autor:

gabriela bacila

» » Torturi

Tort cu mousse de ciocolata si pepene galben

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2014

Ingrediente
Crema:, , 200 gr. ciocolata amăruie 50% cacao, , 550 gr. frisca, , 1 kg pepene galben, , 4 plicuri gelatina alimentare, , 50 gr zahar pudra, , , , Blat:, , 1 ou, , 4 linguri zahar, , 4 linguri lapte, , 4 linguri ulei, , 1/2 praf de copt, , 1 zahar vanilat, , faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:


Oul se amesteca cu zaharul, faina, laptele, uleiul, zaharul vanilat, 1/2 praf de copt și faina. Faina se pune astfel incat aluatul sa nu fie nici prea moale, nici prea tare.


Se coace in forma rotunda cu pereți detașabili și se racește.


Mousse-ul de ciocolata: plic de gelatina alimentara se acopera cu 25 ml apa și se lasa la hidratat 10 minute.


Se tine vasul cu gelatina deasupra focului(nu direct pe foc) pana se lichefiaza.


Se pune la racorit. Intre timp se marunteste ciocolata amaruie. 100 ml frisca se pune intr-un vas pe foc pana se incalzeste bine, fara a se atinge punctul de fierbere.


Se ia de pe foc, se adauga ciocolata in frisca incalzita si se amesteca pana la omogenizare totala.


Se adauga gelatina in ciocolata si se amesteca bine,




Se bat 200 ml frisca si se amesteca cu ciocolata. Atentie: ciocolata si frisca batuta trebuie sa fie la aceeasi temperatura. In forma cu pereti detasabili se aseaza blatul peste care se toarna mousse-ul de ciocolata si se pune la rece.








Mousse-ul de pepene galben:




Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cubulete.


Se paseaza cu blenderul si se amesteca cu 50 gr zahar pudra. Trei plicuri si jumatate de gelatina se pun la hidratat in 150 ml apa timp de 10 minute.


Se pune pe foc.


Se racorste si se adauga in pepenele mixat.


Se lasa la frigider pana cand se ingroasa.


Se bat 250 ml frisca si se amesteca cu pepenele.


Se pune peste mousse-ul de ciocolata. Eu am folosit frisca Meggle.




-->
Retete
Alte retete din Torturi
Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Pandispanul negru: 1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 200 gr. ciocolata amăruie 50% cacao
  • 550 gr. frisca
  • 1 kg pepene galben
  • 4 plicuri gelatina alimentare
  • 50 gr zahar pudra
  • Blat:
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Tort cu mousse de lamaie

Tort cu mousse de lamaie

Blat: 5 galbenusuri,100 gr zahar,1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt,2 ½ linguri faina,2

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Caltabos

Caltabos

Organele si carnea se pun la fiert intr-o oala mare. Se fierb pina cind carnea de porc este bine

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
Vinete murate

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse