In primul rand se taie din pepene doua felii subtiri, se scot forme diferite cu catere, se pun pe o farfurie si se lasa la frigider;pulpa ramasa, se taie cubulete oprind cateva linguri, restul se paseaza fin,se pune piureul obtinut intr-un vas pe foc cu zaharul si se lasa doar cat se infierbanta si zaharul s-a topit, se da vasul deoparte,se adauga gelatina hidratata 5 min in apa rece, se amesteca bine sa se dizolve si totul sa se omogenizeze apoi se lasa la frigider 30-40min.
In acest timp se bate frisca pana rezulta creste apoi se amesteca usor cu crema intarita de la frigider.
In forma mica de tort, imbracata cu folie alimentara, se pune jumatate din crema, piscoturi, peste piscoturi cubulete de pepene, iar piscoturi, iar cubulete apoi se acopera cu restul de crema, se niveleaza suprafata, se pun deasupra formele decupate, plicul de tort gelee si se lasa la frigider pana a doua zi,cand se scoate tortul din forma, se elimina folia, se taie si se serveste.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii