autor:

cretu_veronica22

» » Torturi

Tort cu napolitana

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
2 foi de napolitana, , Blat galben:, , 4 oua, 4 linguri apa, 4 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, , Blat alb:, , 4 albusuri, 4 linguri apa, 4 linguri zahar, 50 gr nuca de cocos, 4 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, , Crema:, , 400 gr ciocolata, 400 ml frisca, , Decor:, , 300 gr ciocolata, 100 ml frisca, 50 gr ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat galben:



Separam ouale, iar albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Adaugam zaharul si batem bine pana se intareste spuma si devine lucioasa. Adaugam galbenusurile si mai batem pana se amesteca bine.



Incorporam apoi faina si praful de copt amestecand usor cu o paleta sau lingura. In tava de copt in care am pus hartie de copt asezam o foaie de napolitana cu formele mai iesite in relief in jos si intindem apoi uniform deasupra compozitia de blat. Dam la cuptor cam 25 de min.



Blat alb:



Albusurile se bat spuma impreuna cu apa, adaugam zaharul si cand acesta s-a topit adaugam si nuca de cocos. Incorporam faina si praful de copt si procedam apoi la fel ca celalat blat: intindem compozitia peste foaia de napolitana si dam tava la cuptor.

Cand cele doua foi sunt reci se taie exact pe jumatate.



Crema:



Incalzim frisca si adaugam ciocolata maruntita si mai lasam pe foc pana se topeste ciocolata insa nu trebuie sa fiarba. Lasam la rece 5-6 ore pana se intareste crema dupa care mixam pana devine spumoasa.



Intindem peste fiecare foaie crema si le suprapunem alternativ cum dorim. Deoarece foile se inconvoaie in timp ce se racesc va fi necesar sa lasam cateva ore tortul umplut la rece cu o tava in care vom aseza o greutate care sa preseze uniform.



Decoram apoi cu ciocolata neagra si apoi alcatuim dupa imaginatie o dantela din ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu napolitana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Indragostit cu Capsuni

Tort Indragostit cu Capsuni

Blat (pentru baza) Reteta asta de blat de cacao imi iese de FIECARE data (fata de cele cu albus

26 voturi    0 comentarii
5h
Torturi
Tort de fructe

Tort de fructe

se separa galbenusurile de albusuri. laptele, galbenusurile si 300g zahar se fieb la foc mic amestecand

9 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 foi de napolitana
  • Blat galben:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Blat alb:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 400 gr ciocolata
  • 400 ml frisca
  • Decor:
  • 300 gr ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 50 gr ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ananas