Ingrediente
2 blaturi din cate4 oua,un praf de sare,4 linguri de zahar,4 linguri de faina,2 linguri de ulei,esenta, Crema500 g smantana grasa pentru frisca,250 g zahar pudra,100 g ciocolata rasa,4-5 pere ,date in cateva clocote in sirop si taiate cubulete,un pliculet de gelatina, Ornare4 linguri cu gem,o para intreaga si una feliata,date in cateva clocote in sirop si apoi caramelizate in 2-3 linguri de zahar ars.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Fasiile se suprapun cate doua dupa ce le-am uns cu gem,presam usor sa se lipeasca apoi la taiem fasii in guste de maxim 0,5 cm.
2 Se mixeaza smantana cu zaharul pudra,la viteza maxima,pana ce se intareste apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire.Se imparte crema in doua parti;una o amestecam cu ciocolata rasa si cubulete fine de para,iar cealalta parte o oprim alba ,dar oprim si jumatate din fructele taiate.
3.Se monteaza prajitura astfel;
-marginea unei forme rotunde cu inel detasabil,se tapeteaza cu fasiile taiate din blaturile unse cu gem si suprapuse,asezate una langa alta.Se aseaza si unul din cele doua discuri ,pe fundul formei ,apoi se toarma crema amestecata cu ciocolata rasa si cubulete de para,Se monteaza si al doilea disc deasupra cremei ,se preseaza usor cu mana apoi se toarna cealalta crema ,se niveleaza cu un pieptam de prajituri si se decoreaza cu cubulete de para,cu feliute si o para caramelizate in doua linguri de zahar ars.
Se lasa prajitura cateva ore la frigider ,de preferat de seara pana a doua zi,apoi se taie felii.
Pofta buna!