Tort cu pere caramelizate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu pere caramelizate

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;4 oua,un praf de sare,4 linguri de zahar,4 linguri de faina,2 linguri de ulei,esenta
  • Crema;500 g smantana grasa pentru frisca,250 g zahar pudra,100 g ciocolata rasa,4-5 pere ,date in cateva clocote in sirop si taiate cubulete,un pliculet de gelatina
  • Ornare;4 linguri cu gem,o para intreaga si una feliata,date in cateva clocote in sirop si apoi caramelizate in 2-3 linguri de zahar ars.

Mod de preparare

1.Se prepara doua blaturi,egale ca dimensiune si grosime,din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.Se adauga si galbenusurile zdrobite si frecate putin cu uleiul,esenta si faina turnata in ploaie.Se unge tava cu ulei,se tapeteaza cu hartie de copt si apoi se toarna aluatul si se coace la foc potrivit ,cca 20 de minute,la foc potrivit.Se lasa la racit si apoi se desprind de pe hartie cu lama unui cutit.Se aseaza blaturile ,unul peste altul, apoi se decupeaza doua discuri cu diametrul formei in care montam prajitura si 4 fasii de blat,cu latimea egala cu inaltimea formei in care montam prajitura.

Fasiile se suprapun cate doua dupa ce le-am uns cu gem,presam usor sa se lipeasca apoi la taiem fasii in guste de maxim 0,5 cm.

2 Se mixeaza smantana cu zaharul pudra,la viteza maxima,pana ce se intareste apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire.Se imparte crema in doua parti;una o amestecam cu ciocolata rasa si cubulete fine de para,iar cealalta parte o oprim alba ,dar oprim si jumatate din fructele taiate.

3.Se monteaza prajitura astfel;

-marginea unei forme rotunde cu inel detasabil,se tapeteaza cu fasiile taiate din blaturile unse cu gem si suprapuse,asezate una langa alta.Se aseaza si unul din cele doua discuri ,pe fundul formei ,apoi se toarma crema amestecata cu ciocolata rasa si cubulete de para,Se monteaza si al doilea disc deasupra cremei ,se preseaza usor cu mana apoi se toarna cealalta crema ,se niveleaza cu un pieptam de prajituri si se decoreaza cu cubulete de para,cu feliute si o para caramelizate in doua linguri de zahar ars.

Se lasa prajitura cateva ore la frigider ,de preferat de seara pana a doua zi,apoi se taie felii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise