autor:

Paula_Ion

» » Torturi

Tort cu nuca

Autor: Paula_Ion (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Paula_Ion (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
9 ouă, puţină sare, 1 vanilie, 1 praf de copt, 3 lingură de cacao, 3 lingură de făină, 3 lingură de pesmet, 3 lingură de nuci (sau arahide), măcinate, 9 linguri zahăr tos, 3 linguriţă de coajă de lămâie, răzuită, 300g unt, 2 linguri pline cu cremă de ciocolată, 250g nuci măcinate(eu nu le-am adaugat ), 100ml lapte, 1 vanilie (eu am pus zahar vanilinat bourbon), 180-200g zahăr pudră, 1 lingură cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

Pregatim blatul:



Eu am facut un singur blat si l-am taiat in 3 bucati, mi-a fost mai usor. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, cand sunt bine batute (ne dam seama de asta prin rasturnarea bolului, compozitia trebuie sa nu cada), apoi adaugam in ploaie zaharul si batem iarasi pana se face o bezea consistenta.



Adaugam peste albusuri cate un galbenus si batem bine, tot asa pana la ultimul. Adaugam zaharul vanilinat Bourbon (sau vanilie daca vreti,eu nu am avut). Intr-un bol separat, cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, la care adaugam pesmetul si nucile macinate si amestecam bine. Aceasta compozitie o adaugam usor peste albusuri si amestecam (de data asta cu lingura) foarte bine.



Se îmbracă în hârtie de copt o formă rotundă de tort cu diametru de 24cm. Se pune compoziţia pentru blat în forma pregătită şi se dă la copt cca.20 de minute. După ce blatul s-a copt, se scoate pe un grătar, se lasă la răcit,se scoate usor hartia de copt apoi il sectionam de 2 ori astfel incat sa avem 3 blaturi.



Pregatim crema:

Se fierbe laptele, se dizolva vanilia (eu iarasi am folosit zahar bourbon), se lasa la racit. Batem untul cu zaharul bine cu ajutorul unui mixer,apoi se adauga treptat crema de ciocolata si cacaua (putem adauga si esenta de rom, eu am pus 10 ml ).



Pregatim siropul:

Caramelizam 3 linguri de zahar tos si adaugam 150 ml apa, lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga un pic. Se da jos de pe foc si se adauga 30 ml ( suficient) si 5 ml esenta de portocale.



Asamblarea tortului:



Se asaza prima parte de blat pe platou, insiropam bine, punem un strat de crema. Se repeta acest lucru pana la ultima parte de blat. Apoi tortul se imbraca in crema si ornam cu nuci maruntite si ciocolata rasa deasupra.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de Lapte Condensat , Cãpsuni si Nucã de Cocos

Tort de Lapte Condensat , Cãpsuni si Nucã de Cocos

Acest desert este foarte usor de pregãtit,se poate face cu orice alt fruct care vã place. Puteti

3 voturi    5 comentarii
50 min
Torturi
Tort cu nuca caramelizata si sirop de artar

Tort cu nuca caramelizata si sirop de artar

Pentru inceput se pregateste griliajul astfel: - intr-o craticioara se caramelizeaza cele 200 de

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adelina , 25 noiembrie 2015

    Eu nu înțeleg cum se face crema.ce facem cu laptele care a fiert si cu crema de unt cu cacao?

  • Paula_Ion

    Paula_Ion (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014

    buna,zaharul pudra il folosim la crema,si lingura de cacao tot la crema.Iar ,,30 ml (suficient) esenta de rom,am mancat eu cuvintele :).Sper sa-ti fie de folos

  • Fara foto

    Crainic Anamaria , 04 aprilie 2014

    arata minunat, il incerc si eu maine doar ca am o nelamurire, ce facem cu 180-200gr zahr pudra si 1 lg de cacao si inca ceva la crema se adauga 30ml (suficient) asta nu stiu de unde sa o iau :P :)

    • Fara foto

      TC Güngör Şahin , 17 martie 2014

      arata minunat, il incerc si eu maine doar ca am o nelamurire, ce facem cu 180-200gr zahr pudra si 1 lg de cacao si inca ceva la crema se adauga 30ml (suficient) asta nu stiu de unde sa o iau :P :)

    • Fara foto

      Ica Doar , 16 martie 2014

      fastuos tort.

    • Fara foto

      Ichim Geta , 06 martie 2014

      foarte delicios

    • Fara foto

      Maria Magdalena Mihaescu , 05 martie 2014

      cred ca e deliciooooossss

    • Fara foto

      Serban D Catalina , 05 martie 2014

      sunt sigura ca are un gust minunat

    • Fara foto

      Maria Luisa Matei , 05 martie 2014

      arata delicios!

    • Aghinitei_Maria

      Aghinitei_Maria (Maestru bucatar) , 05 martie 2014

      arata super si de gusos ce sa spun , ma voi linge pe degete, caci imi voi infinge detetelele in el! :)

    • Fara foto

      Carmen Kovacs , 05 martie 2014

      arata foarte bine....

    • Fara foto

      Maria Maria , 05 martie 2014

      cu siguranta este foarte gustos !

    • Fara foto

      Ana Maria Zanfir , 05 martie 2014

      arata super bine,si credf ca si gustul e nemaipomenit.bravo.

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 05 martie 2014

      ar arata si mai bine la mine in burtica

    • Fara foto

      Sin Elena , 05 martie 2014

      UN TORT CU UN GUST EXTRAORDINAR

    • Fara foto

      Brindusa Aluculesei , 01 martie 2014

      un adevarat deliciu culinar !

    • Fara foto

      Claudia Popa , 28 februarie 2014

      Super

    • Fara foto

      Lucia Marin , 28 februarie 2014

      fff bun

    • Fara foto

      Asimionesei Roxana , 28 februarie 2014

      delicios!

    • Fara foto

      Iancu Gabriela Loredana , 28 februarie 2014

      e o minunatie!!!

    • Fara foto

      Negoita Violeta , 28 februarie 2014

      ff bun

    • Fara foto

      Stancu Maria Mihaela , 28 februarie 2014

      hmm ce bn arata!

    • Fara foto

      Aghinitei Maria , 28 februarie 2014

      Savuros si aspectos! <3

    • Fara foto

      Mirela Burcus , 28 februarie 2014

      succes

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 25 februarie 2014

      bafta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • 9 ouă
  • puţină sare
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt
  • 3 lingură de cacao
  • 3 lingură de făină
  • 3 lingură de pesmet
  • 3 lingură de nuci (sau arahide)
  • măcinate
  • 9 linguri zahăr tos
  • 3 linguriţă de coajă de lămâie
  • răzuită
  • 300g unt
  • 2 linguri pline cu cremă de ciocolată
  • 250g nuci măcinate(eu nu le-am adaugat )
  • 100ml lapte
  • 1 vanilie (eu am pus zahar vanilinat bourbon)
  • 180-200g zahăr pudră
  • 1 lingură cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Paula_Ion
Rulouri din muschi file cu salata de andive si legume

Rulouri din muschi file cu salata de andive si legume

 Fileurile de carne se bat cat mai subtire si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.

7 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Adelina

Eu nu înțeleg cum se face crema.ce facem cu laptele care a fiert si cu crema de unt cu cacao?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cremos cu mere și frișcă