:



Oul se amesteca cu zaharul, faina, laptele, uleiul, zaharul vanilat, 1/2 praf de copt și faina. Faina se pune astfel incat aluatul sa nu fie nici prea moale, nici prea tare. Se coace în forma rotunda cu pereți detașabili și se răcește.







Mousse-ul de ciocolata:



1/2 plic de gelatina alimentara se acopera cu 25 ml apa și se lasă la hidratat 10 minute. Se tine vasul cu gelatina deasupra focului(nu direct pe foc) pana se lichefiază. Se pune la racorit. Intre timp se marunteste ciocolata amaruie. 100 ml frisca se pune intr-un vas pe foc pana se incalzeste bine, fara a se atinge punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata in frisca incalzita si se amesteca pana la omogenizare totala. Se adauga gelatina in ciocolata si se amesteca bine,









Se bat 200 ml frisca si se amesteca cu ciocolata. Atentie: ciocolata si frisca batuta trebuie sa fie la aceeasi temperatura. In forma cu pereti detasabili se asează blatul peste care se toarna mousse-ul de ciocolata si se pune la rece.








Mousse-ul de pepene galben:




Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cubulete. Se paseaza cu blenderul si se amesteca cu 50 gr zahar pudra. Trei plicuri si jumatate de gelatina se pun la hidratat in 150 ml apa timp de 10 minute. Se pune pe foc. Se racorste si se adauga in pepenele mixat. Se lasa la frigider pana cand se ingroasa. Se bat 250 ml frisca si se amesteca cu pepenele. Se pune peste mousse-ul de ciocolata. Eu am folosit frisca Meggle.



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si pepene galben" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 200 gr. ciocolata amăruie 50% cacao
  • 550 gr. frisca
  • 1 kg pepene galben
  • 4 plicuri gelatina alimentare
  • 50 gr zahar pudra
  • Blat:
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

30 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tortul Indragostitilor