In primul rand se taie din pepene doua felii subtiri, se scot forme diferite cu catere, se pun pe o farfurie si se lasa la frigider;pulpa ramasa, se taie cubulete oprind cateva linguri, restul se paseaza fin,se pune piureul obtinut intr-un vas pe foc cu zaharul si se lasa doar cat se infierbanta si zaharul s-a topit, se da vasul deoparte,se adauga gelatina hidratata 5 min in apa rece, se amesteca bine sa se dizolve si totul sa se omogenizeze apoi se lasa la frigider 30-40min.
In acest timp se bate frisca pana rezulta creste apoi se amesteca usor cu crema intarita de la frigider.
In forma mica de tort, imbracata cu folie alimentara, se pune jumatate din crema, piscoturi, peste piscoturi cubulete de pepene, iar piscoturi, iar cubulete apoi se acopera cu restul de crema, se niveleaza suprafata, se pun deasupra formele decupate, plicul de tort gelee si se lasa la frigider pana a doua zi,cand se scoate tortul din forma, se elimina folia, se taie si se serveste.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii