Tort cu mousse de ciocolata si pepene galben

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mousse de ciocolata si pepene galben

Ingrediente

  • Crema:
  • 200 gr. ciocolata amăruie 50% cacao
  • 550 gr. frisca
  • 1 kg pepene galben
  • 4 plicuri gelatina alimentare
  • 50 gr zahar pudra
  • Blat:
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Blat:

Oul se amesteca cu zaharul, faina, laptele, uleiul, zaharul vanilat, 1/2 praf de copt și faina. Faina se pune astfel incat aluatul sa nu fie nici prea moale, nici prea tare. Se coace în forma rotunda cu pereți detașabili și se răcește.

Mousse-ul de ciocolata:

1/2 plic de gelatina alimentara se acopera cu 25 ml apa și se lasă la hidratat 10 minute. Se tine vasul cu gelatina deasupra focului(nu direct pe foc) pana se lichefiază. Se pune la racorit. Intre timp se marunteste ciocolata amaruie. 100 ml frisca se pune intr-un vas pe foc pana se incalzeste bine, fara a se atinge punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata in frisca incalzita si se amesteca pana la omogenizare totala. Se adauga gelatina in ciocolata si se amesteca bine,

Se bat 200 ml frisca si se amesteca cu ciocolata. Atentie: ciocolata si frisca batuta trebuie sa fie la aceeasi temperatura. In forma cu pereti detasabili se asează blatul peste care se toarna mousse-ul de ciocolata si se pune la rece.

Mousse-ul de pepene galben:

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cubulete. Se paseaza cu blenderul si se amesteca cu 50 gr zahar pudra. Trei plicuri si jumatate de gelatina se pun la hidratat in 150 ml apa timp de 10 minute. Se pune pe foc. Se racorste si se adauga in pepenele mixat. Se lasa la frigider pana cand se ingroasa. Se bat 250 ml frisca si se amesteca cu pepenele. Se pune peste mousse-ul de ciocolata. Eu am folosit frisca Meggle.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise