autor:

dana nazare

» » Torturi

Tort cu piersici

Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2012

Ingrediente
Blat, 4 oua, 150 gr zahar, 75 gr faina, 3 lingurite praf de copt, 10 gr cacao, 1 plic zahar vanilat, 1 borcan de piersici, , Crema, 150 sirop de piersici, 75 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 13 gr gelatina, 250 gr mascarpone, 400 ml frisca, , Sirop, 200 ml apa, 150 gr zahar, 6 linguri sirop de piersici

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul - mixam oulae cu zaharul, zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Cu un tel amestecam faina cu compozitia lichida, cu miscari verticale. Tapam o tava cu hartie de copt si coacem la 180 pana trece testul cu scobitoarea.
Crema - gelatina se pune in apa rece si se lasa 10 minute. Siropul de piersici il amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si il punem pe foc mica sa se incalzeasca bine, fara a fierbe. Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Branza mascarpone o mixam pana devine o crema, adaugam siropul rece lingura cu lingura mixand in continuare. Adaugam frisca batuta tare.
Cum asamblam: taiem in doua blatul. Pe partea de sus a blatului aranjam piersicile pe margine si decupam mijlocul. Punem partea de jos a blatului intr-o forma detasabila, insiropam cu un sirop fiert din ingredientele de la sirop. Punem un strat subtire de crema, asezam piersicile si in mijloc punem partea decupata anterior.

Punem crema pana acoperim piersicile si partea decupata. Apoi punem cealalta jumatate de blat si o insiropam bine.
Punem crema in spatiul din mijloc, apoi acoperim tot tortul cu crema. Presaram ornamente de ciocolata si dam la rece minim 5 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piersici

Tort cu piersici

Pentru blat se separa ouale; albusurile se bat spuma, impreuna cu cele 6 linguri de zahar, ca la

12 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu piersici si afine

Tort cu piersici si afine

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul.

4 voturi    3 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 10 gr cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan de piersici
  • Crema
  • 150 sirop de piersici
  • 75 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 13 gr gelatina
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml frisca
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri sirop de piersici

Raporteaza reteta

Retete
de dana nazare
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel