autor:

anuta

» » Torturi

Tort cu pere caramelizate

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
2 blaturi din cate4 oua,un praf de sare, linguri de zahar,4 linguri de faina,2 linguri de ulei,esenta, Crema500 g smantana grasa pentru frisca, g zahar pudra,100 g ciocolata rasa,4-5 pere ,date in cateva clocote in sirop si taiate cubulete,un pliculet de gelatina, Ornare4 linguri cu gem,o para intreaga si una feliata,date in cateva clocote in sirop si apoi caramelizate in 2-3 linguri de zahar ars.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara doua blaturi,egale ca dimensiune si grosime,din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.Se adauga si galbenusurile zdrobite si frecate putin cu uleiul,esenta si faina turnata in ploaie.Se unge tava cu ulei,se tapeteaza cu hartie de copt si apoi se toarna aluatul si se coace la foc potrivit ,cca 20 de minute,la foc potrivit.Se lasa la racit si apoi se desprind de pe hartie cu lama unui cutit.Se aseaza blaturile ,unul peste altul, apoi se decupeaza doua discuri cu diametrul formei in care montam prajitura si 4 fasii de blat,cu latimea egala cu inaltimea formei in care montam prajitura.
Fasiile se suprapun cate doua dupa ce le-am uns cu gem,presam usor sa se lipeasca apoi la taiem fasii in guste de maxim 0,5 cm.
2 Se mixeaza smantana cu zaharul pudra,la viteza maxima,pana ce se intareste apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire.Se imparte crema in doua parti;una o amestecam cu ciocolata rasa si cubulete fine de para,iar cealalta parte o oprim alba ,dar oprim si jumatate din fructele taiate.
3.Se monteaza prajitura astfel;
-marginea unei forme rotunde cu inel detasabil,se tapeteaza cu fasiile taiate din blaturile unse cu gem si suprapuse,asezate una langa alta.Se aseaza si unul din cele doua discuri ,pe fundul formei ,apoi se toarma crema amestecata cu ciocolata rasa si cubulete de para,Se monteaza si al doilea disc deasupra cremei ,se preseaza usor cu mana apoi se toarna cealalta crema ,se niveleaza cu un pieptam de prajituri si se decoreaza cu cubulete de para,cu feliute si o para caramelizate in doua linguri de zahar ars.
Se lasa prajitura cateva ore la frigider ,de preferat de seara pana a doua zi,apoi se taie felii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake varianta 2

Cheesecake varianta 2

Crusta: Se dau biscuitii prin razatoare. Se pun intr-o forma rotunda cu diametrul de 23 cm, inalta

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolata la maxim

Tort cu ciocolata la maxim

Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate4 oua,un praf de sare, linguri de zahar,4 linguri de faina,2 linguri de ulei,esenta
  • Crema500 g smantana grasa pentru frisca, g zahar pudra,100 g ciocolata rasa,4-5 pere ,date in cateva clocote in sirop si taiate cubulete,un pliculet de gelatina
  • Ornare4 linguri cu gem,o para intreaga si una feliata,date in cateva clocote in sirop si apoi caramelizate in 2-3 linguri de zahar ars.

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de coarne